Skocz do zawartości

Jak sprawdzić czy moja strona jest oryginałem ?

aleks1723

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, a więc będzie krótko i na temat. Posiadam stronę, sprawdziłem w niej niedawno duplikowaną treść - na wiele sposobów - min: Copyscape, wpisywanie tekstów do google. z " ". Ale czasami jest taki, a czasem inny wynik. Wiec zapytam: Jak np: ktoś ma bloga i skopiował moją treść na swojego bloga, lecz jego blog jest niżej w wyniku wyszukiwania, tzn że google uznało jego stronę za plagiat ? A moja jest orginałem ? I np ten sam gość wstawił na facebooku link do swojego artykułu, i ta fanepage facebookowski jest pozycję wyżej od mojej strony ! A link do tego bloga ze skopiowaną moją treścią. Ogólnie rzecz biorąc już mnie krew zalewa, że ciągle sprawdzam ten duplicate content i nie mogę się zająć innymi sprawami strony... Pomoże mi ktoś ? Bardzo was proszę - jeżeli umie ktoś odpowiedzieć na to pytanie.

Pozdrawiam.

Pomoże mi ktoś ?

Ale w czym ?

---

Jeśli jesteś autorem danej publikacji i na innych stronach są przedruki możesz zażądać ich usunięcia powołując się na prawo autorskie.

Jeśli twoje zgłoszenia są innorowe możesz wystąpić na drogę prawną.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Pomoże mi ktoś ? Bardzo was proszę - jeżeli umie ktoś odpowiedzieć na to pytanie.

Albo "Adam Słodowy" albo zatrudnienie kogoś ...

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Widzę, że lubicie tu pisać, aby nabijać posty. Jeżeli nie wnosicie czego konkretnego do tematu to proszę o wyjście... Zadałem zestaw konkretnych pytań min "Wiec zapytam: Jak np: ktoś ma bloga i skopiował moją treść na swojego bloga, lecz jego blog jest niżej w wyniku wyszukiwania, tzn że google uznało jego stronę za plagiat ? A moja jest orginałem ?" - Jeżeli umiecie tylko i wyłącznie dogadywać, to życzę powodzenia w dalszym nabijaniu 10000000 postów.

Widzę, że lubicie tu pisać, aby nabijać posty. Jeżeli nie wnosicie czego konkretnego do tematu to proszę o wyjście...

I dostałeś konkretne odpowiedzi!

Jeśli jesteś autorem danej publikacji i na innych stronach są przedruki możesz zażądać ich usunięcia powołując się na prawo autorskie.

Jeśli twoje zgłoszenia są innorowe możesz wystąpić na drogę prawną.

Zadałem zestaw konkretnych pytań min "Wiec zapytam: Jak np: ktoś ma bloga i skopiował moją treść na swojego bloga, lecz jego blog jest niżej w wyniku wyszukiwania, tzn że google uznało jego stronę za plagiat ? A moja jest orginałem ?"

I nie nasza wina, że nie rozumiesz podstaw pozycjonowania w tym jakie czynniki mogą wpływać na SERP

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Ale właśnie ja nie chcę zgłaszać stron

Więc dalej będziesz copywriterem który pisze artykuły dla innych. Walcz o to co twoje. i będziesz wyżej a o to chyba chodzi .W sumie nawet zgłaszać do google nie musisz - napisz do gościa żeby nie kopiował Twoich artykułów.Jak Cie zleje to wtedy zgłoś wszystkie i po ptokach

Ok, dziękuję bardzo ! ;) o takie odpowiedzi mi chodzi. Coś bardzo dziwnego ostatnio zauważyłem, a mianowicie to ta nie orginalna " kopia mojej treści" na facebooku jest w wynikach wyszukiwania, ale mojej już nie ma w tych wynikach... Co mogę w tym wypadku zrobić ? Czy wystarczy, że zmienię zawartość strony i dodam ją do google ? Czy google mogło nałożyć mi filtra tylko na jedną podstronę ? Czy wystarczy, że tak jak napisałem wcześniej, zmienię treść ? a po jakimś czasie, google wróci podstronę ? Nie chcę, aby google nałożyło mi filtra na całą stronę...

dziwi mnie że się poddajesz . Po prostu google stwierdziło że zerżnąłeś treśc od kogoś i juz. Twoj adres www ma juz pewnie jakiś pracownik google napisany na małej żółtej karteczce przyklejonej na monitorze i czeka aż coś napisze a później "ciach" i Cie ni ma.

Walcz o swoje bo całe życie ktoś będzie Ciebie kopiował i nic z twojej pracy nie będzie.

Czy wystarczy, że zmienię zawartość strony i dodam ją do google ? Czy google mogło nałożyć mi filtra tylko na jedną podstronę ? Czy wystarczy, że tak jak napisałem wcześniej, zmienię treść ? a po jakimś czasie, google wróci podstronę ? Nie chcę, aby google nałożyło mi filtra na całą stronę...

Popatrz ile zadałeś pytań ? A po co jak wystarczy zgłosić plagiat. A jak napiszesz nową treśc a google nie zaindeksuje, a jak napiszesz nowy tekst i znowu go skopiują, a jak napiszesz od nowa i będziesz musiał czekać tydzień na indeksacje .....A jak zgłosisz to będziesz zwycięzcą :)

Właśnie niestety nie mogę, ponieważ strona zawiera trochę " nielegalne" treści, których google nie lubi ;/ . A wiec pozostaje aktualizować ? Dziwi mnie tylko, że google tan pochopnie podejmuje dezycje o duplikacie, a ocenia to też po PR strony ? To by było bez sensu, bo każdy może wrzucić swoją stronę na fb... i się promować z czyjąś treścią. Jeżeli dobrze to rozumiem. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.

hmmm ... zalezy co rozumiesz pod pojęciem "nielegalnej treści" - jesli skopiowałeś czyjś tekst bądź zdjęcia - podaj źródło i już , w sumie możesz podać źródło i później usunąc (trochę nie ładnie zrzynać od kogoś ale ... nie mnie oceniać ). Jeśli to są inne rzeczy to naprowadź jakoś bo nie chce mi się bawić w zgadywanki ;P. Jesli google tego nie lubi to pozostaje nekrofilia i pedofilia :( . Zmień forum towarzyszu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności