Skocz do zawartości

Google samo usuwa linki ?

Olenka1987

Rekomendowane odpowiedzi

Google nie usuwa linków, nie banuje domen tak często jak kiedyś, ale w "białych rękawiczkach"odbiera moc poszczególnym stronom.

jakieś dowody? Wyniki testów?

Z ciekawości jak sobie te testy wyobrażasz ???

czy jesli strona dodała filtr algorytmiczny przez dodanie pewnych linków. To czy Googole zdejmie ten filtr jak wzmocni się te linki ?

Zrozumiałem, że jak się jeszcze bardziej spieprzy coś co jest spieprzone to ma być lepiej ? W takim przypadku chyba nie obowiązuje "zasada podwójnego zaprzeczenia" ;)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Z punktu widzenia kogoś, kto posiada własne zaplecze, to co teraz robi google, to jest gorsze, niż dawny ban .

Dostałeś bana, to wiedziałeś,że ta domene wystarczy zaniedbać,a w jej miejsce postawić 4 inne strony, a teraz nie wiadomo co robić . Google nie banuje domen, tylko odbiera im moc.

Jest kilka objawów tego,że była jakaś interwencja :

1. Utrata PR - nie chodzi tutaj o domeny z odzysku, które przechodzą pierwszą aktualizację,po postawieniu nowej strony, bo wtedy utrata PR może byc naturalna...

2. Zwolnienie indeksowania wpisów .

Podsumowując:

Google nie usuwa linków, nie banuje domen tak często jak kiedyś, ale w "białych rękawiczkach"odbiera moc poszczególnym stronom.

Dlatego dobrze raz na jakiś czas dodać domeny do GWT i zerknąć na 'filtrową' zakładkę. :-)

Ostatnio sporo domen poszło mi do kosza po filtrze ręcznym.

Natomiast te 'dobre' można potem spokojnie odpiąć z GWT i sprawdzić przy następnym zamieszaniu :-)

Marketing Internetowy - SEO/SEM - km-web.pl

czy jesli strona dodała filtr algorytmiczny przez dodanie pewnych linków. To czy Googole zdejmie ten filtr jak wzmocni się te linki ?

Zrozumiałem, że jak się jeszcze bardziej spieprzy coś co jest spieprzone to ma być lepiej ? W takim przypadku chyba nie obowiązuje "zasada podwójnego zaprzeczenia" ;)

Kurcze źle napisałam pytanie :)

Chodziło mi o to, że mam stronę która ładnie się pnie do góry. Jest wysoko, w jakiś tamu dniu zostaje pozycjonowana i odnotowuje duży przyrost linków no i dostaje filtr algorytmiczny. Czytam gdzieś, że jeśli się te linki wzmocni to Google może je uznać za dobre i zdejmie filtr. Tylko nie wiem ile w tym prawdy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności