tako Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Tak jest już od kilku miesięcy na wszystkich moich stronach na skrypcie Wordpress jak chodzi o podstrony. Ustawiam tytuł w All in One Seo Pack bo nie chce, aby dodawany był tytuł bloga. Nic to nie daje. Ilustruję, o co mi chodzi. Strona ma tytul np. "Finanse osobiste". Tworzę nowy wpis pt. "Kredyt czy leasing" wpisując go w formularzu usdostępnionym przez wskazaną wtyczkę. Nic to nie daje i mamy później w Google taki tytuł wpisu "Kredyt i leasing - Finanse osobiste" A ja chcę tylko "Kredyt czy leasing". Co robić? MULTIKONTO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyranka Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Wejdź w ustawienia wtyczki: Ustawienia / All in One SEO i zmień pole Post Title Format. Teraz pewnie masz ustawione: %post_title% | %blog_title% Zamiast tego daj: %post_title% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziki_rysio_997 Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Myślę, że to nie musi być tylko kwestia ustawień. Google od jakiegoś czasu lubi modyfikować tytuły np. dodając "branding". https://www.blindfiveyearold.com/google-changed-my-title Inna rzecz, że można się zastanowić, czy taki branding nie jest nawet wskazany/dobrze widziany? Tak, czy inaczej - jeśli ktoś wie, jak wymusić zmianę takiego zachowania, to niech pisze. Damian • NeuronWriter • CONTADU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melodiawsieci.pl Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 dziki rysio ma rację, tytuły są zmieniane odgórnie przez Google niezależnie od skryptu i wtyczek. Moje wartościowe katalogi, na których nie zawiedziesz się. Wpis PREMIUM do wszystkich to tylko 10,00 PLN. Solidny katalog stron Przedstawiam strony dla kobiet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tako Opublikowano 23 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Otóż to, tak też myślałem. @tyranka, te ustawienia o których piszesz mam jak trzeba i nic. MULTIKONTO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcu1 Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Też tak mam przy jednym ze sklepów na preście, ale tytuły strony głównej ściśle dopasowywują sie do frazy. Normalnie w kodzie tytuł składa się z kilku członów, a google zmienia na wyszukiwaną frazę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrestaShop Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Tak, gdzieś na forum jest wątek na temat modyfikacji tytułów itp. https://www.forum.optymalizacja.com/topic/179258-dlaczego-google-w-title-odwraca-kolejnosc/page__hl__+google%20+zmienia#entry1242919 Motywy PrestaShop PrestaShop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
positive Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Sprawdź w edytorze templatki WP w sekcji header.php czy masz taką linijkę: <title><?php bloginfo('name'); ?><?php wp_title(); ?></title> Jak nie to dodaj i powinno złapać title ustawione w All in One Seo Pack Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tako Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Nie miałem. W którym miejscu to wstawić? Może być nad tym: <title><?php wp_title(' '); ?> ? MULTIKONTO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
positive Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 spróbuj zamiast i zobacz czy chwyci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tako Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Sprawdzę najpierw na innym, mniej poczytnym blogu. ;-) MULTIKONTO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Informator Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Zobacz jak w bingu widzi tytuł? Lub w G poprzez site:twojadomena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farcrytabor3 Opublikowano 24 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Jest też korelacja pomiędzy on site a anchorami linków przychodzących. "Szaleństwem jest robić wciąż to samo i oczekiwać innych rezultatów": Albert Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wspolczynnik Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 i nagłówkami h1 Wspolczynnik.pl - darmowy katalog stron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchjy Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2013 Silnie linkowałem stronę główną na 1 anchor bez zbytniego zróżnicowania. Z zaplecz szło tylko na anchor. Reszta fraz na różne podstrony. Po jakimś czasie Google zmieniło mi title strony głównej na anchor, który pozycjonowałem. (mimo że wcześniej tytuł zawierał ten anchor + tekst). Obecnie już ponad rok strona główna wisi w top10/top20 z tym własnie nadanych anchorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.