Randini Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Najgorsze, że przy ostatnich zawirowaniach do TOP 10 powchodziły jakieś śmieciowe strony albo bardzo młode, świeże serwisy do których prowadzi zaledwie kilkanaście linków. Całe to zamieszanie odbija się negatywnie nie tylko właścicielach serwisów i ich biznesach ale również utrudnia życie użytkownikom wyszukiwarki googla. Kiedy to się skończy? randki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart. Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Kiedy to się skończy? Prawdopodobnie już nigdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
san Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Melduje Panie Generale, że u mnie wszystko po staremu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Protector164 Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Co za go**o z tego @!@. Topy mi utopili a jakies zaorane spamem strony na samej gorze. Cholerny algorytm zakładałem multikonta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Co za go**o z tego @!@. Topy mi utopili a jakies zaorane spamem strony na samej gorze. Cholerny algorytm Czy ktoś w ogóle może potwierdzić, że coś się dzieje? Bo ja kurde nic nie widzę w tym miesiącu - wszystko pnie się do góry jak zawsze. No i żadnych spadków nie było. "Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014 "Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowy-100 Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Zmiany są ale w Maps\firmy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Protector164 Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Co za go**o z tego @!@. Topy mi utopili a jakies zaorane spamem strony na samej gorze. Cholerny algorytm Czy ktoś w ogóle może potwierdzić, że coś się dzieje? Bo ja kurde nic nie widzę w tym miesiącu - wszystko pnie się do góry jak zawsze. No i żadnych spadków nie było. To tak jak z tornadem: Wyj.bie gdzies i albo bedziesz na jego trasie i pozamiata lub poprostu nie odczujesz tego. Moze wlasnie twoje spamy rosna? Nie no zarcik, ale i tak jestem wqrzony (top10, nagle gdzies poza 300...) zakładałem multikonta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Spamy nie rosną bo nei mają rosnąć, spamy siedzą w cieniu żeby nikt się nimi nie interesował. Strony które mają rosnąć rosną i chyba o to chodzi? "Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014 "Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Randini Opublikowano 20 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 To tak jak z tornadem: Wyj.bie gdzies i albo bedziesz na jego trasie i pozamiata lub poprostu nie odczujesz tego. dobra, trafna metafora za tym tornadem randki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
san Opublikowano 20 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 To tak jak z tornadem: Jak ktoś ma dom z dykty, to mu tornado pozamiata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermit90 Opublikowano 20 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Ok, mam dla was zagadkę/pytanie chcąc wiedzieć jak zareagowalibyście w takiej sytuacji. Nowa strona, kilka artykułów + wrzuciłem dla testu 200 - 300 linków linków z samymi frazowymi anchorami. Co mnie zdziwiło strona wyjątkowo ładnie zareagowała i była w top20/top10 przez 2 tyg, natomiast dzisiaj od rana systematycznie, co kilka godzin spada. Widać, że ją mieli. Nie wiem, to może być już filtr algorytmiczny przy tak małej liczbie linków? I taka mała ankieta, co waszym zdaniem lepiej zrobić w tej sytuacji? 1) Lepiej dowalić 2x tyle/drugie tyle linków ze zróżnicowanymi 2) Zdjąć aktualne linki/zmienić w nich anchory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1973 Opublikowano 20 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 co waszym zdaniem lepiej zrobić w tej sytuacji odebrać info o nienaturalnych linkach w GWT (jak nic już tam czeka z datą wsteczną) - może podadzą CI ich przykłady jak to obiecali........ Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane. >>>>> Informacje na stronie : Tani hosting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermit90 Opublikowano 20 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Poważnie są takie frykasy jak wiadomość z datą wsteczną? ee, to miło z ich strony. Dodałem w każdym razie ją już wcześniej i żadnej nie było Zresztą wątpię, że daliby mi ręcznego filtra, to linki były z 1 źródła i mają dopiero 2 tygodnie. Ew. chciałbym zobaczyć ich minę po usunięciu wszystkich linków ze strony Mówię, to strona raczej testowa, tylko, że to jedyna którą mam w takiej sytuacji i nie wiem co będzie bardziej racjonalnym wyjściem. Bo znowu jak dowalę linkami to ciężej mi je będzie później usunąć w razie w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 20 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 300 netto i do tygodnia wychodzi, tak jak tutaj: https://www.forum.optymalizacja.com/topic/180127-reakcja-po-powiadomieniu-o-wykryciu-nienaturalnych-linkow/#entry1249106 "Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014 "Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hermit90 Opublikowano 20 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Za 300 złotych netto to ja zrobię takich 10 i tak samo je zafiltruje Tak rzuciłem tego screena żeby jakąś dyskusję zrobić, ale widzę, że mój trud zmarnowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.