krd Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Witam szanowną Społeczność! 1. Otóż w grudniu/styczniu stworzyłem stronę internetową - na razie sobie wisiała i dopiero miałem się zacząć zajmować pozycjonowaniem. Niestety, ostatnio strona zniknęła z wyszukiwarki google. Na 99% jest to ban i nie wiem co z tym zrobić. Czytałem gdzieś, że należy napisać do googla, ale nigdzie nie znalazłem informacji pod jaki adres? Ile może trwać odbanowanie adresu i czy jest to w ogóle w praktyce możliwe? 2. Co moze być powodem - jak to mogę sprawdzić? Po dłuższej lekturze w popłochu różnych forów mam jakieś podejrzenia, ale nie wiem na ile one są uzasadnione. Np. mam wykupione 3 domeny, które mają dokładnie tą samą treść www... Z góry dzięki za pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotruś Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 O ile nie jest to regionalka to na bana trzeba jednak zapracować. Skoro mówisz, że nic z nią jeszcze nie robiłeś to może po prostu została naturalnie wyindeksowana? brak linków/zero contentu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 adresik ? Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TRENS Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Proszę bardzo No właśnie, bez adresu nic nie powiemy konkretnego. Linkuj dalej i nie pier*ol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawka Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 TRENS, spadlem z krzesla:) https://nalesnikiwarszawa.blogspot.comhttps://nalesnikiwarszawa.wordpress.comkaraluszkipodpoduszki.blogspot.com kontakt pawel.jaromski at onet.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krd Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Stajlowa poza:) https://tinyurl.com/aekwdq8 Przypomniałem sobie jeszcze, że kolega mówił, że może wrzuci mój link gdzieś w swoją stronę (ma dużo odwiedzin). Nie wiem dokładnie na czym to polegało, ale już dziś do niego dzowniłem z prośbą o usunięcie tego. Pytanie najważniejsze - jak i czy w ogóle można się odbanować? Dodałem też dziś w nocy moją stronę do konta google, ale cały czas brak wyników - pomijam tu fakt, że działam w tym wypadku trochę na ślepo i nie wiem czy to mi się w ogóle przyda do czegokolwiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoFler Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 https://dsadsadsa.kurdzielewicz.pl/ Ta strona też działa Zapraszam na serwis piłkarski - wyniki na żywo ze wszystkich lig polskich! Serdecznie zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 źle ustawiony wildcard - można zaindeksowac np ######.domena .pl podwójna strona główna - index.html - do wykonania 301 Ogólnie - braki optymalizacyjne. Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krd Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Dzięki, zaraz będę czytał o wildcard'ach i 301 (bo na razie jestem zielony), ale w sumie nadal bym bardzo prosił o odpowiedź czy jest możliwość odbanowania? Czy braki w optymalizacji mogły być powodem tego, że nagle strona zniknęła z wyszukiwarki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Powodem tego jest właśnie to, że G zaindeksował kilka albo kilkanaście kopii tej samej strony, właśnie przez to, że znalazł te same treści na nich. Jeżeli strona odpala się na dowolnych subdomenach to takie są tego skutki. Musisz zrobić tak, żeby po wpisaniu cokolwiek.kurdzielewicz.pl przekierowywało na domenę główną (w tym przypadku na subdomenę), później piszesz o ponowne rozpatrzenie. "Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014 "Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krd Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Wobec tego najpierw muszę wejść w świat pozycjonowania, zrozumieć co i jak muszę zmienić i później będę pytał o to, gdzie mam pisać przeprosiny. Dzięki wszystkim za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Tyle, że to raczej z pozycjonowaniem niewiele ma wspólnego, bardziej z ustawieniem serwera na którym trzymasz domenę. "Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014 "Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bestos Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 A później wymień teksty, podlinkuj delikatnie - wróci, a jak nie to wtedy powiemy Ci gdzie pisać odwołanie. A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria! A to: portal branży budowlanej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krd Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Dzięki za pomoc! Wygląda na to, że problemem było to, o czym pisał Zgred. Przekazałem te informacje osobie, która pomaga mi w ogarnięciu domen i od kilku dni strona wróciła do życia. Obyło się nawet bez wymiany tekstów (na szczęście). Jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawka Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 kup se nową domenke za 3 zyla https://nalesnikiwarszawa.blogspot.comhttps://nalesnikiwarszawa.wordpress.comkaraluszkipodpoduszki.blogspot.com kontakt pawel.jaromski at onet.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.