Skocz do zawartości

Jaka wartość miejsca banerowego na forum

a4le

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam jedno z największych for dot. pewnej tematyki. W ostatnim miesiącu miałem ok .11 tys. odwiedzin, 6 tys UU oraz 120 tys. odsłon. Otrzymałem propozycję od pewnej firmy, że chce u mnie reklamę i teraz mam problem ile mam zawołać.

Jeszcze sobie pomyślałem czy może odbić piłeczkę i po prosić o to żeby sami coś zaproponowali. Co myślicie?

Pomimo tego że masz dużo odsłon to generuje go tylko 6 tys użytkowników, przy kampaniach zazwyczaj ustawia się capping (ilość wyświetleń reklamy dla danego użytkownika). W twoim przypadku nie wyceniałbym reklamy ilością odsłon tylko ilością użytkowników x 2 max 3.

Nietuzinkowe imprezy firmowe i integracyjne dla firm Gdańsk i Trójmiasto. Best injector machine needle head for food and meat. Najlepszy serwis AGD Gdańsk, jak zepsuje się lodówka, pralka lub inne urządzenie AGD. 

Nie 6 tys a 11 tys. użytkowników generuje taką liczbę odsłon.

A mógłbyś trochę wyjaśnić o co chodzi z tym capping bo niestety nie jestem w temacie z tym. Jak to się wylicza?

Nie 6 tys a 11 tys. użytkowników generuje taką liczbę odsłon.

Z tego co napisałeś to jest 6 tysięcy użytkowników i 11 tysięcy odwiedzin. Capping ustawia się w modelu CPM (płatność za 1000 wyświetleń reklamy) po to aby nie tracić pieniędzy na użytkowników którzy nie są zainteresowani reklamą. Jeżeli użytkownik widział reklamę 2-3 razy i w nią nie kliknął to raczej tego nie zrobi.

Ponieważ najpewniej nie masz możliwości ustawienia cappingu nie powinieneś rozliczać się ilością odsłon tylko ilością unikalnych użytkowników.

Jeżeli chodzi o wartość CPM sprawdź sobie cenniki domów mediowych https://idmnet.pl/dla-wydawcow, to czy jesteś w stanie wynegocjować więcej czy mniej zależy od ciebie.

Nietuzinkowe imprezy firmowe i integracyjne dla firm Gdańsk i Trójmiasto. Best injector machine needle head for food and meat. Najlepszy serwis AGD Gdańsk, jak zepsuje się lodówka, pralka lub inne urządzenie AGD. 

Z tego co napisałeś to jest 6 tysięcy użytkowników i 11 tysięcy odwiedzin. Capping ustawia się w modelu CPM (płatność za 1000 wyświetleń reklamy) po to aby nie tracić pieniędzy na użytkowników którzy nie są zainteresowani reklamą. Jeżeli użytkownik widział reklamę 2-3 razy i w nią nie kliknął to raczej tego nie zrobi.

Z tego co pamętam to Piotr M. pisał, że użytkownicy klikają średnio za 7 razem wg. badań.

https://kamilkuczynski.com/kurs.html -kurs angielskiej wymowy: "7 zasad efektywnej nauki angielskiej wymowy"

Chętnie zobaczę te badania, na pewno w CPM nie ma sensu ustawiać capping na 7 chyba, że mamy open budget

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności