covalic Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Witajcie. Od jakiegoś czasu administruję forum sporej grupy użytkowników bardzo popularnego CMSa. Forum oparte jest na IPB w dość już starej i kulejącej wersji. Podpowiedzcie mi proszę w jaki sposób namówić użytkowników aby pomogli nam zgromadzić środki na aktualizację silnika forum. Wiem że temat może wydawać się dość śmieszny, ale administracji niestety nie stać na wyłożenie 175$ z własnych kieszeni, w czynie społecznym. Może ktoś ma jakieś doświadczenia w tej dziedzinie? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. strug elektryczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 zrobić jakiś dział VIP, sprzedawać konta VIP co mają jakieś dodatkowe uprawnienia, możliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radoslaus Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Jeśli to wordpress (avatar?) to zrób skórkę lub plugin premium, ludzie wolą za coś zapłacić niż dać... Jak ogłosisz zbiórkę to 10 osób pomoże, 1000 oleje a 100 zjedzie modów od różnych, że chcą na nich interes zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar_Dal Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zróbcie ogólną zbiórkę ze wskazaniem na co będą poświęcone środki. Niech każdy wpłaci symboliczną złotówkę - od takiej kwoty to raczej nie zbiednieją. Jeżeli jak piszesz jest to spore forum to XXX razy 1 zł powinno się uzbierać na upgrade silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Może wyślij mailing, że niezbędny jest zakup nowej wersji bla,ba,bal do tego i tego z podaniem nr konta i prośbą o datki ... I informacja, że jeśli nie uzbiera się niezbędna kwota forum zostanie zamknięte. Nie wiem tylko jak rozliczyć z US taką akcję "zrzutkę" i dochód z tego tytułu płynący. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covalic Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zróbcie ogólną zbiórkę ze wskazaniem na co będą poświęcone środki. Niech każdy wpłaci symboliczną złotówkę - od takiej kwoty to raczej nie zbiednieją. Jeżeli jak piszesz jest to spore forum to XXX razy 1 zł powinno się uzbierać na upgrade silnika. Dokładnie o to mi chodzi. Jak podejść do tej kwestii aby uniknąć jakiegoś besztania i podejrzeń o próbę wzbogacenia. strug elektryczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKucinski Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Sporo forów internetowych radzi sobie w ten sposób z różnym skutkiem. Niektórzy zbierają na serwer i domenę non stop, inni czasem organizują jakieś zbiórki właśnie w celu aktualizacji silnika. Postaw użytkowników jakby przed faktem dokonanym. Powiedz, że zmiana silnika jest konieczna z takich a takich względów i są 3 opcje: 1. mnóstwo reklam, 2. zbiórka pieniędzy tylko na aktualizację, 3. wyłączenie forum stwórz specjalne konto na paypal ustaw wtyczkę do pokazywania progresu w zbiórkach i może się jakoś potoczy. Specjalista SEO Łódź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mar_Dal Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Potwierdzeniem wydania uzbieranych środków będą przecież widoczne zmiany forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covalic Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Nie wiem tylko jak rozliczyć z US taką akcję "zrzutkę" i dochód z tego tytułu płynący. No a co z tą kwestią? strug elektryczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Przy dużym forum jak by wam się udało i 500 usera wpłaciło po 10 zł = 5.000 zł, więc z US musisz to uwzględnić Najlepiej porozmawiaj z swoim księgowym lub zapytaj w swoim US . HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covalic Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Nowy IPB kosztuje 175$ więc mówimy o dużo mniejszej kwocie strug elektryczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KataLogi.co Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Masz co najmniej 500 uzytkowników to napisz że chcesz ulepszyć forum dla nich aby im się lepiej na nim pisało i napisz że to wymaga od każdego 1zł- ego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duchu Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 A nie lepiej byłoby przedłużyć licencje i zrobić aktualizacje? Więcej chyba niż 100 złotych to nie kosztuje. A co do pytania to napisz wprost lub umieść reklamy. Jeśli nie masz co robić, to zawsze możesz poczytać o zarabianiu na blogu <<Na tym blogu komentarze z Dofollow Chcesz naturalny link? Artykuły sponsorowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
covalic Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Byłem przekonany że aktualizacja i 'nowa paczka' kosztuje tyle samo. Dałeś mi do myślenia, muszę dokładniej poczytać. strug elektryczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THI Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Mogę opisać jak to zrobiliśmy na pewnym forum. Forum stało 3 lata w sieci. Domena PR = 3. duży site. (~2500 uu dziennie) Sprzedałem 4 albo 5 linki na pół roku. Starczyło kasy na licencje IPB i zostało na piwo nawet. Reasumując polecam po prostu sprzedawać reklamy co może przynieść nawet stały dochód. Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny. Usługi informatyczne oraz reklamowe w tym pozycjonowanie w częstochowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.