Skocz do zawartości

Jak sprawdzić czy stronę ktoś pozycjonuje?

K-ny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jakieś 1,5 miesiąca temu przyjąłem się do firmy, której strona nigdy nie była pozycjonowana chociaż jest już dosyć stara. Zoptymalizowałem stronę pod konkretne frazy, zdobyłem kilka linków i "wrzuciłem" do dodawarki. Zrobiłem to w tydzień czasu i teraz już tam nie pracuję (z innych względów). Jednak stronę sobie monitoruję, a dodawarka wciąż działa.

Na wszystkie słowa kl. strona bardzo fajnie poszła w górę, na niektóre wskoczyła w TOP-y.

Pytanie takie, jak sprawdzić czy strona teraz jest pozycjonowana przez kogoś innego? Aby mieć 100% pewności, że to moje działania sprawiły te wzrosty pozycji.

Z góry dzięki za poświęcony czas

Pozdrawiam

Musisz obserwować linki i źródła tych linków. Jeśli znasz dodawarkę i jej "bazę" to łatwo to wychwycić.

Ci, którzy potrafią postępować niekonwencjonalnie, są nieskończeni niczym niebo i ziemia, niewyczerpani niczym wielkie rzeki. Gdy nadchodzi ich koniec, zaczynają się znowu, jak dni i miesiące. Umierają i rodzą się na nowo, niczym cztery pory roku...
adrianszczepanski.pl

przy pracującej dodawarce jakiś tam przyrost linków będzie, dodatkowo zaindeksuje się część dodanych wcześniej. Sprawdzaj czy nie pojawiają sie linki z innych źródeł niż dodawarka.

Linki sprawdziłem na ahrefs.com i wyglądają na "moje". Tylko zauważyłem dziwną sytuację, wszystkich linków jest teraz około 1000, a przez ostatni tydzień linków (lost) ubywało codziennie nawet po kilka tysięcy - wszystkie z wizytówka.info i katalog.mcportal...

Jeśli sprawdzanie ma być w czasie zbliżonym do teraźniejszego możesz przeszukiwać katalogi stron pod kątem wpisów - nowych wpisów do interesującej Ciebie domeny. Serwisy typu ahrefs, opensiteexplorer pokazują linki z pewnym bliżej nieznanym opóźnieniem.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności