Skocz do zawartości

Site map a indeksowanie w różnych wyszukiwarkach

Artur Betcher
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Żeby nie było że spamuje wpierw na moje pytanie szukałem odpowiedzi przez szukajkę tutaj:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?app=core&module=search&section=search&do=search&fromsearch=1

Nie znalazłem jednak a chodzi mi dokładnie o to jak dodać site map i do jakich wyszukiwarek.

Zrobiliśmy dzisiaj nową i nie wiem nawet czy wszystko dobrze ale jest ona z przyjaznymi linkami https://www.forumsumowe.pl/sitemap.xml

Dodałem ją w narzędziach Google i to chyba jest Ok natomiast nie wiem gdzie i jak dodać ją do innych wyszukiwarek ( i do jakich warto) i czy coś to nam da?

Jak też przyspieszyć indeksowanie starych tematów na forum po zmianach, po poprawkach?( o to już pytam czysto okazyjnie)

Dlaczego na 10tyś zgłoszonych Google indeksuje tylko równą połowę??

I jak zrobić site map dodając do tego blogi i wszystko inne bo wielu rzeczy w niej nie ma?

hosting_baner.png

Wędkarstwo Sumowe

Portal dla ludzi z pasją tworzony przez ludzi z pasją

Myślę, że ten link odpowie na kilka Twoich pytań. Do binga z tego co pamiętam sitemapę dodaje się podobnie jak w Google, rejestrujesz się w ich narzędziach dla webmasterów.

A co do indeksacji, samo dodanie mapy to mało, stronie potrzeba linków aby została zaindeksowana.

Edytowane przez MKucinski

Z tego co widzę to tak naprawdę nawet sensu nie ma dodawanie do czegokolwiek bo Google dominuje na tyle że reszta jest nie ważna.

Nie rozumiem co znaczy potrzeba linków??

I mam takie pytanie.

Czy istnieje program który sam zrobi szczegółowy Site map??? Bo jak na razie jest moja mapa mocno niekompletna.

Edytowane przez Artur Betcher

hosting_baner.png

Wędkarstwo Sumowe

Portal dla ludzi z pasją tworzony przez ludzi z pasją

Do Binga mapę dodasz w tym miejscu

Odnośnie innych wyszukiwarek, to resztę sobie możesz podarować.

Lepiej jednak podlinkować stronę z dobrych źródeł i bocik sam powinien zaindeksować Twoją stronę.

W tym celu zgłoś stronę do kilu dobrych katalogów (Onet, WP, Gazeta)

Tutaj masz narzędzia do tworzenia SiteMap.