Artur Betcher Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Żeby nie było że spamuje wpierw na moje pytanie szukałem odpowiedzi przez szukajkę tutaj: https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?app=core&module=search§ion=search&do=search&fromsearch=1 Nie znalazłem jednak a chodzi mi dokładnie o to jak dodać site map i do jakich wyszukiwarek. Zrobiliśmy dzisiaj nową i nie wiem nawet czy wszystko dobrze ale jest ona z przyjaznymi linkami https://www.forumsumowe.pl/sitemap.xml Dodałem ją w narzędziach Google i to chyba jest Ok natomiast nie wiem gdzie i jak dodać ją do innych wyszukiwarek ( i do jakich warto) i czy coś to nam da? Jak też przyspieszyć indeksowanie starych tematów na forum po zmianach, po poprawkach?( o to już pytam czysto okazyjnie) Dlaczego na 10tyś zgłoszonych Google indeksuje tylko równą połowę?? I jak zrobić site map dodając do tego blogi i wszystko inne bo wielu rzeczy w niej nie ma? Wędkarstwo Sumowe Portal dla ludzi z pasją tworzony przez ludzi z pasją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKucinski Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Myślę, że ten link odpowie na kilka Twoich pytań. Do binga z tego co pamiętam sitemapę dodaje się podobnie jak w Google, rejestrujesz się w ich narzędziach dla webmasterów. A co do indeksacji, samo dodanie mapy to mało, stronie potrzeba linków aby została zaindeksowana. Specjalista SEO Łódź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Betcher Opublikowano 2 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Z tego co widzę to tak naprawdę nawet sensu nie ma dodawanie do czegokolwiek bo Google dominuje na tyle że reszta jest nie ważna. Nie rozumiem co znaczy potrzeba linków?? I mam takie pytanie. Czy istnieje program który sam zrobi szczegółowy Site map??? Bo jak na razie jest moja mapa mocno niekompletna. Wędkarstwo Sumowe Portal dla ludzi z pasją tworzony przez ludzi z pasją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golum Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Do Binga mapę dodasz w tym miejscu Odnośnie innych wyszukiwarek, to resztę sobie możesz podarować. Lepiej jednak podlinkować stronę z dobrych źródeł i bocik sam powinien zaindeksować Twoją stronę. W tym celu zgłoś stronę do kilu dobrych katalogów (Onet, WP, Gazeta) Tutaj masz narzędzia do tworzenia SiteMap. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@k Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 W pliku robots.txt dodaj to Sitemap: https://www.forumsumowe.pl/sitemap.xml Większość szanujących się wyszukiwarek odczytuje mapy nawet bez dodania w ich panelach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomierc Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 linkowanie strony to podstawa - nie trzeb jej dodawać do innych bo po linkach same ją odnajdą Pytam o wiele, za wszystko dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.