Trotyl Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Zostałem zapytany dlaczego w autouzupełnianiu formularzy na różnych komputerach pojawiają się dane z innych. Np. adresy email wpisywane na pierwszym komputerze pojawiają się w autouzupełnianiu na wszystkich pozostałych gdzie logowano się do gógle nawet po wylogowaniu. Oczywiście zupełnie obce adresy też. To jakiś bug? Celowe działanie? nihil fit sine causa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wals Opublikowano 31 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 po zalogowaniu do krome wysyłasz wszystkie wprowadzone za pomocą jej interfejsu informacje/dane, dostępne są po zalogowaniu się ponownie tak jak gmail działa w chmurze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotyl Opublikowano 31 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Moim zdanie to bardzo duże naruszenie prywatności. Logując się na komputerze obcej osoby przejmuje dane z jej przeglądarki. Mam nadzieję że to bug. nihil fit sine causa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerbant Opublikowano 31 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 To nie bug to celowe działanie związane z ich "nową polityką prywatności" która tak naprawdę ściąga więcej jeszcze więcej informacji - wylogowując się z jednej usługi jesteś dalej zalogowany w innej Moja fotografia kulinarna Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana W Gdańsku też mamy strzelnicę "Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novum Opublikowano 31 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Osobiście polecam GoogleClean 3 do obrony prywatności. Jest za free w PC Format (11/2012), tylko jak ktoś chce kupić to niech się śpieszy (zaktualizuje się za free do wersji 4). Ewentualnie jak już nie ma gazety w kioskach, GoogleClean 4 za niecałe 15 €. Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL? -> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzo Opublikowano 31 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Samo zalogowanie nie wystarczy, trzeba włączyć synchronizację chrome z kontem google. Jeżeli się zsynchronizuje, to później samo wylogowanie nie wystarczy, trzeba odłączyć chrome od konta google, w przeciwnym razie historia zostaje. O tym wiele osób nie pamięta (lub nie wie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotyl Opublikowano 31 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Ta synchronizacja musi być włączona "świadomie"? Bo sytuacja o którą byłem pytany dotyczy co najmniej 4 komputerów. Dane zostały przetransportowane pomiędzy nimi za pomocą jednego konta gógle. Teraz cała czwórka właścicieli dysponuje autouzupełnianiem pozostałych. Być może sytuacja dotyczy także innych danych(dopytam). Nie korzystam z tego typu usług gógle stąd moje pytania. nihil fit sine causa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomierc Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Jak koś sie zaloguje w chrome to ma chmurę i infiltrację totalną prawdopodobnie Więcej niż informacje ToTemat oraz Polskie Forum GlosObywateli - dołącz do społeczności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
san Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Polecam Comodo Dragon - podobny do chrome, ale bez góglowego badziewia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diagnosta Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Ciekawi mnie ile ta szpiegowska firma płaci firmom zajmującym się oprogramowaniem antywirusowym za nie wykrywanie spyware google. Przecież 3/4 ludności nie wie, że w ogóle ma to miejsce a taki Eset powinien z miejsca komunikować o wykradaniu informacji z komputera przez google. KE powinna jednak przetrzepać googla również choćby za praktyki podpinania się pod każdą instalkę ze swoimi dodatkami wątpliwej reputacji jak dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotyl Opublikowano 1 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Muszę sprawdzić czy antywirus od Comodo to wykrywa nihil fit sine causa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotyl Opublikowano 1 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Ja potrzebuję jedynie hrome do sprawdzania poprawności wyświetlania stron. Nigdy nie wpadł bym na to żeby używać nawet okrojonej wersji na co dzień. Swoją instalkę sam sobie "wyczyściłem" nihil fit sine causa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotyl Opublikowano 2 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 The Dangers of Desktop Search- Google Tool as Spyware So far Google lets you index and cache: Outlook email Outlook Express email AOL chats Word Documents Excel Spreadsheets PowerPoint Presentations Web History And even HTTPS (secure pages) in web history WTF? o.O Dlaczego to jest akceptowane przez społeczeństwa? E: Źródło - https://www.spywareguide.com/articles/the_dangers_of_desktop_search__59.html nihil fit sine causa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerbant Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 WTF? o.O Dlaczego to jest akceptowane przez społeczeństwa? E: Źródło - https://www.spywaregu...search__59.html Bo lemingi są 1. durne 2. leniwe 3. kochające "darmo" i gadżety Moja fotografia kulinarna Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana W Gdańsku też mamy strzelnicę "Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotyl Opublikowano 2 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Jest przecież jeszcze druga strona medalu. Monopol zwalnia z dbałości o wizerunek? nihil fit sine causa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.