Skocz do zawartości

adstockexchange.pl, znacie?

kmajewski
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Dostałem dziś maila od m.gorka@adstockexchange.pl z propozycją współpracy. Dodatkowe informacje które dostałem:

Zapewniamy technologię, na podstawie której tworzymy precyzyjne profile Użytkowników Internetu, a następnie wyświetlamy reklamy w znacznie wyższym stopniu odpowiadające ich oczekiwaniom.

Opieramy się na modelu aukcyjnym RTB, co w uproszczonej wersji wygląda następująco:

1. Użytkownik wchodzi na Państwa witrynę

2. Informacja o użytkowniku trafia do naszego systemu AdExchange

3. Reklamodawcy chcący zakupić u Państwa powierzchnię reklamową stają do aukcji

4. Najwyższa oferta wygrywa i reklama zostaje wyemitowana na Państwa stronie.

Więcej szczegółów na stronie: adstockexchange.pl

Obecnie emitujemy m.in. kampanie: Lotto, Volkswagen, LOT, Ford, Airwaves, Militaria.

Rozliczamy się w modelach CPC oraz CPM, zaś obsługiwane formaty to: 750x100, 750x200 oraz 300x250.

Odnośnie szczegółów współpracy: Nie podpisujemy umów z wydawcami, wiążąca jest dla nas akceptacja regulaminu (w załączniku).

Emisja reklam poprzez naszą platformę opiera się na aukcji. Stawki ustala wydawca.

Zyski wypłacamy od 100,00 PLN, z czego pobieramy 10% prowizji na pokrycie kosztów związanych z utrzymaniem platformy.

Co o tym myślicie?

Pozdrawiam!

• 3 tygodnie później...

Zgodnie z obietnicą napiszę parę zdań o tym PP.

Kontakt

Kontakt bardzo dobry wiele rzeczy można załatwić telefonicznie. Miła Pani stara się we wszystkim pomóc.

Technologia

Kilkukrotnie zdarzyły się duże opóźnienia z wyświetlaniu reklam. Od razu odbiło się to na zarobkach. Bardzo martwi mnie ten problem z adserwerem ponieważ ze względu na opóźnienia serwera nie wyświetłały się też moje zaślepki.

Pojawiły się też problemy z dołączeniem przekazanych zaślepek. Oo przekazaniu ich po prostu nie reklamy zaślepkowe się nie wyświetlały. Po interwencji telefonicznej sprawa została załatwiona.

Zarobki

Zdecydowałem się wyłącznie na rozliczenie CPM i minimalną kwotę 1PLN net net za CPM. Przy tych ograniczeniach adstockexchange wyświelił 10% swoich reklam. Reszta to moje zaślepki. Podobno zdarzają się droższe reklamy. Niestety jak narazie nie zauważyłem takowych.

Rozliczenie

Niestety nie udało mi się osiągnąć minimalnego pułapu. Jak wystawię pierwszą fakturę i otrzymam przelew to napiszę.

• 7 miesięcy temu...

Ja z nimi współpracuję lub współpracowałem - swoją drogą, nie akceptowałem żadnego ich regulaminu i nic nie podpisywałem. :D Dostałem dostęp do statystyk po kontakcie mailowym i to by było na tyle w moim przypadku.

Jeśli chodzi o wypłaty - nie było problemów, wręcz wzorowo (sami z siebie pisali prośbę o wystawienie rachunku na określoną kwotę, płatność była realizowana w ciągu 1 dnia).

Teraz z tego, co widzę dostaję albo bardzo mało kampanii albo bardzo nisko płatne - pod koniec ubiegłego roku stawki były znacznie lepsze (ale mam u nich tylko jedną stronę rozrywkową nienajwyższych lotów, może na innych serwisach jest teraz lepiej, nie wiem).

Pozdrawiam