tyszek Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Witam, Niedawno zacząłem przygodę z pozycjonowaniem i że tak powiem raczkuję a co za tym idzie mam pytanie do wyjadaczy. Co będzie lepszym rozwiązaniem: 1. Pisanie artykułów (porad) w CMS w sklepie postawionym na PrestaShop 2. Zainstalowanie wordpressa lub innego na tym samym serwerze. 3. Założenie bloga w jednym z serwisów?? Jeśli odp 2 to jaki freeware soft bedzie najlepszy?? Jesli 3 to jaki serwis jest najlepszy?? Oczywiście wszystko pod myślą przewodnia tego forum ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fahofiec Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Wszystko zależy od tego, co dokładnie masz na celu. Czy tworzone serwisy mają rozbudować Twoje zaplecze, przynosić dochody, gromadzić i zatrzymywać użytkowników? Własny serwer i domena to dodatkowe koszty, blog w jednym z serwisów ma wiele ograniczeń (np. nie zainstalujesz systemu wymiany linków)... Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie. Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
straseusz Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 1. bez sensu - na preście ? 2. dobry pomysł 3. zawsze możesz założyć pare blogów, np. wordpress.com SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ? Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer: KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzezniczek Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 ad. 1 - postaw swojego Wordpressa ad. 2 - Wordpress - najlepsze rozwiązanie ad. 3 - wordpress.com - nie polecam, bo mogą kiedyś wyciąć a swoje to swoje Pozycjonowanie - Licytacje od złotówki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 161 darmowych platform blogowych gdzie można założyć bloga https://www.mediafire.com/?vcu43430t9b2175 e8Qq4T33E7Bv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokrzydowski Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 też uwazam ze trzeci wariant jest najgorszy, zwłaszcza, że nawet jeśli nie teraz, to może kiedyś zachce Ci się rozbudować stronke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 złe uważasz... link to link. Potencjał darmowych blogów tzreba wykorzystywać, pokrzydowski robiłeś testy? czy tak sobie strzeliłeś posta? Tak naprawdę tzreba robić pozycje 1.2.3 i jeszcze 5.6.7.8.....20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyszek Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Przekonaliście mnie Jeszcze z WP nie miałem wiele wspólnego ale może uda się ogarnac ;] Ten blog ma być czymś w rodzaju porad, ciekawostek, zbieraniny informacji z jednej dziedziny. A wszystko linkowane do sklepu. To jeszcze jedno pytanie. W chwili obecnej koszty domeny i drugiego serwa raczej nie wchodzą w grę. Pozostają mi dwa rozwiązania: 1. Instalacja w katalogu na tym serwerze co sklep. 2. Jakiś bezpłatny serwer z subdomeną. Pierwsza wersja wydaje mi się łatwiejsza do zrealizowania. Jedyne dlaczego rozważam drugą opcję to Inne IP a gdzieś czytałem że to ma znaczenie że linki nie sa z tego samego IP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzezniczek Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Postaw tego bloga w katalogu. Wzmocni to pozycję sklepu i wyciągnie Ci długi ogon co zwiększy szansę złapania klienta. Najlepiej jak skórki ze sklepu i bloga będą identyczne tworząc jedną całość. Pozycjonowanie - Licytacje od złotówki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebau Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 zgodze się z tym, że fajnie jak jest spójny blog ze sklepem. Ja bym postawił na osobnej domenie - ale to nie jest aż tak ważne. Szablony do zennopostera - ZenBLOG, ZenSocialBot, ZenOgłoszenia, Szeptacz, ZenFles, ZenReview, szablony do poczty i inne). Tylko profile VIP proszę zamawiać przez priv lub email Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwateraPD Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 2 i 3, co do 3 to nawet kilka blogów wg zasady im więcej tym lepiej Tylko ozdoby na dach upiększą Twój dom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.