jez Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Oferta publiczna Grupy o2 SA została odwołana z powodu niesatysfakcjonującego popytu, przy akceptowalnej dla spółki cenie, wynikającego z niekorzystnej sytuacji na rynkach finansowych. Zarząd spółki nie wyklucza przeprowadzenia oferty publicznej w przyszłości. https://gielda.onet.p...84,1,news-detal Pozdrawiam, J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soprano Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Zawsze można zwalić całą winę na złe nastroje na rynkach . Czytałem coś, że chcą spróbować szczęścia ale widzę, że im się jednak nie udało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszak Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Kryzys panie, kryzys Jak zrobić cydr z jabłek? Przepisy na nalewki domowe smaczne i zdrowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mb Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Swoją drogą ciekawie przedstawia się w prospekcie informacja o źródłach dochodów - 1/3 pochodzi ze spamowania skrzynek emailowych użytkowników poczty o2... Jak dla mnie to jest niesamowite. Nigdy nie miałem tam skrzynki to nie wiem ile tych reklam jest wysyłanych ale jestem pod wrażeniem tego jak dużo kasy z tego wyciągają. Mowa tu o 1/3 z 50mln przychodów. Z tego co można wyczytać w prospekcie miesięcznie z poczty korzysta 2,6mln realnych userów (nie było chyba napisane ile jest wszystkich kont). Rentowność tez jest całkiem niezła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jez Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Jak dobrze liczę, z tego co piszesz: - 50 mln * 1/3 = 16,67 mln przychodu - 16,67 mln / 2,6 mln = 6,41 zł rocznie na skrzynkę - 6,41 / 12 = 53 grosze Na I rzut oka, miesięczne utrzymanie skrzynki mailowej (i infrastruktury, obsługującej 2,6 mln kont), która daje przychodu 53 grosze miesięcznie, pochodzi z do 10 maili, za które reklamodawcy płacą na rynku 50++ zł / 1000 maili (5 groszy za maila). Po prostu niezła sprzedaż mailingów. Pozdrawiam, J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kayman Opublikowano 27 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 aaaaa to dlatego spamowali po wszystkich mailach a ja sie zastanawiałem po cholerę ślą te oferty Mapy, plany, schematy, zdjęcia czyli typowe oraz nietypowe wykorzystanie LeafLet.js Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jez Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Zawsze można zwalić całą winę na złe nastroje na rynkach . Oj tam, oj tam. "Wielkie zdziwienie" że po ogólnoświatowej aferze z "Funduszem Bezrobotnego Murzyna" i miliardach utopionych w obietnicach bez pokrycia, jest mniej naiwnych na "Fundusz Bezrobotnego Meksykanina" (z całym szacunkiem dla przedstawicieli tych narodowości). Pozdrawiam, J. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedrowiec Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Niekoniecznie spam jako taki, wiele "poczt" dokleja reklamę do każdego maila w stopce. Pewnie cena duuuuuuużo niższa ale jak ktoś np wysyła 110 maili miesięcznie to i te pół grosza zwraca daje te 53 gr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.