Skocz do zawartości

Zmiany w VAT od 2013 roku

Herkules

Rekomendowane odpowiedzi

Zanim mnie znów zlinczujecie poczytajmy na spokojnie..

pomalutku;)

Podwyższenie stawek VAT

Usługi pocztowe świadczone przez Pocztę Polską do tej pory były zwolnione z podatku VAT. Po zmianach, usługi te zostaną objęte 23% stawką podatku VAT. (to już gleba, będzie jak w tym kawale, jak nie zamówisz kilku propagandowych pism w prenumeracie, to listonosz nie przyniesie ci rachunku)

Wyroby sztuki ludowej, dotychczas opodatkowane stawką 8%, zostaną objęte stawką 23%. ( no z oscypkiem to już lipa ;(

Sprzedaż lodów oraz gotowych posiłków i dań, dotychczas opodatkowana stawką 5%, zostanie objęta stawką 8%. ( sprzedaż lodów jako usługa :)? czy?...;)

Do 23% wzrasta również stawka VAT dla wełny szarpanej oraz odpadów zwierzęcych surowych, niejadalnych np. sierści, czy szczecin, kości, skorup żółwi. (jako dyplomowany i ostatni włókiennik w tym kraju zrobię tak AHAHAHA, czekam aż za wyrzucenie ości od ryby będziesz musiał zapłacić podatek od zjedzonej ryby, panowie, myśmy ten ogromny gospodarczy rynek włókienniczy sprzedali za grosze a byliśmy potęgą ;)

https://zus.pox.pl/vat/zmiany-w-vat-od-2013-roku.htm

jako troll polityczny będąc apolitycznym oportunistą, stwierdzam, mam dość, jeszcze tylko 2 lata

Herkules pozdrawia i życzy nam wszystkim spokojniejszych chwil

Dziękuje

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

co się łamiesz, Polak potrafi, zamiast płacić podatek od sierści i ości,

to się zje sierść i ości a potem pawia elegancko rzuci o chodnik,

dla pewności zapytam, o podatku od rzucania pawiem nic nie pisało ? :)

Najlepszy

Tani hosting na Twoją www.

Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę.

Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru ;) konta www od 19zł. brutto rocznie

Moim zdaniem tylko ostra reakcja społeczeństwa i wprowadzenie odpowiedzialności za decyzje może coś zmienić w tym kraju.

Jestem ciekaw jak jeszcze długo Polacy wytrzymają te podwyżki .Grecy już przy 800 pensji się zbuntowali a Polacy mają po 300 i są happy.(koszty życia identyczne)

Ale jest jeden plus ;) my i cały wschód razem z plemionami Afrykańskimi i Mongołami wytrzymamy każdy krach czy załamanie infrastruktury energetycznej czy każdej innej , i tak już połowa społeczeństwa żyje jak w okresie neolitycznym :)

Reklama w internecie - baza firm - katalog firm + seomaster script

A czy martwienie się na zapas komuś pomogło kiedyś?? Bo nie słyszałam ;) Podnieśli VAT z 22 na 23% i jakoś wszyscy żyją.

Wiem, że kobieta to rzadkość na forum PiO... niemniej jednak zwracaj się do mnie w rodzaju żeńskim ;)

Jeśli posiadasz psa to polecam Ci dla niego szelki Guard

Moim zdaniem tylko ostra reakcja społeczeństwa i wprowadzenie odpowiedzialności za decyzje może coś zmienić w tym kraju.

Chyba pierwszy raz się z Tobą zgadzam... :)

zdjęcie skasowano na prośbę firmy której logo widniało na zdjęciu

Co to ma niby być? :)

A czy martwienie się na zapas komuś pomogło kiedyś?? Bo nie słyszałam :) Podnieśli VAT z 22 na 23% i jakoś wszyscy żyją.

VAT to jest pikuś, dużo bardziej dokuczliwy jest podatek dochodowy...

Rocky77 świetne zdjęcie jeśli to nie fotomontaż to gratuluje salonowi pomysłu. Wszyscy tak powinni zrobić w kraju którzy dostali wała od naszych władz i urzędasów , było by więcej "flag" niż 3 maja :jezyk1: internet nie tylko w Polsce by huczał . I w takiej sytuacji chyba rząd musiał by jakieś kroki podjąć aby zmienić ten wizerunek bo co to za zielona wyspa. A ludzie na zachodzie na prawdę nie wierzą że my tu mamy tak źle . Jak słyszą że ludzie zarabiają nawet po 300 , 400 euro a emerytury są na poziomie 150-200 euro to się śmieją i mówią że to dobry żart hehe:) ba są jeszcze nawet tacy w Europie zachodniej co myślą że Polska jest terenem w Rosji, choć teraz po euro już chyba się to na pewno zmieni :)

Vexatus - no kiedyś trzeba :)

ps. te słowo Polsko zastąpił bym słowem hmm Rządzie RP. Bo Polska jest piękna jednak i często błędnie narzekamy na Polskę zamiast na rządzących a Polska ma i dobrą lokalizacje i nie ma problemów z kataklizmami po za wyjątkami i jako jeden z nielicznych krajów mamy jeszcze 4 pory roku , mamy nie zła wciąż jeszcze przyrodę wielu w Europie mogło by nam pozazdrościć takiego kraju. :)

Reklama w internecie - baza firm - katalog firm + seomaster script

@Herkules - nikt Cię nie chce linczować, ale piszesz rzeczy powszechnie wiadome :jezyk1:

Jeśli chodzi o sprawy tego typu, nikt nic nie zrobi, bo spora część społeczeństwa ma albo wśród rodziny, albo wśród znajomych jakąś biurwę. A pieniądze na ich utrzymanie skądś trzeba brać.

Jeśli chodzi o podatki, i tak płaci finalny odbiorca :)

A dla leniwych: sprzątanie białystok ;]

A dla relaksu możesz zapalić kadzidełka

faceplus_banner_234x60_black.png Punkty FanCop od 3pln / 1k

SPRZEDAM: Volvo S40 1.9D, 2002; 220k przebiegu. Lokalizacja: Białystok; Tel 724-148-596

• 2 tygodnie później...

Nie wiem co jeszcze musi się stać w tym kraju, aby powstał poważny strajk, choćby wprowadzili podatek 30% a nawet i 40% to i tak wątpie, że społeczność chociaż spróbowałaby cokolwiek zrobić z tymi złodziejami z rządu.

WYKONAM: teksty, grafikę, strony www oraz bannery flash.

>>> Moje allegro <<<

Ja myślę, że żaden podatek tego nie zmieni, bo ich propaganda robi swoje, że tak jest dobrze i muszą podnieść. Znajoma w Singapurze się śmieje z naszego systemu, bo mówi, że tam to podniesieniu 1% już by pewnie wyszli i żądali zmian w rządzie itp.:]

Prawda, my - Polacy godzimy się na wszystko, poważny strajk może by coś załatwił ale jednostki tutaj nic nie zdziałają, gdyby wszyscy ogłosili strajk i wystąpili na ulicę - mogło by to coś dać ale o tym można chyba jedynie pomarzyć, przecież z tego co pamiętam, średnia zarobków w Polsce wynosi ok. 3000 zł, tylko pytanie, kto tak podnosi tą średnią skoro co drugi szarak zarabia najniższą krajową? Jeśli ze średnią coś pomyliłem, proszę mnie poprawić.

WYKONAM: teksty, grafikę, strony www oraz bannery flash.

>>> Moje allegro <<<

Nie wiem co jeszcze musi się stać w tym kraju, aby powstał poważny strajk
Poważny strajk był był już dawno... ale jak tu strajkować przed lustrem to trochę kiepsko ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności