SilverT Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 na starcie zaznaczę, że jestem noga z serwerów mam taka dziwną sprawę, z niektórych lokalizacji strona auren.pl działa poprawnie a z innych przekierowuje na calssico.pl. obie strony stoją na tym samym serwerze ale na różnych ip, usuwałem auren z serwera i dodawałem ponownie - bez zmian. w ramach testów wklepałem adres auren.pl na stronie browsershots.org i po zatwierdzeniu dostałem taki oto komunikat: "The server at auren.pl sent a HTTP redirect. Your web address has been updated. Please try again." następnie wyłączyłem apache na serwerze i dostaje komunikat: "Could not read auren.pl/robots.txt." a gdy wyłączę MySQL normalnie przystępuje do sprawdzania... sprawdzałem czy chodzi o same bazy ale to tez nie to bo zmieniałem katalogi baz i dalej się sypało.... ma ktoś jakiś pomysł o co może chodzić? Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcmagik Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 .htaccess pokaż nam Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że grzeszę pychą.. Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gostek_ Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Whois pokazuje, ze auren i classico maja to samo ip 178.32.203.77. Pewnie momieszales cos przydzielajc ip dla domen, albo moze dnsy auren.pl ustawiales na ip? Prywatne precelki udostepnie - PW Darmowy katalog budowlany Kilkuletni: Darmowy katalog stron katalog stron spacja.info - dedykowane ip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilverT Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 mcmagik htaccess nie ma nic do rzeczy bo nawet jak nie ma domeny na serwerze to przekierowuje na classico gostek_ właśnie w tym problem, że w strefie dns wszędzie jest dobrze poprzydzielane, w apache tak samo - gdzieś jeszcze może być przypisane? Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.