Elegant Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Przenoszę sobie stronki do masternet, hosting za 50 zł netto, podpiąłem już domeny, jest ich kilka, przenisołem jedną stronę, zalożyłem bazę danych i użytkownika, chcę robi bazę danych dla drugiej strony, udało się a teraz chcę założyć użytkownika i zonk, wyświelta mi się oto taki komunikat - Wykorzystałeś już wszystkich dostępnych Użytkowników baz danych (max 2).Skontaktuj się z Biurem Obsługi Klienta celem przejścia na wyższy rodzaj serwera. Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny! Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł. ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo23 Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 I w czym leży problem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elegant Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Problem leży w tym, że nie mogę dodać kolejenego użytkownika dla drugiej bazy danych. Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny! Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł. ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo23 Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Ale przecież masz komunikat z czego to wynika i co należy zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Voyager Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Skontaktuj się z Biurem Obsługi Klienta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elegant Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Tyle, że oni nie pracują w weekend. Komunika jest owszem ale nigdzie nie było mowy o takich ograniczeniach. Czy jest w ogóle możliwe, żebym np. miał 10 baz danych bo tyle dopuszcza ten hosting do których byłoby podłączone tylko dwóch użytkowników? Chcę postawić 4-5 lekkich wp, w tym precli a tu zonk. Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny! Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł. ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolny Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 na jednej bazie danych możesz mieć kilka wordpresów -> prefix tabel -> https://codex.wordpress.org/Installing_Multiple_Blogs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elegant Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 ale ja chcę mieć kilka baz danych tak ja gdzie indziej, tu się rozchodzi o użytkowników Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny! Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł. ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japek Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 No i co za problem nadać już istniejącemu użytkownikowi prawa do kolejnej bazy? Tonery Bydgoszcz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fix Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Tyle, że oni nie pracują w weekend. Komunika jest owszem ale nigdzie nie było mowy o takich ograniczeniach. [ciach] Uciekaj z masternetu - im więcej będziesz miał problemów tym dłuższy będzie ich weekend . Okaże się, że nie mają obowiązku czytać korespondencji od Ciebie, a w razie wątpliwości dowiesz się, że już Ci więcej nie odpowiedzą, a korespondencję czyta ich prawnik. A.. i dowiesz się, że zwyzywałeś ich od złodziei (nie ma znaczenia czy to prawda). Jeśli tylko będzie szansa, aby wyciągnąć od Ciebie choćby złotówkę więcej - zrobią to. Poważnie. Na wysoki cholesterol - aloes: aloeamer.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielBurchardt Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Również polecam uciekać od masternetu https://kokohash.com/profil/medumistrz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elegant Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Pytanie było wysłane w weekend. Mamy za chwilę godz. 12 a tu cisza z ich strony. Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny! Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł. ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INOMan Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Technicznie rzecz biorąc w MySQLu jeden użytkownik może mieć dostęp do kilku baz... ale być może mają ustawione tak, że jedna baza = jeden użytkownik ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 5 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Usera w MySQL określa LOGIN + HASŁO więc jak pisał INOMan jeden użytkownik może miec dostęp do n baz bo w standardowym połączeniu podajesz https://php.net/manual/en/function.mysql-connect.php $link = mysql_connect('localhost', 'mysql_user', 'mysql_password'); najac uchwyt do połączenia z serwerem bazy danych wykonujesz operację wybrania bazy danych https://www.php.net/manual/en/function.mysql-select-db.php Funkcja oczekuje nazwy bazy i uchwytu połączenia: mysql_select_db('foo', $link); HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elegant Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Mamy już godz. 15 i nadal zero odzewu. Jak ma mam się bawić bazami danych, to ja się wolę bujać z masternetu. Jak mi do wieczora nie odpiszą to na pewno, a jak napiszą że tych użytkowników mam tylko 2 i mam się tak bawić jak pisze Mion, to ja dziękuję bardzo za taką ofertę. Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny! Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł. ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.