Skocz do zawartości

Harvard Business Review

dMien
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Po pierwsze, bo to czasopismo. Czasopisma od zawsze zawierały wiedzę świeżą, może jeszcze nie do końca "ułożoną", ale często przełomową, a w dodatku aktualną. Nie wiem, czym dla Ciebie są dobre książki i czy masz na myśli HBR Polska, ale z reguły w książkach zawarte są treści już sprawdzone, poparte dowodami, opatrzone wieloma przypisami (mówimy oczywiście o książkach naukowych). Poza tym HBR ma 20 punktów na liście filadelfijskiej a to bardzo dużo - za prestiż się płaci. :)

https://8razy5.pl - to jest kolejny blog dla freelancerów

Myślę, że też kształtowanie takiej ceny kształtuje odpowiedni wizerunek czasopisma. Parokrotnie przeglądałem - dla mnie akurat nie ma tam wielu użytecznych materiałów, ale mój kolega, który jest dyrektorem logistyki w korporacji bardzo sobie ceni.

Polecam przejrzeć w Empiku, u kogoś znajomego lub w bibliotece kilka numerów i jak stwierdzisz, że użyteczność do Twoich celów jest warta tej ceny to zaprenumerowanie.

pozdrawiam

Maciek

Współprowadzę kilkanaście tematycznych projektów w necie (medytacja, joga, zdrowie itp.). Jeśli chcesz się skontaktować z propozycją ciekawej współpracy - jestem otwarty. Kilka przykładowych projektów: joga kraków, sufizm uniwersalny - medytacja czy joga portal.

1 Zakładam, że nie robisz szeptanego marketingu w związku z odpaleniem 16stego lutego aplikacji na androida do przeglądania Polskiego Harvard Business Review gdzie ZA DARMO można ściągnąć jeden egzemplarz warty 100zł!

2 Nie ma tam nic super ciekawego dla programistów i pozycjonerów, ale już jest dla ludzi interesujących się światowymi trendami i nowinkami w biznesie.

wersje oryginalna- jest dostępna na tablety za 10GBP przez Zinio. Wersja Polska różni się od oryginału bo jest 'zlokalizowana' na rynek Polski.

Znajomy od dawna to czyta i sobie chwali, przy czym nie siedzi w seo, nie jest programistą ani pozycjonerem a menadżerem zarządzającym 60 osobowym teamem ludzi po studiach z całego świata robiących niesamowite rzeczy...