Skocz do zawartości

Zrobić 301 z index.html na /? - Mega spadek pozycji.

hummer
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was.

Wczoraj moja strona główna wyleciała z wyników wszukiwarki.

Strona pozycjonowana była na frazy:

IP Changer

Tibia IP Changer

IP Changer Download

Tibia Multi IP Changer

Pozycje do wczoraj do godziny 12.30 były w TOP10, natomiast po godzinie 12.45 , pozycje spadły o 20-50oczek na dane frazy. - W wynikach wyszukiwań wychodzą podstrony mojej strony, natomiast strona główna nie - dlatego są takie odległe wyniki wyszukiwań.

Adres strony - ipchanger-download.pl

Na stronie jest zrobione 301 z www na bez www.

Na forum google, doradzono mi - cytat "Zrób sobie przekierowanie 301 z index.html na / bo nawet w mapie strony masz dwie wersje, a w menu link do strony głównej prowadzi do index.html. To powoduje wylot strony głównej. "

To dobry pomysł?

Mam usunąć to przekierowanie co mam - z www na bez www i wkleić to z index.html na / ?? Czy jakoś inny plik utworzyć żeby zostało też przekierowanie z www na bez www? - strona była dodawana do katalogów bez bez www.

Po zrobieniu tego przekierowania z index.html n / , będę musiał zrobić nową sitemap?

Proszę o pomoc.

Edytowane przez hummer

Czy kiedykolwiek spędziłeś miłe chwile przed ekranem komputera? Internetowa gra Tibia IP Changer pokaże Ci wirtualne krainy które i Ty musisz zwiedzić.

Zastosuj przekierowanie z /index.html na /, ale NIE usuwaj przekierowania z www na bez www. :) Zrób poprawnie mapę strony, plik robots.txt też nie gryzie a czsem może się przydać... ;)

Mój płatny katalog SEO -  w przygotowaniu

Patryk Szczupakowski - taka tam sobie stronka

@Vexatus

Czyli to przekierowanie z /index.html na / - wkleić normalnie do htacces tak? Masz może działającą regułkę tego przekierowania?

Mam taką regułkę wkleić pod przekierowanie z www na bez www? Czy jakoś oddzielić?

Po ustawieniu tego przekierowania na / - trzeba zrobić nową mapę?

Nie orientuję się w tym temacie, także jeżeli ktoś może pomóc to bardzo proszę

Edytowane przez hummer

Czy kiedykolwiek spędziłeś miłe chwile przed ekranem komputera? Internetowa gra Tibia IP Changer pokaże Ci wirtualne krainy które i Ty musisz zwiedzić.

Panowie , zmieniłem ten kod.

W htacces na serwerze jest :

RewriteEngine On

RewriteBase /

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.ipchanger-download.pl [NC]

RewriteRule ^(.*)$ https://ipchanger-download.pl/$1 [L,R=301]

RewriteRule ^index.html$ https://ipchanger-download.pl [R=301,L,NC]

usunąłem z kodu - RewriteRule ^index.html$ - www i zamiast tego jest https://ipchanger-download.pl ( ponieważ jest zrobione 301 z www na bez www )

Dobrze jest?;)