tryb1 Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 używam Advanced System Care bardzo fajny do optymalizacji komputerka kodowaniegrafiki.pl | tlumaczeniahandlowe.pl LM | marketingmanagement.pl | maź.pl, pól.pl | DZIĘKUJĘ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xenobi Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Moje typy : - foobar - Paint.NET - Gimp - CDBurnerXP - Audacity - WEBCeo - Putty - Total Commander - Easeus Portal informacyjny agregujący wiadomości RSS XMC.PL Projektowanie stron i sklepów internetowych dev.xmc.pl Tomasz Michałowski Potrzebujesz linków pozycjonujących ? Złóż zamówienie w LINKI SEO SKLEP i ciesz się wzrostem w rankingach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek22 Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 sandboxie... uruchamiasz w nim FF/chrome i masz pewność, że nic nie zainfekuje systemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 ...które ale dla szybkości działania komputera są niezbędne... Dla szybkości działania to się robi optymalizację systemu a nie instaluje dodatkowe programy. Nie wierz w przyspieszacze systemu. Większość to chłam, który tak naprawdę zabiera zasoby systemowe. 1. Wyrzuć wszystko z autostartu 2. Z instalowanych urządzeń dodawaj tylko niezbędne sterowniki a nie pakiet oferowany przez producenta (przykładowa drukarka potrzebuje tylko jednego pliku sterownika a nie syfu integrującego się wszędzie i ze wszystkim). 3. Wyłącz wodotryski (typu kompozycje) 4. Najważniejsze - wyłącz zbędne usługi (większość tego co się domyślnie uruchamia nie jest potrzebna nikomu i do niczego). Dobrze zrobiona optymalizacja według tego co wyżej napisałem daje OGROMNE korzyści jeśli chodzi o czas startu, zamykania i szybkości pracy systemu. Jest jeszcze sporo "hardkorowych" patentów, ale tego nie polecam. Trzeba mieć trochę doświadczenia aby nie rozpieprzyć systemu Pozdrawiam, Mariusz Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arve_lek Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Firefox (imacros, firebug, eb developer, nodofollow, adblock, page speed, xmakrs) + chrome + IEtester comodo + microsoft essential security notepad++ + Codelobster PHP FileZilla CCleaner CamStudio-Recorder Mozilla Thunderbird IrfanView + plugin do optymalzaicji grafiki: riot PhotoPlus X4 - alternatywa dla photoshopa Winamp TrueCrypt WampServer Kadu bestplayer ipla F.lux Wymieniłem chyba najwazniejsze, które używam PS. Wszystko darmowe. Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Mariusz dobrze prawi, po instalce XP sporą część usług można wyłączyć. Do listy programów dodam: - bullzip pdf printer - pdf combiner - coś do otwierania pdf (standartowo adobi) A dla leniwych: sprzątanie białystok ;] A dla relaksu możesz zapalić kadzidełka Punkty FanCop od 3pln / 1k SPRZEDAM: Volvo S40 1.9D, 2002; 220k przebiegu. Lokalizacja: Białystok; Tel 724-148-596 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorrow Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Firefox * Firebuq * Adblock Plus * Better gamil * Brief - czytnik rss * Cache status * Custom Tab Width * Extended Statusbar -- można pokazać w menu czas ładowania storny * Gcache+ * HTTPS Everywhere - * SearchPreview * Status 4ever Scribus E-Texteditor -- jakoś tak w tym robie od paru lat notepad++ jakoś mi nie pasuje SQL-Front PhotoFiltre TrueCrypt CCleaner Sandboxie SumatraPDF -- nie ma nic lepszego do PDF i zajmuje 8MB Unlocker Inkscape MySQL GUI Tools WTW -- lepsze od GG Nmap - Zenmap GUI msert.exe System instalowałem jakoś w kwietniu 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemeks Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 To ja dorzucę to, co u mnie bezwarunkowo musi się znaleźć w FF: - Adblock Plus - AutoFill Forms - BlockSite - ColorZilla - Count Word n Character - Firebug - Flagfox - FoxyProxy Basic - Seo Doctor - YSlow - SeoQuake - NewsFox (czytnik RSS) - i do tego włączona usługa Firefox Sync https://www.employear.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwardzik Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 ...które ale dla szybkości działania komputera są niezbędne... Dla szybkości działania to się robi optymalizację systemu a nie instaluje dodatkowe programy. Nie wierz w przyspieszacze systemu. Większość to chłam, który tak naprawdę zabiera zasoby systemowe. Jest gdzieś to Twoim zdaniem dobrze opisane co i jak po kolei? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogal Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Pytanie: co za kompa masz, że rzeźbisz go XP, który nie jest już wspierany nawet ? Tak jakoś się składa, że 7ka dobrze daje radę Jeżeli natomiast chodzi o programy: NOD 32 do pilnowania Zapora systemowa starca Przeglądarka - w SEO/Webmasteringu to fajnie mieć kilka, ale spokojnie FF Ci starczy (chociaż skoro instalujesz nadal XP to może być ciężko - postaw na Chrome, mniej obciąża bebechy). Kwestie dokumentów - LibreOffice (OpenOffice już nie jest rozwijany, chłopaki się wypięli na Oracle i zrobili swoją zabawkę, całkiem zacną chociaż pachnie linuksem ) Notepadd ++ jak mówili przedmówcy Do edycji grafiki GIMP Kodeki i wszystko inne spokojnie doinstaluj w razie potrzeb. Do przeglądania grafiki i podstawowej edycji używam Irfan View, taki miły programik. Odnośnie sterowników - w 7ce nie musisz ich instalować. Czasem nForce się krzaczy ale to wynalazek nVidii więc wiesz jak jest. Przykładem niech będzie wspomniana drukarka - wkładasz i masz - a potem tylko korzystasz To samo tyczy się sterowników MoBo i wszystkiego co na niej zintegrowane. Jedynie grafika niezintegrowana powinna mieć sterowniki - sam wiesz - performance Btw - XP nie wspiera DirectX 10/11, co powinno śmiało przekonać grających - ale przecież SEOwcy nie mają czasu pograć A XP? Daj mu umrzeć. Wiem, że to dobry system, ale chyba lepiej będzie zachować go w pamięci w okresie, w którym naprawdę wymiatał. Najlepsze przepisy kulinarne na smaczne dania obiadowe. + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 Jest gdzieś to Twoim zdaniem dobrze opisane co i jak po kolei? Tak. https://www.searchengines.pl Posty - picasso Mussz poszukać, ale było tam najdokładniejsze opracowanie tego tematu. Pozdrawiam, Mariusz Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.