an000 Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Do AdWords wpłacamy w złotówkach, a z AdSense wypłacamy w Euro. Jak Google to oblicza? Kursy walut zmieniają się przecież całą dobę, czyżby Google nie dość, że bierze sobie prowizje to jeszcze zarabiało na zmianach kursów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrobert15 Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 To pytanie bardziej z dziedziny księgowości niż pozycjonowania i optymalizacji ale spróbuję. Do AdWords wpłacamy w złotówkach w jednym dniu określoną kwotę. I Google tego samego lub np. następnego dnia ma te pieniądze na koncie. Jest to konto w polskim Banku Handlowym w Warszawie. Jeśli jest w złotych to nie ma żadnych przeliczeń. Z AdSense dostajemy wypłatę w złotych po kursie z dnia przelewu - również z Banku Handlowego. Oba systemy działają niezależnie od siebie i Google nie rozlicza na bieżąco pojedynczych kliknięć - nie można zatem wiązać ze sobą kliknięć w AdSense i AdWords na potrzeby zastanawiania się nad różnicami kursowymi. Prowadząc międzynarodowy biznes, Google jest zmuszone radzić sobie ze zmianami kursów walutowych - i to pewnie na całym świecie. Ale tak samo mogą na tym coś zyskać jak i stracić. UFFF .... Redaguję witrynę www.kredyty-lokaty-konta.pl. Porady i oferty bankowe, ranking kredytów gotówkowych, lokaty bankowe, kredyty mieszkaniowe, karty kredytowe i inne usługi, ranking kredytów hipotecznych. Wiadomości gospodarcze, finansowe, aktualne dane o inflacji 2022. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
an000 Opublikowano 2 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Jakie przelewy z Banku handlowego? Ja dostaję z konta w Irlandii. Google nalicza pieniądze po klikach w AdSense. Czy Ty aby na pewno wiesz o czym piszesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrobert15 Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Może Google używa różnych rachunków. Nie wykluczam przelewów z Irlandii skoro Ty takie dostajesz. Masz wpływy w euro? Skąd wiesz, że rachunek jest w Irlandii? Redaguję witrynę www.kredyty-lokaty-konta.pl. Porady i oferty bankowe, ranking kredytów gotówkowych, lokaty bankowe, kredyty mieszkaniowe, karty kredytowe i inne usługi, ranking kredytów hipotecznych. Wiadomości gospodarcze, finansowe, aktualne dane o inflacji 2022. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
an000 Opublikowano 3 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Wiem z takiego narzędzia jak historia przelewów? Mam konto w Inteligo, w Inteligo z tego co wiem nie można prowadzić kont w Euro, dlatego podczas przelewów wartość euro jest zmieniana na pln po kursie NBP. Powinieneś wiedzieć takie rzeczy skoro prowadzisz stronkę o kontach bankowych. A może piszesz na PiO tylko po to, żeby zdobywać linki z TR? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 księgową powinna wiedzieć ale kiedyś robiło się tak: - gugle przeliczało ojro na złotówki - dostawało się kasę - wystawiało fakturę wewnętrzną do tego co sie zarobiło w ojro jesli po przeliczeniu ojro na PLNy za pomoca FV wewnętrznej było wiecej niz na przelewie - podatek jesli po przeliczeniu ojro na PLNy za pomocą FV wewnętrznej było mniej niz na przelewie - strata czy jakos tak to szło Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrobert15 Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Wiem z takiego narzędzia jak historia przelewów? Mam konto w Inteligo, w Inteligo z tego co wiem nie można prowadzić kont w Euro, dlatego podczas przelewów wartość euro jest zmieniana na pln po kursie NBP. Powinieneś wiedzieć takie rzeczy skoro prowadzisz stronkę o kontach bankowych.A może piszesz na PiO tylko po to, żeby zdobywać linki z TR? Możesz podać z jakiego numeru konta Google dostałeś przelew? Wystarczy numer rozliczeniowy Banku. Redaguję witrynę www.kredyty-lokaty-konta.pl. Porady i oferty bankowe, ranking kredytów gotówkowych, lokaty bankowe, kredyty mieszkaniowe, karty kredytowe i inne usługi, ranking kredytów hipotecznych. Wiadomości gospodarcze, finansowe, aktualne dane o inflacji 2022. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Przelewy lecą w EUR z Google Ireland do "Bank Handlowy w Warszawie SA, Oddział: Regionalne Centrum Rozliczeń Olsztyn", a BH wysyła do Was w złotówkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.