robert1 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Mam dostęp do zaplecza pozycjonera. Jest to 50 stron zapleczowych postawionych na wp, każde na innym IP. Pagerank od 1-3. Moja strona jest dość niszowa, chciałbym pozycjonować ją na 2-3 frazy. Miesięcznie wyszukuje je około 10000 osób, konkurencja niska (sprawdzałem w adwords). Strona jest świeża, jest na niej 10 bardzo wartościowych artykułów. Pod precle mam przygotowany tekst synonimizowany około 3000zzs, z którego zamierzam zrobić 50 tekstów po 1000 znaków, w każdym po 3 linki z anchorami. 1. Czy dobrze się za to zabieram? 2. Czy efekty takiej pracy będą zauważalne? 3. Czy są spore szanse na dostanie się do TOP5? 4. Czy w każdym tekście z 50 tekstów mogą znajdować się te same linki z anchorami? 5. Co warto zrobić jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megauser Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Nie więcej niż jeden link per artykuł. Anchory różnicuj, szansę są bezproblemowe. Webmastering, kodowanie & programowanie Więcej informacji na moim profilu Zapraszam na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xemix Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 1. 1k znaków i 3 linki to zdecydowanie za dużo. Zastosuj się do rady kolegi wyżej i dodaj po 1 linku. 2. Jeżeli fraza jest niszowa, a precle zadbane, podlinkowane to efekty powinny być. 3. j/w 4. Różnicowanie anchorów to podstawa. 5. Jeżeli dodasz te artykuły to możesz je pingować i/lub podlinkować w celu przyspieszenia indeksacji. Ogólnie 1 art z synonimami na 50 precelków to jak dla mnie za dużo. Stosowałbym równowagę 1:10, ew. w porywach 1:20, czyli 1 art na 10/20 preclów. Dodatkowo, dałbym je nieco dłuższe, chociaż te 1500 znaków. Oczywiście nie musisz tego wykonywać - to takie moje rady, gdyż ja stosuję takie praktyki i są sprawdzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert1 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Linkować mam na stronę główną, czy na konkretne podstrony z artykułami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lonerpl Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Dobrze jest podlinkować też podstrony, żeby nie skończyło się na tym, że tylko strona główna będzie mieć BL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert1 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 A czy mogę zrobić tak, że na każdym preclu będę miał po 5 tekstów, a każdy tekst podlinkowany do inne podstrony (strona główna, podstrona 1, podstrona 2, podstrona 3, podstrona 4)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lonerpl Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 Jasne, dla lepszej orientacji poczytaj sobie o linkowaniu z zaplecza. Chyba to znajdziesz na blogu Lexy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomierc Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Najlepiej na strony to wygląda wtedy lepiej i ma lepsze efekty Więcej niż informacje ToTemat oraz Polskie Forum GlosObywateli - dołącz do społeczności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.