Eldoka Opublikowano 2 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 a ktoś już wysyłał podobne interpelacje? forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo! naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo! masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elegant Opublikowano 3 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Dla mnie takie podejście prolinka jest trochę bez sensu. AdTaily kwestie rozliczenia wzięło na siebie i wystawia osobom pit po zakończeniu roku jak każdy pracodawca. Banerek AdTaily i link reklamowy to przecież reklama tylko w innej postaci. AdTaily też ma interpretację dla siebie, stąd takie ich stanowisko było, tylko nie wiem czy się nie zmieniło, bo tak było chyba w 2011 r. dla rozliczenia za 2010 Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny! Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł. ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linkolo Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Dla mnie takie podejście prolinka jest trochę bez sensu. AdTaily kwestie rozliczenia wzięło na siebie i wystawia osobom pit po zakończeniu roku jak każdy pracodawca. Banerek AdTaily i link reklamowy to przecież reklama tylko w innej postaci. AdTaily też ma interpretację dla siebie, stąd takie ich stanowisko było, tylko nie wiem czy się nie zmieniło, bo tak było chyba w 2011 r. dla rozliczenia za 2010 Jesteś pewien, że Adtaily płaci za Ciebie podatek? My np. też wystawiamy PIT roczny ale po to aby osoba wiedziała ile zarobiła i mogła się prawidłowo rozliczyć z US. Linkolo.pl - Skuteczne pozycjonowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strus Opublikowano 8 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Adtaily nie wystawia już pitów, nie rozlicza się za Ciebie. Wszystko robisz sam, zmiany są od tego roku. https://blog.adtaily.pl/jak-rozliczyc-przyc...-2011-w-pit-36/ Lamelowe wymienniki ciepła multiscreen zapewnia najlepsze transmisje online Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eldoka Opublikowano 8 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2012 Ten fragment miażdzy Pamiętajcie jednak, że wskazówki jakie poniżej przedstawiamy są jedynie naszą interpretacją i nie są jakąkolwiek podstawą prawną czy też oficjalnym stanowiskiem na które możecie się powołać przy swoich rozliczeniach. Zawsze, w razie jakichkolwiek wątpliwości, najlepiej zgłosić się do właściwego Urzędu Skarbowego z prośbą o pisemną interpretację tego jak rozliczać się z przychodu ze sprzedaży reklam na serwisie internetowym. Jak tam z interpretacją? Moja przejdzie czy ktoś ma lepszą? forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo! naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo! masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eldoka Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Ja rozliczam jako ryczałt eidencjonowany od dierżawy powierzchni reklamowej (8,5%). Ja swoją interpretację poprawiłem i dostałem odpowiedź po 4 miesiącach (musiałem uzupełnić wniosek +1 miesiąc). Odpowiedź: nie można rozliczać to jako dochód z najmu / dzierżawy (Izba Skarbowa w Katowicach). Po prostu porażka. Nawet Izby Skarbowe wydają sprzeczne interpretacje. Dodatkowo podałem w argumentacji wyrok sądu https://orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/0E1C54EBE1 gdzie izba skarbowa przegrała w podobnej sprawie, a oni mi w interpretacji odpisali, że każdy wyrok dotyczy jednej sprawy i jak mi się nie podoba to mogę ich zaskarżyć. forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo! naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo! masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eldoka Opublikowano 8 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Zbliża się czas rozliczeń Panowie i Panie. Mam pytanie: Wpisujecie coś w "koszty uzyskania przychodów", bo na niektórych stronach podają 20% z dochodu żeby tam wpisać, a inni twierdzą, że deklarowanie tego = kłopoty, jak to jest w końcu ? Zbliża się czas rozliczeń... forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo! naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo! masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart. Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Na rachunkach piszę "wynajem powierzchni reklamowej" więc traktuję to jako wynajem. KUP nie uzupełniam dla świętego spokoju, a i dużo by to nie zmieniło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto999 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Witam, gdzie wpisujecie przychody? Jako wynajem/dzierżawa, inne źródła czy prawa autorskie i inne prawa? Dodam, że pani w US zasugerowała mi, że mam to wpisać w pole prawa autorskie i inne prawa - Bo przecież to Pan stworzył tą stronę. Mi jednak wydaje się, że to najmniej prawdopodobna opcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotyl Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Dodam, że pani w US zasugerowała mi, że mam to wpisać w pole prawa autorskie i inne prawa - Bo przecież to Pan stworzył tą stronę. Chyba niedokładnie wyjaśniłeś nihil fit sine causa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eldoka Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 PIT36 w polu inne źródła.A podatek cały płacisz do 30 kwietnia tak jak PIT, a zaliczki co miesiąc można, ale nie trzeba. Mam interpretacje na ten temat. Kosztowała 40 zł, ale polecam każdemu żeby się nie pluli. Pozdrawiam wszystkich urzędników, ich praca mnie inspiruje forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo! naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo! masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
outofmatrix Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Może ktoś, kto już zebrał kilka interpretacji wrzuciłby to gdzieś w jednym miejscu. Skoro każda jest inna to przy okazji trochę unikatowego contentu Na tej sprawie znów widać jak na dłoni, absurdalność polskich przepisów podatkowych. Poza tym, że podatek dochodowy, czyli karanie ludzi karami finansowymi, tym większymi im bardziej ktoś jest przedsiębiorczy, jest sam w sobie najgłupszym rozwiązaniem jaki ten państwowy system stworzył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eldoka Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Może ktoś, kto już zebrał kilka interpretacji wrzuciłby to gdzieś w jednym miejscu. Skoro każda jest inna to przy okazji trochę unikatowego contentu Interpretacje są już w internecie, ale nic Ci to nie da, bo najlepiej mieć indywidualną interpretację. Dlaczego? Na północy Polski Izby Skarbowe twierdzą, że można to traktować jako najem, a na południu jako "inne źródła". A najlepsze, że Sądy wydają jeszcze inne interpretacje... forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo! naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo! masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto999 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 a jakie interpretacje wydają sądy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eldoka Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Czepiasz się. Chodzi o orzeczenia. Konkretnie to https://orzeczenia.nsa.gov.pl/doc/0E1C54EBE1 forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo! naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo! masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.