kolorowemarzenia Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Mam takie pytanie: czy jeśli chcemy pozycjonować stronę na jakąś konkretną frazę, a fraza ta występuje w nazwie naszej domeny, to mamy od razu jakiś "bonus" w pozycjonowaniu? Pytam, bo zauważyłam, że na przykład strony, które mają w nazwie "Mariquita", mimo małej ilości linków zwrotnych są wyżej wypozycjonowane na tę frazę niż strona strona kolorowemarzenia.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikonem Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 To się nazywa "marketing krzyczany" Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) ! Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ebinx Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 A co to mariquita? Jakiś brand ubranek dla dzieci? W sumie nieważne, ale podbije bo doceniam pracę- założenie konta i wymyślenie posta trochę czasu kosztuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seorudy Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 wiadomo że lepiej jak można mieć fraze w domenie niż jej nie mieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozycjonerzy24 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Nie będę tutaj wgłębiał się w optymalizację strony, ale radzę poszukać odpowiednich tematów na forum. To czy lepiej mieć frazę w nazwie czy nie...Sądzę, że lepiej żeby domena była łatwa do zapamiętania niż dobre-rowery-gorskie-i-bmx.koniec Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Były... viper134 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Sądzę, że lepiej żeby domena była łatwa do zapamiętania niż dobre-rowery-gorskie-i-bmx.koniec wiesz, ja uslyszalem te domenke i jest latwa do zapamietania nie czepiaj sie - az zal sciska ze nie ma myslinkow dla pelnej przejrzyustosci https://wielkitestwiedzyekonomicznej.tvp.pl/ Jakub Jaworowicz Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozycjonerzy24 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Mam wrażenie, że w Polsce zanika czytanie ze zrozumieniem, więc postaram się bardziej łopatologicznie to wytłumaczyć. Domena łatwa do zapamiętania dobre-rowery-gorskie-i-bmx.koniec - Przykład kiepskiej domeny Nie ma powiedziane, że nie ma długich, fajnych i łatwych do zapamiętania domen...Proszę czytać ze zrozumieniem. Zapraszam na stronę grupy pozycjonerzy24 gdzie realizujemy pozycjonowanie w wyszukiwarce Google Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Były... viper134 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Mój post to była ironia Jakub Jaworowicz Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolorowemarzenia Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Ja tutaj nie zamierzam robić marketingu szeptanego, ani tym bardziej krzyczanego. Podałam konkretny przykład, o jaki mi chodzi, żeby można było zobaczyć, jak wygląda sytuacja. Trochę zaczęłam pozycjonować i po prostu zauważyłam, że domeny, które mają w nazwie frazę, są wyżej w wynikach, mimo braku pozycjonowania. Stąd moje pytanie, bo nie wiem, czy to przypadek, czy może jakaś prawidłowość. Chciałabym też wiedzieć, czy wobec tego mam jakieś szanse na przeskoczenie tych stron, pozycjonując swoją w sposób standardowy, czyli dodając linki w katalogach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Kasperek Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Kiedyś miało znaczenie, ja tą metodę dalej stosuję tylko trochę udoskonaloną (Klient ma domene taką jaka mu pasuje, a ja mam taką jaka mi pasuje 301 i heja;) ) Potrzebujesz pomocy przy Sick Marketingu? Pisz: mateusz.kasperek@yandex.ru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tjay99 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Z moich obserwacji początkowo to daję trochę większęgo kopa. Po jakimś czasie przestaje mieć znaczenie. A odnosząc się do Twojego konkretnego przykładu to po prostu linkuj. Jest to na tyle prosta fraza, że wystarczy Ci kilka linków z jakiś średnich precli. Tylko w tytule nie dawaj frazy kluczowej bo Cię wyprzedzą w wynikach boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Damek Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Domena nie ma/nie musi być słowem kluczowym. Powinna być w miarę krótka i łatwa do zapamiętania, a co za tym idzie do polecania. Jeśli np zbudujesz stronę na domenie "naklejkisamoprzylepne.pl' to ktoś nie pamiętając dokładnie adresu może wpisywać w googlach "naklejki samoprzylepne" i trafić na stronę konkurencji. Lepszym rozwiązaniem jest np. konkretna nazwa firmy. TestyPozycjonera.pl Testy SEO - Białe, czarne i wszelkie inne odcienie SEO w praktyce. KsiegaPozycjonera.pl Pozycjonowanie i Optymalizacja - Twoja baza wiedzy. NarzedziaPozycjonera.pl Narzędzia Pozycjonera - Zleć nam czarną robotę pozycjonera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomierc Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 nie ma to znaczenia jaka nazwa u domena Więcej niż informacje ToTemat oraz Polskie Forum GlosObywateli - dołącz do społeczności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eclipse Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 ma znaczenie - przy frazie do 0.5mln wyników 100% korelacja frazy z nazwą domeny daje często top1 bez żadnego lub z minimalnym linkowaniem, sprawdzone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolorowemarzenia Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 ma znaczenie - przy frazie do 0.5mln wyników 100% korelacja frazy z nazwą domeny daje często top1 bez żadnego lub z minimalnym linkowaniem, sprawdzone A więc jednak... Czyli aby się przebić, trzeba bardzo dużo linkować, czy tak? A co lepsze: precle czy katalogi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.