Skocz do zawartości

Czy to może mieć wpływ na pozycje strony

tomierc

Rekomendowane odpowiedzi

Robię teraz testy na kilku stronach z tym czymś i wynika że ma to duży wpływ. Strona która ma to leci w dół w oglądalności a ta która tego nie ma odzyskuje pozycje jaką traciła gdy to miała. Ale zobaczymy jak test potrwa 2 tygodnie - obecnie 7 dni

Pytam o wiele, za wszystko dziękuję. 

Napiszę tutaj co mi wyszło.

Obecnie test 7 dni

1 strona z blokadą select txt i prawy myszy

2 bez tego

1 - poleciała w wynikach i spada która ma takie rozwiązanie praktycznie dzień w dzień po trochę do dołu

2 - od czasu gdy taka blokada została jej zdjęta wraca na dawną pozycję co dzień to więcej osób ogląda dopiero od dnia zdjęcia blokad

Bardzo wyraźna jest zależność na 1 rzut oka.

Następnie odwrócę te sprawdzanie w stronach aby kontrolować wyniki. O tym napiszę niebawem

Ktoś jeszcze takie testy robił? Jakie macie wyniki?

Pytam o wiele, za wszystko dziękuję. 

Mam na kilku stronach blokowanie prawego przycisku i żadnej widocznej zmiany gołym okiem nie zanotowałem. Może u Ciebie mają wpływ jeszcze inne czynniki?

mnie bardzo denerwuje blokowanie zaznaczania i prawego przycisku myszy, nieraz do tego stopnia, że z takiej strony po prostu rezygnuje. Teoretycznie może mieć to wpływ na czas, jaki użytkownicy spędziają na stronie jednak na pozycje czy ilość odwiedzin - wątpie, dlatego ciekawe są testy przeprowadzane przez tomierc, dziwny przypadek, czekamy na kolejne informacje.

Napiszę tutaj co mi wyszło.

Obecnie test 7 dni

1 strona z blokadą select txt i prawy myszy

2 bez tego

1 - poleciała w wynikach i spada która ma takie rozwiązanie praktycznie dzień w dzień po trochę do dołu

2 - od czasu gdy taka blokada została jej zdjęta wraca na dawną pozycję co dzień to więcej osób ogląda dopiero od dnia zdjęcia blokad

Bardzo wyraźna jest zależność na 1 rzut oka.

Następnie odwrócę te sprawdzanie w stronach aby kontrolować wyniki. O tym napiszę niebawem

Ktoś jeszcze takie testy robił? Jakie macie wyniki?

A strony nie różnią się jakościowo, treściowo i sposobami linkowania?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności