tomierc Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Witam czy blokowanie prawego przycisku myszki oraz zaznaczania tekstu może mieć wpływ na pozycję strony w wyszukiwarce? Ktoś robił testy i może coś powiedzieć na ten temat? Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megauser Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Nie ma to wpływu. Webmastering, kodowanie & programowanie Więcej informacji na moim profilu Zapraszam na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wostrek2 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 ale za to możesz wyjątkowo pownerwiać tych bardziej dociekliwych userów. Tak samo jak megauser wpływu na pozycjonowanie nie dostrzegam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomierc Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Robię teraz testy na kilku stronach z tym czymś i wynika że ma to duży wpływ. Strona która ma to leci w dół w oglądalności a ta która tego nie ma odzyskuje pozycje jaką traciła gdy to miała. Ale zobaczymy jak test potrwa 2 tygodnie - obecnie 7 dni Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LongTail Opublikowano 13 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 @tomierc czy zamierzasz udostępnić wyniki testu gdzieś online ? na forum / blogu wstąpiłem na działo tysiąc linków grzmiało.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomierc Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Napiszę tutaj co mi wyszło. Obecnie test 7 dni 1 strona z blokadą select txt i prawy myszy 2 bez tego 1 - poleciała w wynikach i spada która ma takie rozwiązanie praktycznie dzień w dzień po trochę do dołu 2 - od czasu gdy taka blokada została jej zdjęta wraca na dawną pozycję co dzień to więcej osób ogląda dopiero od dnia zdjęcia blokad Bardzo wyraźna jest zależność na 1 rzut oka. Następnie odwrócę te sprawdzanie w stronach aby kontrolować wyniki. O tym napiszę niebawem Ktoś jeszcze takie testy robił? Jakie macie wyniki? Serwis internetowy ToTemat działa od 2020 roku. Publikujemy artykuły na różne tematy techniczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JoomLAB Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Mam na kilku stronach blokowanie prawego przycisku i żadnej widocznej zmiany gołym okiem nie zanotowałem. Może u Ciebie mają wpływ jeszcze inne czynniki? Psycholog PEBE Gdynia - Monika Romanowska | Darek Romanowski - Tworzenie Stron Joomla | Specjalista SEO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wostrek2 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 mnie bardzo denerwuje blokowanie zaznaczania i prawego przycisku myszy, nieraz do tego stopnia, że z takiej strony po prostu rezygnuje. Teoretycznie może mieć to wpływ na czas, jaki użytkownicy spędziają na stronie jednak na pozycje czy ilość odwiedzin - wątpie, dlatego ciekawe są testy przeprowadzane przez tomierc, dziwny przypadek, czekamy na kolejne informacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawlin Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Tutaj chyba inne czynniki mają wpływ niż blokowanie przycisków. Nie słyszałem o czymś takim, żeby pozycje leciały przez to w dół. A jak duże są to wahania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koobe Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Napiszę tutaj co mi wyszło.Obecnie test 7 dni 1 strona z blokadą select txt i prawy myszy 2 bez tego 1 - poleciała w wynikach i spada która ma takie rozwiązanie praktycznie dzień w dzień po trochę do dołu 2 - od czasu gdy taka blokada została jej zdjęta wraca na dawną pozycję co dzień to więcej osób ogląda dopiero od dnia zdjęcia blokad Bardzo wyraźna jest zależność na 1 rzut oka. Następnie odwrócę te sprawdzanie w stronach aby kontrolować wyniki. O tym napiszę niebawem Ktoś jeszcze takie testy robił? Jakie macie wyniki? A strony nie różnią się jakościowo, treściowo i sposobami linkowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Kasperek Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Nie ma wpływu. Potrzebujesz pomocy przy Sick Marketingu? Pisz: mateusz.kasperek@yandex.ru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.