donlupak Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zapraszam do wpłaty na WOŚP https://www.siepomaga.pl/r/pajac-dla-wosp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noupe Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Nic nie wpłacam na wośp bo to Ście ma! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikonem Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Dlaczego uważasz, że to ściema? Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) ! Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaS Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Ciekawe czy tak samo byś powiedział, jakby Twoje dziecko trafiło do szpitala i podłączono je do sprzętu z naklejonym serduchem Orkiestry... Oczywiście mój post był skierowany do @noupe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Osobiście popieram ideę WOŚP'u, ale nie wiem jak Wam, ale ta kwota, którą podają jest śmiesznie niska. Dużo ludzi daje 2, 5, 10, 20 a nawet więcej, bo na aukcjach są kwoty od kilkaset do kilku tysięcy zł, a kwota podawana jest mniej więcej podobna do ilości ludzi w Polsce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mb Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Osobiście popieram ideę WOŚP'u, ale nie wiem jak Wam, ale ta kwota, którą podają jest śmiesznie niska. Dużo ludzi daje 2, 5, 10, 20 a nawet więcej, bo na aukcjach są kwoty od kilkaset do kilku tysięcy zł, a kwota podawana jest mniej więcej podobna do ilości ludzi w Polsce... Pamiętaj że nie każdy daje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banalny Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Podawana kwota jest faktycznie zebraną. Trzeba pamiętać że aukcje trwają , przelewy online to ułamek datków .Nie mała część to pewnie przekazy pocztowe. W ciągu kilku , kilkunastu dni będzie pełniejszy obraz zebranej kwoty. Która finalnie , albo będzie rekordowa , albo b.zbliżona do niej. Wspierajcie orkiestrę Usuwanie pluskiew Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 mb, wiem, mam to na uwadze - ale wg. moich wróżeń wynika, że więcej ludzi daje, niż nie daje. banalny, wiem, dlatego posiłkowałem się kwotami z zeszłych lat przy pisaniu tego spostrzeżenia. ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogal Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Pomogłem - w Lidlu wrzuciłem do skarbonki i serduszko dostałem :] Najlepsze przepisy kulinarne na smaczne dania obiadowe. + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radoslaus Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Niby inteligentni ludzie a dajecie się robić w balona... Ta zbiórka nie przynosi żadnej wartości dodanej, jak tak to wszystko policzyć to kosztuje więcej (policja, akcje, bezpłatne centra miast) niż zebrana kwota (może z punktu widzenia Owsiaka jest to interes, z tego co pamiętam to ma jakiś procent). Poza tym zapewne nie słyszeliście o wyciszonych aferach odnośnie utrzymania tego sprzętu - na papierze kosztuje on mniej, niby Owsiak tak załatwia ale późniejsze koszty eksploatacji są dużo wyższe niż standardowo. Jako osoba podziwiająca obrotnych ludzi typu Owsiaka czy Rydzyka to ta akcja jest fajna, pokazuje głupotę tłuszczy i tyle. Wrzuci taki raz do roku 2zł i ma się za wielkiego pomagającego. P.S. Przejdzie do urzędu miasta tam gdzie mieszkacie i spytajcie ile wynosi koszt wynajęcia głównego placu/rynku, postawienia sceny itp. Owsiak dostaje to za free, ktoś inny musi bulić porządne pieniądze. Ta policja której w normalny dzień nie widać zapewne też nic nie kosztuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huggo Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Ja przy Biedronce wrzuciłem do skarbonki i dostałem serce o kształcie głowy i rogów diabła !... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaS Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 mb, wiem, mam to na uwadze - ale wg. moich wróżeń wynika, że więcej ludzi daje, niż nie daje. W 2010 roku 54% Polaków wsparło materialnie organizacje społeczne – jednak większość z nich datek przekazało tylko raz do roku (podczas finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy). - źródło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noupe Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Dlaczego uważasz, że to ściema? wole wpłacić bezpośrednio na konto fundacji z okolicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzefoPolska Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Dałem dzisiaj dychę na orkiestrę i dostałem: Myjnie z woskiem kask rowerowy dla dziecka książeczkę o przepisach ruchu 2 kamizelki te żółte odblaskowe i smycz.... Kurde, czy oni na mnie zbierają czy na dzieci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radoslaus Opublikowano 8 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 To nie jest żadna ściema, wątpię aby ktoś chciał kręcić w tak jawny sposób. Po prostu ta zbiórka jest nieefektywna, zbierane sa groszowe pieniądze przy jednoczesnym zmuszaniu samorządów/artystów/administracji do pomocy poprzez szantaż moralny (ktoś go zaprezentował durnowatym tekstem o sprzęcie z serduszkiem ratującym życie). Przecież kilku włodarzy miast ujawniało już wcześniej jak Owsiak wymusza na nich finansowanie tego cyrku. Idea słuszna ale bezsensowne wykonanie. Sam czas antenowy na dwójce jest wart kilka razy więcej niż zebrana suma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.