schollu Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Witam, z tego co wiem im mniej linków wychodzących w danej witrynie tym większa jej wartość. Myślicie, że zamieszczone linki do FaceBook, Twitter osłabiają w jakiś sposób wartość witryny w google ? SKLEPY INTERNETOWE PRESTASHOP Skórki PrestaShop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzezniczek Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Na link Facebook możesz wrzucić nofollow. U mnie na link Twitter pomimo tego, że wrzuciłem go w nofollow to dalej wskazuje, że jest dofollow. Z NK tak samo. Podsumowując tylko linki Twitter i NK omijają jakoś komendę nofollow. Przykład: https://www.rzeczoznawca-olsztyn.pl/ Pozycjonowanie - Licytacje od złotówki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafalafaR Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 ...Przykład: https://www.rzeczoznawca-olsztyn.pl/ Przykład raczej kiepski, bo to nie jest bezpośredni link do Tweetera, tylko przez addthis, bezpośredni link na tweetera, NK, FB można normalnie zrobić nofollow... I don't suffer from insanity. I enjoy every minute of it. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artur5236 Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Wartość strony może obniżyć duża ilość linków do kiepskiej jakości stron. A takie serwisy jak facebook czy twitter są wartościowe i nie wpłyną w negatywny sposób na stronę Profil Linkedin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzezniczek Opublikowano 11 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Zawsze to jakiś sok uchodzi z linków dofollow. Link normalny NK też testowałem i jakoś mi omijały komendę nofollow. Chyba, że jest jakiś inny sposób na ten link: <script type="text/javascript"> var nk_wg = ({ content: null, host: "https://nk.pl/", image: "https://0.s-nk.pl/img/nk_widgets/nk_btn/nk_btn_211" }); </script> Natomiast w addthis przepuszcza Twittera nawet jak poustawiałem nofollow - reszty nie przepuszcza: <div class="addthis_toolbox addthis_default_style "><a rel="nofollow" class="addthis_button_compact"></a><a rel="nofollow" class="addthis_button_facebook_like" fb:like:layout="button_count"></a><a rel="nofollow" class="addthis_button_tweet"></a><a rel="nofollow" class="addthis_button_google_plusone" g:plusone:size="medium"></a></div><script type="text/javascript" src="https://s7.addthis.com/js/250/addthis_widget.js#pubid=xa-4e6d0b1e2f5b42ac" ></script> Może ktoś wie jak tego Twittera zblokować na dofollow? Pozycjonowanie - Licytacje od złotówki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schollu Opublikowano 12 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 wychodzi na to, że lepiej wstawić nofollow ;] dzięki za opinie na ten temat. SKLEPY INTERNETOWE PRESTASHOP Skórki PrestaShop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schollu Opublikowano 13 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 miałbym jeszcze jedno pytanie z tej samej beczki. Czy robić linki do podstron również nofollow ? Czy linki kierujące na stronę główną (po kliknięciu na logo / link w stopce) powinny być nofollow ? SKLEPY INTERNETOWE PRESTASHOP Skórki PrestaShop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzezniczek Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Wszystkie swoje linki wewnętrzne robisz dofollow. Robot musi po nich chodzić żeby je ładnie poindeksować. Pozycjonowanie - Licytacje od złotówki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Czy robić linki do podstron również nofollow ? Czy linki kierujące na stronę główną (po kliknięciu na logo / link w stopce) powinny być nofollow ? ad 1 zależy do jakich (np. podstrony z koszykiem nie powinno się indeksować) ad 2 tak, powinny być nofollow Pozdrawiam, Mariusz Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megauser Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 ad 2 tak, powinny być nofollow Ciekawe bardzo, rozwiń. Webmastering, kodowanie & programowanie Więcej informacji na moim profilu Zapraszam na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzezniczek Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 O! Też się zatrzymałem nad tym. Ja myślę, że raczej dofollow, bo cały sok spływa z podstron na główną dając większego kopa dla strony startowej. Tak jak to kiedyś ktoś napisał: "Jaka moc podstron, taka moc całej domeny". W każdym razie ja tak myślę. Pozycjonowanie - Licytacje od złotówki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blast121 Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Jeśli to nie pomyłka to ja też chętnie się dowiem dlaczego tak... beton lublin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
schollu Opublikowano 14 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Dziękuję za opinie. Mam nadzieje że będzie ich trochę więcej aby móc oprzeć się na doświadczeniu większej ilości osób. Czyli zdania są podzielone ... . Podstrony - czyli mam na myśli np.: kontakt itp. (zwykłej strony internetowej). Chciałbym wypozycjonować tylko moją stronę, ponieważ dla klientów osobiście nie będę wykonywał takiej usługi. SKLEPY INTERNETOWE PRESTASHOP Skórki PrestaShop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Zakładam, że tutaj jak w większości sklepów dobrze poukładanych jest odnośnik do strony głównej gdzieś u góry typu: Home, Strona główna, itp. Wobec tego pozostałe prowadzące w to samo miejsce robimy nofollow. Podsumowując: - link gdzieś u góry - dofollow - pozostałe nofollow Link tekstowy jest trochę lepszy w tym przypadku niż z obrazka, dlatego ten wybieramy jako "wiodący". Link z obrazka również powinien być, ponieważ wiele osób z tego korzysta ale nofollow. Pozdrawiam, Mariusz Ps. Pytanie było precyzyjne - stopka i obrazek. Tak też odpowiedziałem Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rzezniczek Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Co do linków z obrazków to wydaje mi się, że są one dużo mocniejsze i lepiej postrzegane. Spamerzy przeważnie dają linki tekstowe to samo się nasuwa, że linki z grafiki raczej są lepiej faworyzowane. Tak poza tematem. Pozycjonowanie - Licytacje od złotówki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.