SEO-Admin Opublikowano 25 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 A jak zrobisz sobie plik importu z adresami podstron to ci nie importuje? Np. adres/postrona1.html adres/postrona2.html pozdrawiam Grzegorz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mindryl Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Ok faktycznie działa przy imporcie, przy wstawianiu pojedynczego adresu nie, ale to akurat żaden problem. Jeszcze pytanie, działa Wam opcja globalnego dodawania pól formularzy do projektów? Dodaję nowe pole w obrębie narzędzia->ustawienia główne, ale niestety nie wkleja tak dodanych pól. Chyba mam najnowszy update, ale w każdym projekcie mam jeszcze widoczne nazwy pól formularzy, a przecież gdy dodajemy globalnie to ta kolumna w każdym projekcie jest zupełnie zbędna. Decaptcher | Proxy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEO-Admin Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Jeśli dodasz nowe pola w ustawieniach głównych i zapiszesz, to zaimportują się one również do projektów i musi wklejać tak samo jak inne pola. Jak nazwy pól już są w projekcie to muszą być brane pod uwagę, nieważne czy dodałeś je ręcznie czy tym sposobem automatycznej aktualizacji przez ustawienia główne. Być może nie zachowałeś przy dodawaniu nowego pola formatu: opis_pola#domyślna_treść#nazwy_pola_oddzielone_przecinkami. Co do tego, że w każdym projekcie są nadal widoczne nazwy pól formularzy, to nie usuwałem ich, bo a nóż widelec komuś się zachce mieć kaprys i tylko w jakimś jednym projekcie będzie chciał mieć osobne nazwy pól? ;-) Wtedy może sobie pododawać je tylko w tym w projekcie. pozdrawiam Grzegorz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mindryl Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Ok, nie wiem jak jest skonstruowane to dziedziczenie nazw pól, ale przykładowo w ustawieniach głównych mam: Adres strony##[[[adres]]],siteurl,url i dodaję do ustawień głównych nowe pole site666 i mam zapisane na stałe: Adres strony##[[[adres]]],siteurl,url,site666 ale już we wszystkich projektach mam tylko: Adres strony##[[[adres]]],siteurl,url Czy tak powinno to działać? Bo nadal nie wkeja mi tych nowo dodanych pól, chyba , że dodam je po staremu po kolei dla wszystkich projektów. Decaptcher | Proxy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEO-Admin Opublikowano 27 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Nie, powinno działać tak, że we wszystkich projektach powinno się pojawić też pole site666. Na pewno używasz najnowszej wersji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mindryl Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Hm, mam wersję 4.9.1, osatnio pobierałem jedynie cały czas exe, cała paczka na stronie ma bowiem wersje 4.8: https://www.cyfropolis.pl/download Decaptcher | Proxy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEO-Admin Opublikowano 30 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 A czy u innych użytkowników też to nie chce działać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mindryl Opublikowano 2 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 No właśnie - moze ktoś z innych userów sie tez wypowiedzieć? Decaptcher | Proxy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mindryl Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Ja już testowałem nawet na innym komputerze, ale efekt ten sam, pola globalne nie dodają sie do wszystkich projektów istniejących. Decaptcher | Proxy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEO-Admin Opublikowano 10 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 No dobrze, pozakładam trochę pułapek na wyjątki w tej funkcji i zobaczymy. Dam znać gdy będzie uaktualnienie (dzisiaj lub jutro). pozdrawiam Grzegorz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEO-Admin Opublikowano 11 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Ok, proszę o pobranie update exeka (wersja 4.9.3) i sprawdzenie, czy pokażą się jakieś komunikaty o błędach po zapisie ustawień głównych. ściągnij - seo bohater update pozdrawiam Grzegorz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mindryl Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Błędów przy zapisie nie ma - tylko że nadal też nie dopisuje (klonuje) tych pól z ustawień głównych do istniejących projektów. Decaptcher | Proxy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEO-Admin Opublikowano 17 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 A możesz zrobić taki test, że zainstalujesz osobną kopię programu, dodasz ze dwa projekty. Aby było przejrzyściej, może usuniesz z ustawień projektów prawie wszystkie nazwy pól i wtedy spróbujesz. I podeśleś mi na pw lub maila screenshoty z pól formularzy ustawień głównych i projektów? pozdrawiam Grzegorz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEO-Admin Opublikowano 18 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Stara zasada, że użytkownik ma (prawie) zawsze rację, się sprawdziła. ;-) W ostatnich wersjach wciąż był mały bug, który przeszkadzał w uaktualnianiu pól formularzy we wszystkich zestawach danych projektu. Teraz jednak już powinno być dobrze. Jakby co, można pobrać najnowszą wersję 4.9.4. https://www.cyfropolis.pl/zasoby/sb4/sb4-update.zip przepraszam i pozdrawiam Grzegorz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajcer Opublikowano 22 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2013 Mam problem z Seo Bohaterem. Przy dodaniu strony do katalogu i odnznaczniu go jako dodany po ponownym uruchomieniu programu SEO Bohater katalog, do którego dodałem stronę wciąż istnieje jako "do dodania" mimo, że istnieje także ten katalog w "dodane". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.