Skocz do zawartości

Przekierowanie domeny z danym anchorem

Mindtrance

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam do Was pytanie, zauważyłem, że jeden z moich konkurentów wykupił dodatkową domenę, jej anchor jest ściśle związany z branżą w której działa. Domenę tą przekierował na domenę główną. Wiadomą sprawą jest, że dobrze dobrany adres strony + dobrze dobrany anchor robi swoje w serpach. Zastanawiam się czy warto byłoby zrobić podobny myk. Przeglądnąłem i są 2 dobre domeny do wykorzystania. Co myślicie?

Bez sensu jest robienie 301 z domeny w ogóle nie pozycjonowanej. Warunkiem są domeny które ludzie mogą wpisywać z palca.

Kupi 2-3 domeny. Postaw tam tematyczne ministrony/blogi. Linkuj je na swoje frazy przez 2-3 miesiące. I wtedy zrób z nich 301 na swoją stronę. Albo lepiej zamieść na nich linki do swojej strony.

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

Jak już kompletnie nie masz co zrobić z domeną to można ustawić 301. Ale moim zdaniem w większości sytuacji bardziej opłacalne jest postawienie kolejnych stron zapleczowych i zajęcie w serpach wysokiej pozycji tak, aby w top 10 dla łatwiejszych fraz znajdowały się zarówno strona pozycjonowana, jak i zaplecze. W razie czego jak ze stroną pozycjonowaną coś się będzie działo to wtedy można będzie zastanowić się nad przekierowaniem, ale raczej tylko na jakiś czas.

• Kurs SEO wideo — poziom: dla początkujących; premiera: 8 września 2025 r.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności