Skocz do zawartości

OmniADD v5 - Dodawarka do katalogów NOWOŚĆ

Kojotek_OX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Po przejścu na OF(OA) co z prywatnymi bazami i projektami w OA? Instalacja załatwia sprawę, czy przenoszenie we własnym zakresie?

home i pro - co czy na home moge robic własnych Klientów, a nie mogę sprzedawać blastów innym, czy raczej, że mając home nie mogę podlinkowywać zaplecza pod Klientów i samych Klientów?

W OA nie było procesów i overclocking. Są jakies ograniczenia, a więc do czego to jest stosowane? Przy zwykłym dodawaniu ma to znaczenie?

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Kojotek_OX przykro mi to mówić ale mam wrażenie ze traktujesz mnie i nas (tych co mają teraz OA) jak piąte koło u wozu. Tu nie chodzi do końca o same funkcje ale o fakt tego ze OFICJALNIE traktujesz nas i pokazujesz ze jesteśmy tą gorszą grupą której da się ochłap i niech siedzą cicho. Co do Twojej propozycji update z OF (OA) do OF pro nigdzie nie ma podanej takiej ceny ani informacji o tym jest jedynie podane co i jak w wersjach nie dotyczących OF (OA).

@zakręcony - HOME nie pozwala na prace związane z linkowaniem nie swoich domen i wykonywaniem prac dla osób trzecich (w każdej formie) - Ilość procesów ma znaczenie na szybkość aplikacji (bardzoooooo duże ma znaczenie) - HOME (OA) do HOME jest dużo wolniejsze ale szybsze od OmniADD. Dla OmniADD nie ma konwertera do przenoszenia projektów (tylko jest dla OmniSPEED) więc należy to zrobić ręcznie

@Jakub B. - Gadasz głupoty albo ślepy jesteś

licencje-of-oa.jpg

Ja tam widzę zapisy o przejściu na wyższą wersję Ty nadal nie widzisz ? Jeszcze raz powtarzam dokonując aktualizacji do OmniFLASH PRO (OA) dostajesz lepszy program niż OmniADD - natomiast jeśli to przejście Ci nie pasuje nikt Cię nie zmusza i możesz zostać na OmniADD który będzie cały czas działał tak więc nie widzę problemu najmniejszego (wystarczyło nie dawać takiej opcji i byś nie miał problemu że masz coś gorszego a nie masz tylko wymyślasz :P )

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Widzę ze dalej nie wiesz o co chodzi, a teraz postaram się to powiedzieć łopatologicznie ;)

Wymieniam OmniADD na OmniFlash Pro (OA) który to jest delikatnie mówiąc okrojony, a ja bym chciał wersję OmniFlash PRO jak to ma sie odbywać.

To co mi pokazałeś jest to wyłącznie przejście do wersji Pro OA lub Home OA i aby nie było wątpliwości mnie interesuje wersja PRO (ta wersja bez + oraz bez OA)

@Kojotek, zgodnie z Twoja prośba przeniosłem pytanie z działu OF. Proszę o odpowiedź > dziękuje.

@noveum

Ad3) Update oprogramowania OmniFLASH (OA) – 10 USD (7 dni aktualizacji)

Prawie jestem usatysfakcjonowany z odpowiedzi na temat kosztów utrzymania OmniFLASH. Tylko jedno jest "ale"...???

Nie wiem, co ile dni zamierzasz wydawać Update? Mianowicie rok ma 52 tygodnie. Jeżeli byś wypuszczał aktualizacje załóżmy hipotetycznie co 7 dni to koszt utrzymania rocznego tylko "aktualnego oprogramowania" wyniesie: 52 x 10 = 520$ ...wyszło strasznie drogo.

Zakładam drugi scenariusz, że oficjalnie w roku będziesz wydawać np. 1 m-ąc płatny update, wtedy koszt roczny byłby 120$ ... już znacznie lepiej, a mniejsze update za free. ;)

Co w przypadku, gdy np. przez 6 m-cy nie będę używał OmniFLASH (jak pisałem wcześniej rzadko używam, ponieważ nie mam większej potrzeby), a potem chciał dokonać aktualizacji update? Będę musiał robić każdą po kolei, które wcześniej wyszły, płacąc za każdą jedną po 10$ (6 m-cy [24 tyg.] x 10$ = 240$ )? Czy może w danym momencie, kiedy będę chciał update, to tylko zapłacę 10$. (lub inny model naliczania za update po długim okresie nie aktualizowania OF - ewentualnie jaki?)

Ponadto jeszcze dopytam, aktualizacje z OA > OF dokonujemy pobierając plik instalacyjny OF, wrzucamy na serwer wraz z plikiem licencji (którą wydałeś mi do OA) i odpalam kreator konfiguracji (tak jak instalowałem OA)? Czy inaczej?

P.S. Nie systematycznie (w wręcz czasami sporadycznie) używam OmniADD. Dużo osób na tym forum zapewne też "od czasu do czasu". Chciałbym policzyć, ile faktycznie kosztować będzie mnie OF w użytkowaniu rocznie.

Potrzebujesz domeny? Dobrego, taniego i niezawodnego hostingu WWW? Darmowego certyfikatu SSL?

-> Aktualna oferta, sprawdź teraz ! <-

Na wszystkie pytania masz już odpowiedź w tym dziale - 2 posty wcześniej:

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/124981-omniadd-v5-dodawarka-do-katalogow-nowosc/page__st__2595#entry1178754

Instrukcja:

Wymieniasz licencje

Pobierasz program

Instalujesz

A ogólnie na pytanie ile będzie aktualizacji etc to nawet nie będę próbował odpowiadać bo będzie tego tyle ile będzie tego wymagał program

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Wymieniłem licencję na PRO(OA), bo z OA i tak nie korzystałem, ale może OF mi się spodoba. I teraz mam pytanie. W jaki sposób przejść na wersję PRO (bo 100$ trzeba dopłacić) i do kiedy muszę to zrobić.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Gość R.U.Sure

Po przejścu na OF(OA) co z prywatnymi bazami i projektami w OA? Instalacja załatwia sprawę, czy przenoszenie we własnym zakresie?

Ponawiam pytanie, co z projektami z OA?

Po przejściu na OF wybrana wersja dostajesz darmowe aktualizacje przez określony czas np 90 dni (3 miesiące). Po zakończeniu okresu darmowych aktualizacji jeśli chcesz wykonać aktualizację oprogramowania dokonujesz opłaty 5 USD i możesz ponownie aktualizować oprogramowanie. W przypadku jeśli np masz v1 i potem wyjdzie v2 (a wyjdzie) to wykonujesz Upgrade za 30 USD ale wcale nie musisz tego robić jeśli nie chcesz - jedyny warunek jaki jest to że przynajmniej raz do roku wykonasz tą czynność

Czyli pierwszy UPGRADE (za 30 USD) w przypadku przejścia z OA na OF HOME należy wykonać w ciągu tych:

1. darmowych 90 dni, czy
  2. w ciągu roku od przejścia, czy
  3. w ciągu roku od końca okresu darmowych 90 dni?

KOLEJNE PYTANIE: Wystawiasz Fakturę, czy taki rachuneczek jak przy OA?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności