Skocz do zawartości

Włam na wordpressy

zgred

Rekomendowane odpowiedzi

Proponuję sprawdzić - dziś odkryłem. Zapewne mysql injection bo hasła miałem bardzo mocne (generowane). Wordpressy nowe 3.1.3...

Tytuł tekstu: Super dymo men

Pierwsze zdanie z tekstu:

Zmarł dawny wice Rzecznika Praw Obywatelskich w latach 1995-2006 Jerzy Świątkiewicz – poinformowało kancelaria RPO.

Teksty dodane 6 i 7 czerwca.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. 

zobacz ile tego jest w necie :aniolek:

Tak - jedyny dodatek to All in SEO PACK :aniolek: więc to nie tędy droga :)

Udostępniony jest XML RPC - ale mniemam, że trzeba mieć hasełko :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO oraz Google Ads dla wielu firm małych i dużych. 

Ok, tak tylko z cicha pęk chciałem zasugerować bo nie jestem ekspertem od worpressów (lubię sobie sam zaprogramować strony), no ale cóż, jak widać najlepszym może się podwinąć noga.

EDIT:

Tak w ogóle to wygląda jak jakiś test (?) przed poważniejszym atakiem, chociaż z drugiej strony wykorzystywać tą dziurę do wstawienia jakiegoś bezsensownego tekstu jest zastanawiające - na miejscu tej osoby robiłbym raczej jakieś przypadkowe teksty nawet nie mające sensu, tak żeby to było trudniej wykryć.

Nie bezpośrednio na temat, ale na temat wyników wyszukiwania podanej treści.

I jak to wyniki mają się do rzekomo kiepskiego indeksowania takiej samej treści?

I co z karami za duplikaty, na które większość ma tutaj alergie (co doprowadziło do tego, że lepszy bełkot unikalny niż prawdziwa treść)?

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności