Skocz do zawartości

Najlepszy SWL - stały ?

OceanFire

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jaki wg. was jest najlepszy SWL stały ? Osobiście używam seomatika ale jakoś nie jestem zbytnio zadowolony ze skuteczności tego systemu.

Gdzie najbardziej opłaca się kupować pkt ? Które SWL mają wg. was większy power ?

Pozdrawiam

Niektórzy mówią, że dobry programista django jest na wagę złota. Zapraszam Cię na mój blog prawiący o informatyce.
Najlepsze suchary w sieci.

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja także polecam statlink ale nie wiem jak tam prolink, może już jest lepszy od statlinka?

Najtańsze domeny i tani dobry hosting www (e-poradnik o domenach i hostingu). Kupuj najtańsze domeny!

Cennik odnowień domen z VAT: .PL - od 42 do 50 zł (IDN 15 zł), .EU - 25 zł, .COM, .NET, .INFO, .BIZ, .ORG - 30 zł, REGIONALNE- 18,45 zł.

ipHosting.pl - kup domenę na hosting seo

Czemu ProLink to nie SWL? Możesz postawić kilka stron, sprzedawać linki, a za nie kupować linki na innych stronach. Od standardowych SWL różni się tylko tym, że zamiast punktów są złotówki.

I właśnie ProLink ja bym polecał. Opiszę to z mojej perspektywy:

- jak robię stronę do statlinka to kupuję domenę z PR=4 za 50 zł na dropped, piszę jakąś treść z głowy, często kompletne bzdury, wstawiam obrazki i już mam 2 tys. punktów, czyli z 500 linków. Nie dodaje tam wartościowych serwisów bo w przeciągu miesiąca dostałbym filtr :)

- do prolinka dodałem moje wartościowe serwisy projektowane pod użytkowników - nie boję się bana ani filtra, bo linków na moich stronach jest mniej.

SWL - system wymiany linkow

W Prolinku sie sprzedaje linki, a nie wymienia. Nawet jak ktos wlozy swoje strony i bedzie oferowac sprzedaz linkow to i tak nie wiadomo czy znajdzie kupujacych. Rownie dobrze by mozna powiedziec, ze Allegro to SWL, bo mozna sprzedawac linki, a za kase kupowac nowe. Juz nie wymyslajcie bzdur...

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

- jak robię stronę do statlinka to kupuję domenę z PR=4 za 50 zł na dropped, piszę jakąś treść z głowy, często kompletne bzdury, wstawiam obrazki i już mam 2 tys. punktów, czyli z 500 linków.

Ale bzdury piszesz, żeby dostać z domeny PR = 4 tylko 2 tysiące punktów musiałbyś dodać lipną stronkę z kilkoma artykułami, mało kto jest na tyle nierozgarnięty, żeby tak marnować tak dobrą domenę, z PR 4 można wycisnąć kilka razy więcej. Ludzie jak już mają PR 4 to się starają i tworzą fajne stronki, na szczęście jest mało takich jak ty i dzięki temu ten system ma jakąś wartość.

Czemu ProLink to nie SWL? Możesz postawić kilka stron, sprzedawać linki, a za nie kupować linki na innych stronach. Od standardowych SWL różni się tylko tym, że zamiast punktów są złotówki.

Tak, PiO to też SWL

jakoś nie jestem zbytnio zadowolony ze skuteczności tego systemu.
Witaj,

To może porozmawiajmy o faktach:

- konto zarejestrowane 05-06-2011 12:36 - równe 4 dni temu

- fraza pozycjonowana lokalizacjami zdobytymi w ciągu ostatnich 2-4 dni za 3zł w skali miesiąca.

No comment :)

@mmr88, zapraszam do weryfikacji doświadczenia odnośnie zdobywania punktów jak i jakości przyjmowanych serwisów - oczywiście pod względem ich parametrów. Punktowanie zasobów jak ich jakość to jedno - mechanizm dystrybucji linków to drugie - trwa gold'owanie systemu - w tej chwili dla jednego linku gwarantowanego przyznawane jest 14 innych darmowych zaindeksowanych linków bonusowych w ramach kosztu tego pierwszego.

Docelowo strona systemowa pod linki gwarantowane to strona główna plus 5 podstron - pozostałe podstrony to linki bonusowe co daje w ramach domeny max 30 obcych linków a nie tysiące jak u konkurencji. Oczywiście warto też przeanalizować jakie kryteria stawiają swle co do linków wychodzących, poziomu bl, site itd ;)

Obecnie SeoMatik.pl to 205 milionów zaindeksowanych lokalizacji z czego 14 milionów stanowią linki gwarantowane na 150 tysięcy serwisów których wypełnienie w większości przypadków równe jest 100%.

@mmr88, generowanie punktów poza wartościowymi serwisami jest niemożliwe :)

@oceanfire, proponuje zainwestować 40 groszy w inne systemy i po 4 dniach poinformować nas o uzyskanych power'ach :)

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

Wyraziłem swoją opinię i jako użytkownik obu systemów mam do tego prawo.

Wiecie sami o co chodzi, do Was można dodać spokojnie autobloga, qlweba zaspomowanego itp. I nie czyni Was to gorszymi, po prostu łatwiej generować punkty, które jednak są mniej "skuteczne". W statlinku byle czego nie można dodać, za to ciężej zdobyć punkty, ale ich skuteczność "po wymianie na linki" jest lepsza.

Trzeba dlatego zachowac zdrowy rozsadek. Skoro wiadomo, ze pkt latwo sie generuje w Seomatkiu to tez wiadomo, ze nie rownaja sie one tym z Statlinka. Dlatego jak ktos np. przyklada 1000 pkt w statlinku to w sematiku musi przylozyc z 50 000 pkt i dopiero efekt bedzie taki sam, a koszty podobne.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Oczywiście, natomiast moja wypowiedź to tylko podkreślenie zmian które następują w bardzo szybkim tempie.

Autoblog i qlweba z bl >500 na domenie głównej z ciekawym sitem i pr >0 w połączeniu z długim stażem w systemie to nawet 10.000-30.000 punktów, ale gdy nie będzie:

- pr>0, stażu i situ, pozostanie poniżej 3.000-5.000pkt;

- domeny głównej, pozostanie 150pkt;

- niskiej liczby wychodzących linków, pozostanie 35pkt;

- poziomu BL >500, pozostanie 10pkt;

Dla tworzącego strony pozostaje więc wybór:

- otrzymać za każdy serwis 10.000 punktów lub więcej czy tylko 10pkt.

- stworzyć 100 wartościowych stron i otrzymać milion punktów, czy otrzymać go dopiero po zrobieniu miliona spamów

A więc każdy sam sobie odpowie na pytanie co bardziej warto i czy to że system pozwala na dodawanie "Autoblog i qlweba" to czy jest równoznaczne z tym że ktoś to będzie robił - bo ze względów finansowych na pewno nie..

Dla osób linkujących jest więc kwestia:

- otrzymać za x zł, 10 linków w systemie A

- otrzymać za x zł, 1000 linków w systemie B

- otrzymać 1.000 linków w systemie A o zasobach 15.000 serwisów

- otrzymać 100.000 linków w systemie B o zasobach 150.000 serwisów.

A więc i w tym przypadku biorąc pod uwagę kryteria obecnie przyjmowanych stron pozostaje wiele do przemyślenia biorąc pod uwagę że 1 link gwarantowany daje kolejnych 14 zaindeksowanych linków bonusowych - czyli różnice są większe niż 1:100 między systemem A a B - pytanie czy aż taka różnica jest w skuteczności biorąc pod uwagę kryteria obecnie przyjmowanych serwisów do SeoMatik.pl

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

Ale widzisz, to trochę mydlenie oczu, bo qlweba/autobloga można:

- podlinkowac na szybko i zdobyć 500bl

- postawić go na domenie głownej

- wygenerować dobry site

- nie wrzucać linków wychodzacych

- czekac na staż

I na qlwebie/autoblogu można wygenerować 10.000 pkt, dodając 100 qlwebów/autoblogów uwzględniając spełnienie powyższych parametrów można mieć 1 mln pkt, dlatego też ceny a 100.000 zaczynają się od 35zł, statlink jest wiele droższy.

Dążę do tego, że jednak jakość wyższą ma statlink z wiadomych względów, tam każda strona musi przejść ręczną moderację. Seomatik jest systemem powiedziałbym masowym, statlink już nie.

Trzeba dlatego zachowac zdrowy rozsadek. Skoro wiadomo, ze pkt latwo sie generuje w Seomatkiu to tez wiadomo, ze nie rownaja sie one tym z Statlinka. Dlatego jak ktos np. przyklada 1000 pkt w statlinku to w sematiku musi przylozyc z 50 000 pkt i dopiero efekt bedzie taki sam, a koszty podobne.

Coś w tym jest, to tak jakby porównać webmini do seokatalogu, z pewnych względów lepiej mieć 100 wpisów w seokatalogu niż 100 wpisów webmini, po prostu jakość nie ta i podobnie jest w tych dwóch systemach.

Jednak uważam ,że nie czyni to seomatika gorszym, pomimo niższej jakości dodanych tam stron, to jest nawet atut seomatika, bo wypełnia skutecznie lukę w zapotrzebowaniu na taki system.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności