SławekT Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Erbit, IMHO to zależy od fotoradaru. Przykładowo w Tarczynie (droga nr 7 Warszawa - Radom) błyska też w ciągu dnia. Ja jechałem zgodnie z przepisami, błysnęło osobie jadącej przede mną. https://www.mesi.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marches Opublikowano 3 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 ... zrobili mi fote... Stacjonarny ? Przenośny ? stacjonarny i błyska za dnia, wcześniej go nie było na tej trasie, ograniczenie do 50 i ten migacz "jedź 50" i tyle a teraz jest i fotoradar no niestety szukają kasy i strach jak to mówiłem przez polskę jechać, znajomy wracał z holandii tam nic, niemcy nic do polski ledwo co wjechał 10pkt i 400zł mandatu i więcej by było tylko że już wlókł się prawie całą drogę, niby 24pkt można mieć ale przy 10 zaczynają się już obawy Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki. Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpj Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Moje główne pytanie do tych co się złapali na stacjonarny: błyska w dzień i w nocy ? Te nowe, w formie czarnych słupów, błyskają zawsze, na czerwono. Starych nie znam. Fotograf Gdańsk - Fotografia ślubna Gdańsk, Gdynia, Sopot, Pomorze fotografia ślubna Gdańsk - blog fotografa ślubnego z Trójmiasta blog fotograficzny - a tu zwykły blog fotograficzny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 fotoradar no niestety szukają kasyWymuszają na kierowcach "normalną" (zgodną z przepisami) jazdę. Ja w tym przypadku całkowicie ich popieram.Można dyskutować o zasadności niektórych ograniczeń, ale to że gdzieś jest nieuzasadnione ograniczenie, nie upoważnia do szybszej jazdy. Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql. Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON! Wielki Elektronik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adek Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 nie zawsze po każdym ,,pstryk" jest mandat. Prędkości na granicy odrzucają, czytelność tablic rejestracyjnych itp Jesli dojdzie już do samego wezwania i spotkania ze Strazą Miejską będziesz miał 3 opcje: 1. Przyznania się i wzięcia całej winy na siebie , wtedy mandat i punkty 2. Wskazania osoby kierującej, wtedy całość przyjemności przechodzi na tę osobę. 3. Ściemnianie że to nie Ty (zdjęcie nieczytelne, w sumie a aktualnego sprzętu kazde mozna zakwestionować) ale nie wiesz kto to bo to np samochód służbowy , mogło z niego korzystać kilka osób (pracownicy, rodzina). Ty nie wiesz, kto bo na wakacjach itp (niepotrzebne skreślić). . Wtedy dostajesz sam mandat za tzw nie wskazanie sprawcy ale plusem tego jest to że nie dostajesz punktów karnych. STATLINK.pl | https://skuteczni.pl/pozycjonowanie-stron/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unknown User Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 fotoradar no niestety szukają kasyWymuszają na kierowcach "normalną" (zgodną z przepisami) jazdę. Ja w tym przypadku całkowicie ich popieram. No dobra, a co z fotoradarami przenośnymi, które chowane są po przydrożnych trawach i małych krzakach? Dokładnie tak robili rok temu w sytuacji, którą opisałem kilka postów wyżej. Fotoradar w ciągu bodajże 1 miesiąca "przemieszczał" się po Mazurach i cały czas był pilnowany przez tajniaka w srebrnej Astrze. Tylko to mnie później ratowało i jak tylko zobaczyłem gdzieś przy drodze stojącą srebrną Astrę to było wiadomo, żeby zwolnić, bo w okolicy ukryty jest fotoradar. Nie mam nic do fotoradarów tych stacjonarnych i tych przenośnych, ale ku**a, żeby je chować po krzakach to już chyba lekka przesada... Z tego co potem słyszałem to policja nieźle zarobiła przez ten miesiąc, a zwłaszcza na turystach, którzy przyjechali na Mazury. Jeżeli w tym roku ktoś się tutaj wybiera to niech lepiej uważa, bo pewnie akcja zostanie powtórzona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyzdera Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Ja czekałem pół roku prawie, od straży miejskiej. Ale to kilka lat temu, przenośny, błyskał jak stroboskop. Z tego co wiem teraz jest tak, ze fota przychodzi do Twojej najbliższej Komendy Policji, gdzie jesteś wzywany i tam jeszcze możesz coś wynegocjować. Nie wiem czy to działa w przypadku osób prywatnych, ale tak było z autem firmowym kilka miesięcy temu. Podobno wystarczy że na fotce wyjdą dwa auta jadące w miarę równo na obu pasach i wtedy nici, bo nie można wskazać jednoznacznie który z nich pędził Whitepress - Liczy się tylko content marketing Biznes-Host - serwery które polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adek Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 odnosnie negocjacji jest pole manewru w obrębie taryfikatora. A procedura odnośnie aut firmowych może byc dłuższa jeśli masz leasing i ustalaja dodatkowo przez bank własciciela auta. Wiąże się to też z dodatkową kasą bo bankowi musisz za przekazanie tej info też zapłacić . STATLINK.pl | https://skuteczni.pl/pozycjonowanie-stron/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VMline Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 No dobra, a co z fotoradarami przenośnymi, które chowane są po przydrożnych trawach i małych krzakach? Dokładnie tak robili rok temu w sytuacji, którą opisałem kilka postów wyżej. Fotoradar w ciągu bodajże 1 miesiąca "przemieszczał" się po Mazurach i cały czas był pilnowany przez tajniaka w srebrnej Astrze. Tylko to mnie później ratowało i jak tylko zobaczyłem gdzieś przy drodze stojącą srebrną Astrę to było wiadomo, żeby zwolnić, bo w okolicy ukryty jest fotoradar. Nie mam nic do fotoradarów tych stacjonarnych i tych przenośnych, ale ku**a, żeby je chować po krzakach to już chyba lekka przesada... Z tego co potem słyszałem to policja nieźle zarobiła przez ten miesiąc, a zwłaszcza na turystach, którzy przyjechali na Mazury. Jeżeli w tym roku ktoś się tutaj wybiera to niech lepiej uważa, bo pewnie akcja zostanie powtórzona. Teraz generalnie postawiali wszędzie znaki 'Okresowa kontrola prędkości' i przeważnie za około 100m możesz spotkać śmietnik Także o tyle dobrze... Serwery VPS pod storage, serwery z dyskami SSD od VMLine!V-NET.PRO - serwery VPS Windows i Linux dla wymagających z branży SEO pod XR oraz SB - Sprawdź!SEO Poczta pod oprogramowanie GSA, XR, Xneolinks oraz inne - sprwadź! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marches Opublikowano 3 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Podobno wystarczy że na fotce wyjdą dwa auta jadące w miarę równo na obu pasach i wtedy nici, bo nie można wskazać jednoznacznie który z nich pędził i właśnie za mną jechał koleś z taką samą prędkością a ja wiadomo przecież nie będę ostro hamował bo mnie stuknie Wykonam: Linki z forów/blogów, tematy, posty, komentarze, mocne i stałe linki. Synchron.pl - skuteczne pozycjonowanie - referencje, duże doświadczenie, wystawiam fv - gg:8897114 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VMline Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Podobno wystarczy że na fotce wyjdą dwa auta jadące w miarę równo na obu pasach i wtedy nici, bo nie można wskazać jednoznacznie który z nich pędził i właśnie za mną jechał koleś z taką samą prędkością a ja wiadomo przecież nie będę ostro hamował bo mnie stuknie Proponuję w takiej sytuacji zjechać delikatnie na bok i puścić delikwenta... niech się nadzieje Serwery VPS pod storage, serwery z dyskami SSD od VMLine!V-NET.PRO - serwery VPS Windows i Linux dla wymagających z branży SEO pod XR oraz SB - Sprawdź!SEO Poczta pod oprogramowanie GSA, XR, Xneolinks oraz inne - sprwadź! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 No dobra, a co z fotoradarami przenośnymiKierowcy mają jeździć przepisowo wszędzie, nie tylko tam gdzie stoi radar. Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql. Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON! Wielki Elektronik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Były... viper134 Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Najdroższy fotograf w Polsce Ciekawe ile weźmie za zdjęcie do paszportu Jakub Jaworowicz Zobacz mój Blog o WordPress i Marketingu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sqb Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 Kierowcy mają jeździć przepisowo wszędzie, nie tylko tam gdzie stoi radar. Znaczy, zawsze i wszędzie, jeździsz zgodnie z przepisami? Bo biorąc pod uwagę stan naszych dróg, bardzo często nie da się jechać przepisowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sindirus Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 3. Ściemnianie że to nie Ty (zdjęcie nieczytelne, w sumie a aktualnego sprzętu kazde mozna zakwestionować) ale nie wiesz kto to bo to np samochód służbowy , mogło z niego korzystać kilka osób (pracownicy, rodzina). Ty nie wiesz, kto bo na wakacjach itp (niepotrzebne skreślić). . Wtedy dostajesz sam mandat za tzw nie wskazanie sprawcy ale plusem tego jest to że nie dostajesz punktów karnych. Nie wiem, czy wiesz, ale w tym roku weszła nowelizacja ustawy i teraz strażnicy miejscy za takie ściemnianie i w rezultacie brak wskazania kierującego mogą wlepić 500zł mandatu. Osobiście bym nie ryzykował Z tego co wiem teraz jest tak, ze fota przychodzi do Twojej najbliższej Komendy Policji, gdzie jesteś wzywany i tam jeszcze możesz coś wynegocjować. Nie wiem czy to działa w przypadku osób prywatnych, ale tak było z autem firmowym kilka miesięcy temu. Mandat od straży miejskiej/wiejskiej w przypadku osób prywatnych przychodził zawsze pocztą od razu do domu. Teraz uprawnienia strażników się zmieniły, nie mogą stawiać radarów w krzaczorach, a na każde ustawienie muszą mieć zgodę lokalnej policji. Więc może trochę ich samowolki się ukróci, bo biznes, jaki na tych fotoradarach robili to masakra. Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT. Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.