Skocz do zawartości

Wartościowe źródła linków i ruchu

Lexy

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj napisałam o skuteczności reklam w katalogach startupów. Poniżej znajdują się informacje na temat ilości odwiedzin i konwersji z wpisów na takich stronach:

startupy1-470x90.png

Powiem szczerze, że nie spodziewałam się tak wysokiej skuteczności i myślałam, że główną korzyścią z tych wpisów będą linki, które w większości nie mają atrybutów nofollow, a w niektórych przypadkach istnieje możliwość ustawienia dowolnego anchora. Poza tym wpisy migiem się indeksowały.

Oprócz korzyści pod kątem SEO liczyłam na chociaż kilka wejść, ale raczej spodziewałam się krótkich wizyt i słabej konwersji, a tu taka niespodzianka. Kolejnym, jak się okazało ciekawym, źródłem ruchu okazał się serwis https://sbart.pl/ (wymaga w pełni unikalnych artykułów i nie zezwala na przedruk). Co prawda wpis wygenerował wejścia tylko w ciągu pierwszych 3 dni od momentu jego publikacji, ale na 63 odsłon artykułu (wg statystyk sbart.pl) w link kliknęło 13 osób, spędzili oni na stronie średnio 3:55 minuty, a konwersja wyniosła ponad 45%.

Kolejnym ciekawym źródłem ruchu okazały się informacje prasowe, ale tu w nieco większej części niż przy katalogach startupów, linki mają nofollow.

Dorzucicie coś do tej listy? Może jakieś katalogi stron generujące największy ruch?

• Kurs SEO wideo — poziom: dla początkujących; premiera: 8 września 2025 r.

Do katalogów startupów nie dodasz każdej strony - muszą to być młode serwisy odpowiedniej jakości i w odpowiednim rodzaju, np. strony firmowej w ten sposób nie zareklamujesz. Myślę więc, że tak naprawdę tylko niewielki % osób będzie mógł z nich skorzystać. Co innego w przypadku sbart.pl, ale uważam, że skoro ma tak skuteczny ruch to zasługuje na reklamę ;-)

• Kurs SEO wideo — poziom: dla początkujących; premiera: 8 września 2025 r.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności