Skocz do zawartości

Poszukiwania firmy do pozycjonowania

M0drzew

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie,

od pewnego czasu poszukiwałem kogoś do wypozycjonowania jednej ze stronek pod dość trudnym hasełkiem plus kilka fraz (konkurencja w top 80-100, a samo to hasło ma ~45mln wyników). Po żmudnym wyszukiwaniu firm, którym ewentualnie mógłbym to powierzyć, napisałem kilka maili i szczerość odpowiedzi i różnorodność ofert mnie .... rozwaliła.

Firma 1:

hasło za trudne i się nie podejmą

Firma 2:

mają już umowy na to hasło i nie podejmą się podpisania kolejnej

Firma 3:

TOP10 - 4500zł netto/m-c

TOP20 - 2200zł

Firma 4:

TOP10 - 1200zł netto/m-c

TOP20 - 800zł

Firma 5:

TylkoTOP10 3x77zł/m-c (za hasło plus dwie frazy)

dwie firmy wogóle nie odpisały, a jedna coś o wyższości świąt Wielkiej Nocy nad Zaduszkami

Spodziewałem się coś koło poziomu Firma 4, natomiast Firma 3 albo mają takie ceny, albo - co bardziej prawdopodobne chcieli mnie spuścić na drzewo.

Firma5 - poziom maila już świadczył o amatorszczyźnie, no ale może się mylę? można tego typu "pozycjonowanie" efektywnie robić za dwie stówy/m-c ??

pozdrawiam

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

• Odpowiedzi 42
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
My tez dostajemy sporo zapytan na ktore nie ma sensu odpowiadac - typu ktos ma strone za 150 zl a chce pozycjonowac ja na fraze odszkodowania.

Oj, oj!

W pozycjonowaniu jesteś dobry, ale w biznesie jeszcze przed Tobą długa i ciężka droga.

Taka arogancja to DUŻY błąd.

Spory odsetek niezapłaconych faktur jeśli jest, to powinien dać do myślenia, czy w zarządzaniu wszystko jest OK.

Pozdrawiam,

Mariusz

Drogi Mariuszu - a skad Ty wiesz jaki % niezaplaconych faktur mam w firmie ? Wlasnie dzieki polityce selekcjonowania klientow na wstepnie procent ten jest zdecydowanie nizszy od "sredniej" jaka panuje wsrod znajomych.

Nie nazwalbym tego bledem lecz czysta kalkulacja. Tego typu podejscie podpatrzylem w amerykanskiej firmie ktora na dzien dobry takich klientow wrzuca do kategorii nr 5 - time waster i z automatu idzie odpowiedz : dziekujemy za kontank bla bla nie jestesmy zainteresowani.

Z checia podyskutuje z kims kto pozycjonuje na masowa skale (czyli np. min 1000 czy wiecej fraz ).

Jesli klienta nie stac na odpowiedni portal - nie bedzie mial odpowiedniej konwersji.

Ja w chwili obecnej pozycjonuje około 300 - 350 fraz.

Jednak nauczyłem się, że nie warto ignorować "tych" klientów z początkowo kiepskimi serwisami.

A to dzięki temu, że jedno z moich najlepszych zleceń jest właśnie od takiego klienta.

it_management ma poniekąd racje jednak należy rozróżniać serwis chwilowy od końcowego kiczowatego.

@it_

Napisałem, jeśli występuje. A to zasadnicza różnica :) Skąd miałbym wiedzieć co się u Ciebie dzieje.

Odniosłem się tylko do Twojej myśli o niezapłaconych fakturach.

Wcześniej napisałeś, że takim klientom nawet nie odpowiadacie, a to arogancja.

Teraz piszesz, że idzie standardowa formułka, a to zmienia postać rzeczy. Dobór klienta to sprawa firmy.

Ale nie oceniaj klienta na podstawie jego strony. Przy obecnych dotacjach unijnych możesz stracić kawałek fajnego tortu.

Pozdrawiam,

Mariusz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności