bybek5 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 mam takie same odczucia;też mi spadło kilka dinozaurów, i od października reakcja żadna, albo mało zauważalna; natomiast nowe strony, na podobne czy wręcz takie same hasła pozycjonują się bez problemów; W sumie mam podobne doświadczenie, dlatego właśnie przygotowuje się do wprowadzenia zmian na jednej z takich stron (ulepszenie treści, zmiana skryptu, podlinkowanie tematyczne). Zobaczymy jaki bedzie efekt. ZielonyKatalog PR 4 - tylko 3,76PLN (2,50). Limey.pl - katalog stron (2,46PLN (1,50) || 0-z.pl - artykuły do przedruku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zecke Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Zgadzam się z wami w całej rozciągłości. Na te "dinozaury" (a jedna domena już 7 letnia) nie tylko nie działają linki, ale nie działa nawet przenoszenie mocy dzięki 301... Wszystko po październikowych zmianach. Może na anglojęzycznych forach coś piszą o "październikowych dinozaurach" ? Orientujecie się ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qazy Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 tych październikowych nie idzie sensownie ruszyć (mam na myśli powrót do sytuacji sprzed spadków). Przyblokowali je i tyle. Dopóki blokada nie puści nic się nie zmieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardyt Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 A ja zauważyłem, że przynajmniej u mnie zaczęło się coś ruszać na starszych serwisach od paru dni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TRENS Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Tak, daje. Mi daje. Linkuj dalej i nie pier*ol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Ja też mam jedną taką domenę. Jak przyklejona "kropelką". Od kilku miesięcy ta sama pozycja. Gdybym we wszystkie domeny włożył tyle pracy co w tą, to cały top od 1 do 30 byłby mój M A odpowiadając na pytanie - tak, oczywiście daje Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zecke Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 A próbowaliście może napisać do Google o ponowne rozpatrzenie zasad indeksowania tych październikowych witryn ? Być może jest to jakiś błąd algorytmu o którym zapomnieli i takie zgłoszenie odniosło by skutek ? Sam nad tym dumam czy nie wysłać, tylko zastanawiam się co tam napisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
websign Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 No właśnie, co tam wpiszesz - pozycjonuję strony, do października były wysoko, a od października spadły i chciałbym żeby znowu były wysoko? To chyba raczej nie przejdzie... Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k3rn3l Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Napisz, że pozycjonowała firma xxxxx, którą wszyscy znają w Polsce i ma opinię jaką ma Teraz nie wiesz co zrobić i prosisz o ponowne rozpatrzenie...... Marketing w sieci - da się ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xemix Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Odpowiadając na pytanie autora: Tak daje. Argumentuję to testem przeprowadzonym przez Lexy, wyniku znajdziesz tutaj:Skuteczność katalogów - wyniki testu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
throw.pl Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Oczywiście, że daje - tylko teraz działa to trochę inaczej niż kiedyś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoogleWatcher Opublikowano 10 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Mam stronkę PR4 od 7 lat w sieci, pozycjonowana z bardzo dobrych zaplecz, bardzo dużo linków naturalnych. Po zawirowaniu wyników google sprzed kilku miesięcy stronka mi spadła na właściwie wszystkie frazy średnio o 8 miejsc w dół. Od tamtego czasu przyłożyłem się bardziej do linkowania z dobrych serwisów. Przez ostatnie klika miesięcy dodałem jakieś 70 linków z PR3-4 i pozycje praktycznie nie zmieniły się. W googlach na kluczowe frazy wyprzedzają mnie jakieś świeżynki z PR0 z dziesięcioma linkami z katalogów na krzyż. Co się dzieje? Czy Wy też zauważacie spadek efektywności linkowania? Daje, ale w sumie niewiele (jakies 85% całego SEO). Najwazniejsze sa metatagi i wysoki PageRank na toolbarze :-) https://googlewatchers.info/seo/lista-mitow-seo-part-one/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hicarian Opublikowano 11 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Daje, ale w sumie niewiele (jakies 85% całego SEO) - rozumiesz błąd logiczny w twojej wypowiedzi? Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skream Opublikowano 11 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Daje, ale w sumie niewiele (jakies 85% całego SEO) - rozumiesz błąd logiczny w twojej wypowiedzi? Podejrzewam, że to była ironia Pozycjonowanie Kraków - LinkJuice.pl Wojciech Matuła, tel. 721 376 407 indeks parp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radd26 Opublikowano 11 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2011 Daje, ale w sumie niewiele (jakies 85% całego SEO) - rozumiesz błąd logiczny w twojej wypowiedzi? To pewnie była ironia;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.