Skocz do zawartości

Dodawarka do SeoKatalogów

straseusz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dokładnie jak pisze neox - ban na IP jaki posiada katalog - i nie doda wpisu.

Jeśli chodzi o "zżeranie captchy" tu akurat SEOCAT jest bardzo zoptymalizowany i był to jeden z priorytetów przy tworzeniu go.

Nawiązując do przypadku opisanego wyżej, czyli próba dodania wpisu po czym komunikat że za niski pr - wystarczy jeden raz "przepuścić" jakikolwiek projekt przez taką bazę, a SEOCAT zapisze w bazie wymagany PR/wymaganą ilość słów min/max itd. Tak samo funkcja "przycinania" i "dokładania" nie zawsze działa od razu - bo tej informacji nie ma "na wierzchu" w niektórych katalogach. Dopiero gdy pojawi się błąd przy próbie dodania, taka informacja jest zapisywana w bazie i przy kolejnym dodaniu SEOCAT "wie" czy ma uciąć/czy dołożyć tekstu, pobierze z bazy info jaki faktycznie wymagany jest PR dla przyjmowanych stron itd.

Czyli w skrócie - zbieracie seokatalogi np. scrapeboxem(dowolna metoda), następnie klikamy menu->dodaj do sprawdzenia. SEOCAT doda do bazy tylko seokatalogi(minimalny % pomyłek może się zdarzyć, ale naprawdę minimalny). Następnie puszczamy jeden projekt. Na tym etapie POJAWIĄ się błędy różnej maści i "zje" więcej captchy. Jednak za kolejnym razem już część błędów nie pojawi się(bo SEOCAT zapisze w bazie faktyczne wymagania katalogu). Po 2-3 "przepuszczeniach" przez daną bazę katalogów macie zrobioną pełnowartościową bazę, gdzie SEOCAT ucina/dokłada/sprawdza kilka przypadków PRZED POBRANIEM captchy.

Czyli maksymalna oszczędność :puknijsie:

Dla przykładu: kilka dni temu robiłem bazę seokatalogów(baza robiona na szybko na marnych proxy), scrapeboxem znalazłem ok. 7tys. "potencjalnych" seokatalogów, po wrzuceniu do checkera z SEOCAT'a do bazy dołożyło mi ok. 700 nowych katalogów(których nie miałem w bazie), po "puszczeniu" 1 projektu dodało stronę do 540 katalogów, z tego POJAWIŁO się 70 katalogów z błędami, w których pobrało captche a nie dodało wpisu - tych błedów na poprzednej bazie nie było. Jednak dodanie jeszcze 2-3 projektów do tych katalogów pozostawiło ok. 30 katalogów gdzie błąd nadal występował. Usunąłem je więc. Teraz aby mieć konkretną bazę, wchodzę w menu->operacje na katalogach, wyświetlam wszytkie katalogi gdzie pisze "dodało", "strona istnieje" oraz "błędna captcha". Z tych trzech grup robię nową grupę i tylko ją ustawiam w projektach które przez kolejny tydzień-dwa będę puszczał.

Jest to sposób który pozwala dodawać praktycznie w 100% BEZ STRATY CAPTCHY na błędne wpisy.

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

Dokładnie jak pisze neox - ban na IP jaki posiada katalog - i nie doda wpisu

Może być jeszcze jeden powód. Niedawno G zmieniło coś z pobieranie PR (adres serwera czy coś) - zresztą było w ten dzień małe zamieszanie na PIO bo się ludziom PR "wyzerował", nawet co niektórzy podejrzewali że G skasowało możliwość odczytania PR - i jeśli SEOK nie ma zaktualizowanego skryptu, a takich jest wciąż dużo to nie odczyta PR-a za cholerę.

Wymienię się multikodami do SEOkatalogów - zainteresowanych zapraszam na priv

Mam takie pytanie, jak mogę stworzyć grupę katalogów, które są podgrupą większej grupy katalogów.

Np z grupy katalogów neonexa, chcę stworzyć grupę takich katalogów które przyjmują strony ero.

W tym momencie gdy tworzę taką grupę, pokazuję się komunikat że katalogi istnieją i nie tworzy grupy.

Egzomaniak -> możesz dodawać katalogi na 2 sposoby:

1. Menu -> katalogi -> "dodaj bezpośrednio" - jeśli masz w bazie którykolwiek z dodawanych katalogów - nie doda go

2. Menu -> katalogi -> "dodaj bezpośrednio(duplikaty)" - jeśli masz w bazie którykolwiek z dodawanych katalogów - DODA go

Czyli dla Ciebie opcja nr. 2, i tworzysz sobie dowolne grupy ;)

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

Ponieważ parę osób pytało, to napiszę także tu na forum:

Do 15 stycznia jest promocja na SEOCAT'a, można go kupić w cenie 229zł/netto - link: https://seocat.com.pl

I odpowiedź na drugie pytanie: poprawka przewidywana jest w styczniu, mniej więcej w połowie stycznia.

Gdy zakończy się dodawanie, wejdę do statystyk i kliknę ponów dodawanie, przy błędnie odczytanej captcha to wszystko fajnie działa. Ale jak podczas drugiego przebiegu captcha zostanie odczytana znowu źle to, gdy kliknę jeszcze raz ponów dodawanie, to wyświetla Pozostało 0 katalogów do dodania.

Ma ktoś też problem podobny do mojego?

Klik - najlepszy Program Partnerski na ruch warezowy.

Klik - profesjonalne teksty na precle, zaplecza, synonimy i inne.

To jakaś tragedia, oprogramowanie się nie rozwija, skuteczność spada, a kasę za kody wcina równo, mi zjadło przez 3 dni 25k kodów... Programista ma dobre samopoczucie bo można dodawać do 300 seok-ów z JEGO listy i to mu styka.

Od października żadnego upgrade tylko jakieś mgliste zapowiedzi, ech...

.

neox -> przecież napisałem 3 posty wcześniej, że poprawka będzie w połowie stycznia.

Skuteczność nie spadła bo niby czemu miała spaść ? W seokatalogach nic się nie zmieniło, te które miały recaptchę mają ją dalej/lub są płatne, dochodzą nowe, znikają stare(robią się płatne), więc o co chodzi ?-

To że ja napisałem Tobie parę dni temu, iż aktualnie dodaję na mojej bazie(publicznej którą robiłem scrapeboxem) spokojnie do 300-400 katalogów, nie znaczy że nie da się dodać do większej ilości. Ja robię listy co ok. 2 tygodnie - przez pierwsze kilka dni-tydzień skuteczność jest na poziomie ok. 500 katalogów. I MI a także WIELU innym osobom to wystarcza. Jeśli Tobie nie - to może pora abyś zrobił sobie dedykowaną dodawarkę.

Wszystko zależy od bazy i to wie PRAWIE każdy. Jak widać Ty nie chcesz tego zrozumieć. Albo masz inne powody aby pisać co piszesz, bo trochę śmiesznie brzmi Twoja wypowiedź o znikającej kasie za captchę na tle wcześniejszych wypowiedzi. Nieprawdaż ?

Mglistych zapowiedzi nie miałeś, ostatnio jak się poprawka opóźniła o tydzień tylko Ty miałeś pretensje, chociaż pisałem że chcę dopracować jeszcze pare opcji. Dlatego teraz nie podałem konkretnego terminu.

maxpan, ja się za mistrza nigdzie nie podaję, a swoje chamskie uwagi zostaw dla kolegów,ok?

straseusz, dobrze wiesz, że bazę mam dobrą i początkowo wyciskałem z niej nawet powyżej 1 000 dodań. Dobrze też wiesz, że spora część właścicieli SEO-ków skutecznie się zabezpieczyła przed twoją dodawarką. Pisałem o tym do ciebie kilkakrotnie, ale od dwóch miesięcy nie wyszła chociaż drobna poprawka.

Co do uciekającej kasy, to fakt, do dzisiaj nie miałem z tym żadnych problemów i postanowiłem o tym TUTAJ napisać, ponieważ pisanie znowu na GG mija się z celem...

Twoja uwaga żebym sobie napisał dedykowaną dodawarkę pokazuje tylko twój obecny poziom.

.

neox -> nie wiem jaką masz bazę, bo jej na oczy nie widziałem.

Ja dodaję zawsze do 300-500 katalogów zależnie od bazy, co jakiś czas dojdzie do 600-700 dodań. Ale - mi - wystarcza ok. 400 dodań więc nie robię ciągle nowych baz.

To że część katalogów sie zabezpieczyła to sprawa jest oczywista, zabezpieczyła się PŁATNOŚCIAMI i to jest normalne. Dlatego rozwinąłem dodawanie do katalogów płatnych - trzy kategorie, możliwość segregowania i grupowania katalogów na wiele sposobów itd. Mi o tym pisać nie musisz, bo sam dodaję SEOCAT'em i wiem doskonale co go boli.

Rozmawiam codziennie z wieloma osobami którzy mają SEOCAT'a, także o tym co ma być w poprawce, i co ciekawe nikomu nie zjada captchy, także ja mam od miesiąca kupione 50tys. captch, dodaje non stop i jest OK.

A moja uwaga co do softu dedykowanego jest jak najbardziej na miejscu.

[EDIT] Widzę, że zmieniłeś słowa w zdaniu "cześć właścicieli seokatalogów zabezpieczyło swoje katalogi" na "cześć właścicieli seoktalogów zabezpieczyło się PRZED TWOJĄ DODAWARKĄ".

Bardzo ciekawe. W tym miejscu pokazujesz nieznajomość tematu o którym piszesz. Oraz to, o co naprawdę Ci chodzi.

Nie mam zamiaru więcej z Tobą polemizować. Proponuję Ci zrobić sobie parę dni wolnego(takie "międzyświąteczne" wolne) od pracy. Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności