Skocz do zawartości

Domena *.com na Wordpress oraz serwery za free

rudybronx

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Chcę zapytać o taką rzecz:

Chcę zrobić zaplecze na wielu IP i kombinuje jak nie płacić za serwer seo.

Szukając wolnych nazw na Wordpresie zwróciłem uwagę na opcję, która umożliwia zakupienie domeny o globalnej końcówce com, org, net zamiast *.wordpress.com

Wnioskuje z tego że kupując domenę dla zaplecza nie muszę mieć serwera gdyż Wordpress da mi swój serwer.

Ponadto, patrząc na rozmiar tego "blogowiska" to z pewnością za kilka tygodni kupując u nich kolejną domenę umieszczą mi ją na innym IP serwera.

Czy ktoś z Was kupował już domenę na Wordpress i może coś więcej powiedzieć na ten temat.

A tak w ogóle to jakie są patenty na serwery za free.

Co ma wspólnego globalna końcówka *.com z system darmowych blogów *.wordpress.com ?

Przecież oni nie świadczą darmowych usług hostingowych dla zewnętrznych domen i systemów blogowych :glupek2:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Myślę, że Twoje kombinowanie nie wiele Ci przyniesie korzyści. Chcesz mieć serwer z wieloma adresami to po prostu go kup, bo nie ma darmowych. Proste i logiczne.

Ok, Mar_Dal, jest wiele ofert serwerów SEO. Ile różnych IP potrzeba na dobry start i co taniego możesz polecić?

Co ma wspólnego globalna końcówka *.com z system darmowych blogów *.wordpress.com ?

Przecież oni nie świadczą darmowych usług hostingowych dla zewnętrznych domen i systemów blogowych :glupek2:

Nie kupiłem przez nich domeny więc nie wiem jak to działa.

Wejdź na Wordpressa i zobacz sam. Wpisując nazwę, Wordpress sprawdza dostępność domeny i oferuje jest zakotwiczenie u siebie.

wordpress.jpg

Dobrze kombinujesz. Wyszukaj kilka adresów z wordpressa i sprawdź różnorodność IP.

topx.pl - linki SEO | publ.pl - artykuły sponsorowane | linktak.pl - statyczny SWL

Linki ze stron w różnych językach! PL, EN, DE, IT, ES, NL, SK...↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑↑

Wejdź na Wordpress i zobacz sam. Wpisując nazwę, Wordpress sprawdza dostępność domeny i oferuje jest zakotwiczenie u siebie.
Proponuję tobie przyswoić pojęcia:

1) domena

2) subdomena w domenie

-----

Chyba, że świadczą też darmowe usługi hostingowe dla zakupionych u nich domen - wtedy to co innego....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Powinieneś zajrzeć do podwieszonego tematu z hostingami oferującymi różne IP, może znajdziesz coś dla siebie: link Hostingi "za darmo" sobie daruj, bo to jest niewiele warte, stracisz tyle nerwów i czasu, że i tak bardziej opłaci się wykupić gdzieś hosting koniec końców. Musisz się liczyć z poniesieniem jakiś kosztów początkowych niestety, choć jak dobrze pokombinujesz nie będą to wysokie kwoty

goly_one_5.gif

Moim zdaniem takie coś się nie opłaca. 17$ za jedną stronę to dużo, znajdziesz już w tej cenie hosting. Do tego nadal jesteś ograniczony tak, jak na Wordpress.com, czyli zero wtyczek, własnych motywów, nie możesz wstawiać reklam.

Tak, tak. Przeanalizowałem to i rzeczywiście macie racje. Przez seo serwer można kupić domeny 2 razy taniej co przy 10 nazwach daje pół roku seo serwera.

40 piw w miesiącu mniej i nazbieram jakoś na ten serwer i na domeny zostanie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności