Quiq Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Witam! Przede wszystkim pragnę się przywitać. Śledzę forum PiO już od dłuższego czasu, jednak wydarzenia ostatnich dni zmusiły mnie do rejestracji i założenia tego tematu. Otóż w sierpniu ubiegłego roku zakupiłem serwer na okres 12 miesięcy, który jednak ze względu na swoją cenę charakteryzował się niską jakością i wysoką awaryjnością. Jednak awarie były naprawiane w przeciągu godziny-do kilku godzin. Niestety, do czasu. Mam stronę postawioną na tym serwerze. Jednak serwer od 4 dni nie odpowiada i szczerze mówiąc po zapoznaniu się o co dokładnie chodzi ( kwestie związane z umowami zawieranymi wewnątrz firmy oferującej te serwery ), nie sądzę, aby ten serwer powrócił do funkcjonowania, mimo, iż pozostały jeszcze 4 miesiące teoretycznej funkcjonalności tego serwera. Moje pytanie jest takie : czy da się w jakikolwiek sposób odtworzyć bazę danych ( jestem nowicjuszem i zupełnie sie na tym nie znam, więc proszę o wyrozumiałość ) np. z cache'owanych podstron w google, czy w yahoo. Jestem zdesperowany, ponieważ rok mojej cięzkiej pracy może legnąć w gruzach. Czy są jakiekolwiek sposoby na odzyskanie potrzebnych danych? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Jeżeli serwer jest niedostępny to nie zgrasz sobie bazy danych czy zawartości serwera ftp. Kopię bazy danych możesz zrobić przez phpMyAdmina, ale to dopiero jak serwer ruszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quiq Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgadza się, jednak FTP działa - w przeciwieństwie do panelu administracyjnego jeżeli chodzi o serwer. Jakieś propozycje? Sugestie? Czy nic z tym nie można zrobić? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Mając jedynie dostęp do ftp nie jesteś w stanie zrobić kopii bazy MySQL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusz Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Musisz mieć dostęp do jednej z tych rzeczy: 1. panel 2. www (+ ftp) 3. cron (+ ftp lub www) "Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem" Dick Steele, Agent WD-40 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quiq Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2011 No cóż... rozumiem. Jeżeli serwer nie zostanie naprawiony, chyba będe zmuszony zbudować stronkę od początku... rok roboty... Przy okazji odradzam hostingi oferowane przez AMhost - firma nierzetelna, brak kontaktu a serwery jak widać... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIABLO73 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Witam.....Polecam https://neteasy.pl/ Pozdrawiam Baza stron z wysokim Page index Authority 41 i Domain Authority 30Serwis Ogłoszeń z danymi tele-adresowymi, ofertą oraz linkiem do strony!Serdecznie Polecamy..Dodaj ogłoszenie już teraz! Nie Czekaj! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.