Skocz do zawartości

konto w banku poza granicami kraju

an2

Rekomendowane odpowiedzi

witam, wieci e moze czy da rade zalozyc konto w baku zagranicznym bedac aktualnie zameldowanym w polsce??, slyszalam ze sa serwisy ktore nawet umozliwiaja zalozenie konta na fikcyjne osoby..

Całuję zmarłą Twą powiekę, moja cicha, moja blada, moja śliczna!

h.Heine

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
i zapewne sa bardzo madre te osoby ktore wplacaja tam swoje pieniadze

104671[/snapback]

a dlaczego nie? przeciez pozadny bank przeciez nie wykradnie pieniedzy,

nie wspominajac o tych kontach szwajcarskich, mi przyda sie takie konto bo place czesto transfery a te kosztuja w BZWBK najmniej 25euro:/

h.Heine

pozadny bank nie pozwala zakladac kont na fikcyjne osoby, bo to nie jest zgodne z prawem. nawet nie rozumie jak bylo mozna taka teorie wymyslic.

104696[/snapback]

a kto tu mówił o fikcyjnych osobach?

oczywiscie chodzilo o konto dla osob zameldowanych w polsce, alternatywa z fikcyjnym kontem moglaby byc dobra na polityke prania brudnych pieniedzy :D ,

.........to poprosze podac jakies linki do tych bankow ktore wymagaja paszportu..sama zaraz coś pewnie wyszukam

h.Heine

Link: www.mbank.com.pl

Wystaczy skan dokumentu potwierdzajacego twoja tozsamosc.

105464[/snapback]

widze ze nie masz pojecia o transferach miedzynarodowych ;) ,

ja mam juz konto w polskim banku, mam tez konto walutowe, przy czym za kazda transakcje miedzynarodowa liczone sa wysokpie prowizje w przypadku BZWBK - bank zachodni minimum 25euro, co mi da mbank???? ano nic... bo oni policza blisko tyle samo,

alternatywa to konto w banku zagranicznym - co spowouje mniej transferow, z tego kozystaja tez wirtualne posy dzialajace na zasadzie bankow, typu moneybookers i inni typu egold,

wiec moze ktos zna jakis bank zaraniczny USA, UK, netherlands - te mnie najbardziej interesuja. :D

h.Heine

pf.multibank.pl/oplaty/indywidualni/ja/internet

1zł + 0,25% przelewu (min 20zł, max 200zł)

Swoją drogą - zakładając, że masz konto w banku zagranicznym, a mieszkasz w Polsce, jak będziesz wpłacać sobie pieniądze na konto? Czy aby nie wyjdzie na to samo?

Dała matka rozum? To kombinuj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności