sebcio80 Opublikowano 19 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2005 ok, dobra wlasnie zorientowalem sie ze jestem glupi :-) ale niewazne, tak czy siak wszystko w htaccess dziala... taki wpis: RewriteEngine onRewriteCond %{HTTP_HOST} ^sebafoto.com$ [or] RewriteCond %{HTTP_HOST} ^sebafoto.fc.pl$ [or] RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.sebafoto.fc.pl$ RewriteRule ^(.*)$ https://www.sebafoto.com [R=301,L] powoduje przekierowanie z 3 adresow, ale niestety przekierowanie dziala tak jak wyzej zauwazyles Erbit, czyli do index.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erbit Opublikowano 19 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2005 Ostatnia linijka tak: RewriteRule ^(.*)$ https://www.sebafoto.com/$1 [R=301,L] albo tak: RewriteRule ^(.*)$ https://www.sebafoto.com$1 [R=301,L] Ale raczej to pierwsze. Sprawdz [edyta] u mnie zadziałalo to pierwsze i wyraznie widac, ze serwer szybciej to obsluguje.. (to oczywiste) - dzieki Michał ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio80 Opublikowano 19 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2005 pierwsza propozycja dziala. dzieki wielkie! teraz moglbym zrobic przyjazne linki ale oprocz wpisow z .htaccess trezba chyba przerobic skrypt zeby to bylo skuteczne? co niestety wykracza poza moja wiedze z php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erbit Opublikowano 19 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2005 ...niestety wykracza poza moja wiedze z php Nie zartuj sobie... Zdjecia są ładne - pomoge zrobic zmiany w .htaccess oraz w PHP.dodaj do .htaccess i daj znac jak to zrobisz RewriteRule ^kategoria-([0-9]*).html$ category.php?cat=$1 po wprowadzeniu zmian wejdz na taki adres -> www.sebafoto.com/kategoria-190.html idąc dalej tym przykladem RewriteRule ^fotografia-([0-9]*)-([0-9]*).html$ picture.php?cat=$1&image_id=$2 i dla sprawdzenia wejdz na adres www.sebafoto.com/fotografia-190-3584.html po tym pozostala juz tylko przeróbka linkow w kodzie php tak by wskazywały to co jest w htacces czyli np. fotografia-190-3584.html a nie picture.php?cat=190&image_id=3584 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erbit Opublikowano 19 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2005 Widze ze fotografia-190-xxxx.html juz dziala. Dostales na PW moje GG - jak chcesz zmian.. odezwij sie - nie wszystko da sie załatwic na forum. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio80 Opublikowano 19 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2005 tak, staram sie teraz przekierowac wszystkie adresy jakie sa u mnie w serwisie ps. zamiast "kategoria" uzylem "galeria" czyli www.sebafoto.com/galeria-190.html myslalem ze to bedzie dzialac inaczej, tzn strony php beda przekierowywane na html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erbit Opublikowano 19 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2005 Ok.. dziala.. teraz trzeba zmian w skrypcie PHP. Jesli doszukasz sie miejs gdzie to jest robione (zaiste jakas petla bedzie) i wkleisz ten kawalek na forum, to go przerobie. Zacznij od index.php lub od caregory.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marti Opublikowano 19 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2005 marti tak na szybko:- Likwidacja sesji - Wyłączenie sesji dla Googla, Szukałem, ale dalej nie wiem jak może przeczytaj je i zadaj tam konkretne pytanie z konkretnym swoim przykładem jeśli ich treść nie będzie do Ciebie przemawiać 104647[/snapback] Kurcze czytalem linki, do ktorych mnie odeslales ale niestety nie ,moge znalezc pliki session.inc Gdzie ten sqrczybyk siedzi?? z gory dzieki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erbit Opublikowano 19 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2005 Przykłady zaiste nie odnosiły sie bezpośrednio do Twego problemu - piotrek podał je jako przykład. Plik session tyczy sie phpbb. W PHP-nuke bedzie problem z usunieciem sesji... juz nie jeden sie głowił. Poszukaj moze rozwiazania na forach zwiazanych z php-nuke, w google... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marti Opublikowano 20 Listopada 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2005 Przykłady zaiste nie odnosiły sie bezpośrednio do Twego problemu - piotrek podał je jako przykład. Plik session tyczy sie phpbb.W PHP-nuke bedzie problem z usunieciem sesji... juz nie jeden sie głowił. Poszukaj moze rozwiazania na forach zwiazanych z php-nuke, w google... 105177[/snapback] Dziekuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekmm Opublikowano 21 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2011 Witam Mam podobny problem z indeksowaniem podstron. Mam stronę zbudowaną za pomocą Joomla. Do niedawna do indeksowania strony wystarczała mi mapa. Teraz jest mapa, oraz wszystkie podstrony są kilkakrotnie linkowane ze strony głównej, i dalej nie indeksują się te podstrony na których mi zależy. Strona ma adres www.logoexpres.pl Zależy mi, aby na chwilę obecną pozycjonować ją na słowa wideofilmowanie Limanowa oraz wideofilmowanie Mszana Dolna. Wykonałem identyczny zestaw artykułów oraz linków wew. dla Limanowej i Mszany. Okazuje się że artykuł o Limanowej jest indeksowany, co dało 11 pozycje, a artykuł wideofilmowanie Mszana Dolna nadal pozostaje niewidoczny. Pisząc zapytanie o wideofilmowanie Mszana Dolna widzę tylko mapę swojej strony Proszę o pomoc szanownych Forumowiczów, co zrobiłem źle? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.