Skocz do zawartości

[MySql] Wyświetlanie wyników na stronie www


kondi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam sobie coś takiego :

<?

function lacz_bd(){
 $baza = @mysql_pconnect("***", "***", "***"); 
 
 if (!$baza){	
   echo "Poł±czenie z baz± się nie powiodło.";
   return false;
 }
 if (!@mysql_select_db("***")){
   echo "Wybranie bazy danych nie powiodło się.";
   return false;
 }
 return $wynik;
}

function wyswietl_noclegi($zapytanie){

 lacz_bd();
 $wynik=mysql_query($zapytanie);
 if (!$wynik){
   echo "Bł±d. Poł±czenie nie powiodło się!";
   exit;
 }
 $znalezionych=mysql_num_rows($wynik);


 for ($i=0; $i<$znalezionych; $i++){
   $wiersz= mysql_fetch_array($wynik);
   echo "<table width=100%><tr>";
   echo "<td valign=top width=125 align=left><span id=f>".$wiersz["foto"]."</td>";
   echo "</tr>";
 }
 echo "<br>";
}

?>

To tylko część, odpowiedzialna za wyświetlenie wyniku na stronie www. Wynik jest prawidłowo wyświetlany, ale...jeden pod drugim. Chciałbym to zmienic, aby wyniki były wyświetlane, po 4ry w jednym rzędzie. Nie wiem jak zmodyfikować kod.

Z góry serdecznie dziękuje za pomoc, pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

if (!($i%4)){

echo '</tr><tr>';

}

I co 4 wiersz powinno tworzyć nowy wiersz.

Tylko wyrzuc <Table> i </table> z for

103730[/snapback]

Próbujem i łapie jakiegos błeda, może cos z kodem zamieszałem. Mógłbym Cie po raz "ostatni" (mam nadzieję:) ) prosic o pomoc, wklej cały kod, jak to winno wyglądac od A do Z według Ciebie, bardzo dziękuje.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

<?php
while($wiersz[] = mysql_fetch_array($wynik));
echo "<table width=100%><tr>";
for ($i=0; $i<$znalezionych; $i++)
{
   echo "<td valign=top width=125 align=left><span id=f>".$wiersz[$i]["foto"]."</td>";
   if( !($i%4) )
   {
       echo '</tr><tr>';
   }
}
echo "</tr></table>";
?>

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

<?php
while($wiersz[] = mysql_fetch_array($wynik));
echo "<table width=100%><tr>";
for ($i=0; $i<$znalezionych; $i++)
{
   echo "<td valign=top width=125 align=left><span id=f>".$wiersz[$i]["foto"]."</td>";
   if( !($i%4) )
   {
       echo '</tr><tr>';
   }
}
echo "</tr></table>";
?>

103740[/snapback]

co, gdzie, zle wstawiłem :/ (wklejam część kodu)

    echo "Wybranie bazy danych nie powiodło się.";
   return false;
 }
 return $wynik;
}

function wyswietl_noclegi($zapytanie){

 lacz_bd();
 $wynik=mysql_query($zapytanie);
 if (!$wynik){
   echo "Bł±d. Poł±czenie nie powiodło się!";
   exit;
 }
 $znalezionych=mysql_num_rows($wynik);

while($wiersz[] = mysql_fetch_array($wynik));
echo "<table width=100%><tr>";
for ($i=0; $i<$znalezionych; $i++)
{
  echo "<td valign=top width=125 align=left><span id=f>".$wiersz[$i]["foto"]."</td>";
  if( !($i%4) )
  {
      echo '</tr><tr>';
  }
}
echo "</tr></table>";
?>

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Cześć

Dobrze 'gadasz' Kondi. Tam są conajmniej 2 błędy składniowe i na pewno nie jest to z Twojego skryptu... :)

Wywal całą tę linie, powinno być ok.

Pozdrawwiam.

p.s. MMP musiał widać robić coś jeszcze i 'się' wkleiło.. :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Podany powyzej kod zawiera bledy

Tu masz prawidlowy

/*
zmienna $zapytanie przechowuje uchwyt wynikow zwrocony przez standardowe zapytanie $zapytanie=mysql_query("SELECT foto FROM nazwa_tabeli");
*/
echo '<table width=100%><tr>'."\n";
while($wiersz = mysql_fetch_array($zapytanie))
{ 
   echo '<td valign=top width=125 align=left><span id=f>'.$wiersz["foto"].'</td>'."\n";
   $ii++;
   if($ii % 4==0)echo'</tr><tr>'."\n"; 
}
echo'</tr></table>'."\n";

:)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie działa. Znów nie wyświetla mi strony :) Wklejam poniżej kod, z pliku. Może gdzies coś zamieszałem ? Może coś zgubiłem ?

<?

function lacz_bd(){
 $baza = @mysql_pconnect("", "", ""); 
 
 if (!$baza){	
   echo "Poł±czenie z baz± się nie powiodło.";
   return false;
 }
 if (!@mysql_select_db("")){
   echo "Wybranie bazy danych nie powiodło się.";
   return false;
 }
 return $wynik;
}

function wyswietl_noclegi($zapytanie){

 lacz_bd();
 $wynik=mysql_query($zapytanie);
 if (!$wynik){
   echo "Bł±d. Poł±czenie nie powiodło się!";
   exit;
 }
 $znalezionych=mysql_num_rows($wynik);


 for ($i=0; $i<$znalezionych; $i++){
   $wiersz= mysql_fetch_array($wynik);
   echo "<table width=100%><tr>";
   echo "<td valign=top width=100% align=left><span id=f>".$wiersz["foto"]."</td>";
    echo "</tr>";
 }
 echo "<br>";
}

?>

@ Erbit - wywaliłem, nie działa.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Chciałbym to zmienic, aby wyniki były wyświetlane, po 4ry w jednym rzędzie.

<?

function lacz_bd(){
 $baza = @mysql_pconnect("***", "***", "***"); 
 
 if (!$baza){	
   echo "Poł±czenie z baz± się nie powiodło.";
   return false;
 }
 if (!@mysql_select_db("***")){
   echo "Wybranie bazy danych nie powiodło się.";
   return false;
 }
 return $wynik;
}

function wyswietl_noclegi($zapytanie){

 lacz_bd();
 $wynik=mysql_query($zapytanie);
 if (!$wynik){
   echo "Bł±d. Poł±czenie nie powiodło się!";
   exit;
 }
 $znalezionych=mysql_num_rows($wynik);

 echo "<table width=100%><tr>";
 for ($i=0; $i<$znalezionych; $i++){
   $wiersz= mysql_fetch_array($wynik);
   if (intval($i/4)==($i/4)) {
    echo "</tr><tr>";
   }
   echo "<td valign=top width=125 align=left><span id=f>".$wiersz["foto"]."</td>";
 }
 # uzupelnienie ilosci rzedów tabeli tylko wtedy gdy jest to konieczne
      while (intval($i/4)!=($i/4)) {
 echo "<td></td>";
 $i++;
       }
 echo "</tr>";
# tu jakby brakuje zamkniecia tabeli </table> ale ponoc to zamkniecie jest po powrocie do glownego skryptu (dziwnie jakos)
 echo "<br>";
}

?>

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie działa. Znów nie wyświetla mi strony :wow: Wklejam poniżej kod, z pliku. Może gdzies coś zamieszałem ? Może coś zgubiłem ?
Zapewniam Cię że mój kod działa i "robi" dokładnie to co chcesz czyli wyświetla wyniki w tabeli z 4 celami. Nie wiem z czym dalej masz tam problem. :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności