bori79 Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 No i dźwięk wdzwaniania się modemu. Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki: KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cudak Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Tepsa dała SDI i zaczeły pokazywać się kafejki internetowe tu i ówdzie. Łaziło się z dyskietkami do kafejki bo taniej. SDI staniało i brało się do siebie !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carnagge Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Ja z dawnych lat, chociaz i tak pozno mialem neta w domu, bo ok. roku 1998 to najbardziej pamietam ten upierdliwy czas w necie i magiczny numer 0202122 !!! Po 22 zamiast 3min naliczalo, co 6 !!! Pozniej zrobili, ze taniej bylo od 18. Ja mialem w ogole pecha, bo na osiedlu mialem stara centrale i maksymalny transfer jaki mialem to byl 1 KB/s - tragedia, stronki sie ladowaly czasem z kilka minut, a zeby cos sciagnac to juz mozna bylo zapomniec Glownie odwiedzalem jeden serwis - sciaga.pl i mozna sobie bylo jakies gotowce do szkoly drukowac, bo wiekszosc osob nie miala neta to nie bylo ryzyka, ze ktos tez prace sciagnie Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lords Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Ponoć ludzie zarabiali na programach typu Spedia etc. !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenny_ Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 tak to mniej więcej wyglądało: https://www.klikplej.pl/film,3881 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkaszka Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Pamiętam jak założyłem sobie pierwsze konto mailowe, wielki świat stał otworem. No i oglądanie xxx a tu nagle przekierowanie i przychodził rachunek z TP sy na kilka stów udrażnianie kanalizacji Warszawa, pogotowie wentylacyjne Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmi Opublikowano 12 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 internet był przed google i htmlem ze staroci to był usnet, ftp, gopher, a z serverka cdrom.com sciagało się nowe dodatki do dooma Erbit ja tam zaczynałem z modem 9600, 28k tego jeszcze nie było na rynku !!! pod win 3,1 z jedyną słuszna przeglądarka https://pl.wikipedia.org/wiki/Mosaic jak już wymyślili WWW Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
verSuS Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 IRC + rachunki po kilka milionów = tak pamiętam początki z Internetem TANIE PUNKTY SWL - Automatyczna transakcja - punkty w 5 minut na Twoim koncie (seomatik, gotlink, statlink) HURTOWE ILOŚCI: Linki z PageRank (ponad 1000 domen PR1-5) Sławomir Siudek+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erbit Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 ...Erbit ja tam zaczynałem z modem 9600, 28k tego jeszcze nie było na rynku I tak mi nie wierzyli, że 28k to w ogóle było coś takiego - co się miałem wygłupiać z 9,6 ... pod win 3,1 z jedyną słuszna przeglądarka https://pl.wikipedia.org/wiki/Mosaic jak już wymyślili WWW Chyba pod 3.11 bo 3.1 nie miało obsługi sieci. O właśnie... a jak mi 3.11 przemówiło przez beeper symulatorem karty dźwiękowej - jaki byłem szczęśliwy Karty dźwiękowe wtedy też były diabelnie drogie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmi Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 była nakładka na 3.1 ale szybko się przeniosłem na 3.11 BTW gdzieś jeszcze mam jakaś instalke windowsa który wygląda podobnie do NC/MC, 4 dyskietki po 360 kb ja jeszcze mam sprawny modem 14,4 K Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganetpolska Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 a to już na 386 jakos windows 3.* jakoś śmigało. Write ile ja się w tym napisałem i jaki to był prosty mało wymagający program, pierwsze grafiki w Corel 2.0 z podglądem Color, pieczątkarze czasami jeszcze używają. Pamietam jak przeskoczyłem z XT na AT 286 12 MHZ i musiałem wyłączać turbo bo gry za szybko chodziły. A te magiczne CD ROM x 1 gdzie cała szuflada się wyciągała, ale to już czasy 386 SX a DX to chyba była 386 z koprocesorem 486 miały w standardzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotolukasso Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 ja pamiętam jak zaraz po maturze stawiałem pierwsze kroki w kierunku zdalnej pracy - to był rok 1999 - próbowałem przesyłać projekty do firmy na drugim końcu polski - po pierwszym rachunku za telefon Ojciec "wyperswadował" mi żebym dał sobie spokój Na krótsze odległości opłacało się bardziej podjechać samochodem raz na jakiś czas Fotografia ślubna Lublin - zapraszam na stronkę. Poczytaj: ślub, wesele, fotografia ślubna, oraz inne elementy związane z organizacją przyjęcia weselnego. Stary blog, nowe zdjęcia ślubne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocky77 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 W 99/00r. bym boom (przynajmniej u mnie w mieście) na kafejki internetowe, mieli łącza 1-2mb/s na kafeję 10 komputerów + kablami ciągneli te łącze do okolicznych bloków (jak jak im zazdrościłem) więc podobno z tego kafejkowego łącza jeszcze 40 innych kompów korzystało Z z kumplami z LO wynajmowaliśmy takie kafejki na noc za 200pln i siedzieliśmy na necie od 23 do 7 rano, wyszukiwarki: Altavista, WP z tego co pamiętam, do MP3 legendarny Napster, później AudioGalaxy i polska wyszukiwarka Plikoskop. Strony WWW zapisywałem offline aby w domu je poczytać, przynosiłem je do domu na twardym dysku 500mb podłączanym przez "kieszeń" w kafejce. Modemu nigdy nie miałem w kompie, bo wiedziałem, że bym puścił z torbami rodziców. Założyłęm też swoją "stronę domową" na republice od onetu, pierwszy numer GG ... Takie były moje początki w sieci, później przyszedł 2001 rok i stałe łącze 128kbit z kablówki, więc dalej poszło z górki ... Oferuję usługi IT więcej info. Nowe forum uruchomione w 2025 Presta forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwic Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Siedziało się na IRCu, kupowało konta shellowe, botnety, przejmowanie kanałów.. Wszystko na modemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximus Marius Opublikowano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 IRC - aż się łezka w oku kręci Z tego co pamiętam to nawet miałem jakaś przeglądarkę internetowa pod DOS-a nazwy nie pamiętam. Zawsze jak mi internet trochę zwalnia (tak poniżej 2048 kb/s) to sobie wspominam czasy modemowe (8 kb/s) Zamiast pozycjonowania gram na gitarze i polecam kurs gitarowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.