Skocz do zawartości

Site mape a "meta name"

hym23

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od jakiegoś czasu bawię się w pozycjonowanie mojej stronki. I pojawiły się u mnie w głowie pewne pytania i wątpliwości.

Stronka jest mała jeden plik index plus 8 podstron html.

www.xxx.pl

www.xxx.pl/xxx1.html

www.xxx.pl/xxx2.html

...

www.xxx.pl/xxx8.html

Mianowicie na stronie index i na każdej podstronę mam zdefiniowane następujące "meta name" dla robotów.

<meta name="robots" content="index,follow" />

<meta name="revisit-after" content="6 days" />

Z tego co wyczytałem nie trzeba dublować "meta name" strony plikiem robots.txt.

A jak się ma problem site mape do "meta name"? Czy stworzenie site mape nie będzie się kłócić z "meta name"? W sumie site mape i "meta name" dotyczą wkońcu czytania podstron itp..

Jak najlepiej zdefiniować "meta name" i site mape, żeby dobrze działały? Czy warto robić tą site mape do tak małej strony?

Jak zdefinować "meta name" do site mape?

• 3 tygodnie później...

Po prostu utwórz plik robots.txt w głównym katalogu strony:

User-agent: *

Allow: /

sitemap: https://twoja domena/sitemap.xml

Na tej stronie wygeneruj plik sitemap.xml i wgraj go do głównego katalogu strony.

https://www.xml-sitemaps.com/

Różnie piszą o mapach stron, ale wg mnie to znacznie ułatwia sprawę indeksowania przez roboty, nawet jak masz kilka podstron.

A efekt jest taki, że np. jedna z moich witryn ma 6 podstron (5 z 6 w zaindeksowane), inna 22 (21 na 22 w indeksie). Takich przykładów mam wiele. Poza tym Google zaleca stosowanie map stron internetowych.

Początki są zawsze trudne...może je osłodzić tylko konstruktywna krytyka

Pozycjonowanie Szczecin | Linki sponsorowane Szczecin

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności