agland Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Witam, mam pytanie do obeznanych w temacie. Czy sąsiedztwo stron o charakterze erotycznym na danym IP może w jakiś negatywny sposób wpłynąć na moje domeny? Podczas zamawiania hostingu zauważyłem, że praktycznie na każdym adresie IP z puli jest strona o tematyce erotycznej. Pytam, ponieważ trochę się zmartwiłem i wstrzymuję się z płatnością za hosting. Na domenach będzie tematyczne zaplecze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawus Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 nic się Twoim domeną nie stanie Najlepszy Tani hosting na Twoją www.Bierz co potrzebujesz Hosting skrojony na miarę. Ponad 500 adresów IP do wyboru do koloru konta www od 19zł. brutto rocznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agland Opublikowano 17 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 czyli tak na prawdę nie ma się co przejmować tym co stoi obok mnie na tym samym IP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lenny_ Opublikowano 17 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 czyli tak na prawdę póki nie prowadzisz strony dla ultra(katolików/muzułmanów/protestantów/itd.) którzy mają zainstalowany w przeglądarce dodatek robiący każdemu adresowi reverse IP powinno być ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agland Opublikowano 17 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2010 Na szczęście nie prowadzę. Chodziło mi bardziej w kontekście wartości linków lub bana na IP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszczur Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 I tak i nie. Pytanie jest takie, jak G klasyfikuje te strony, bo przecież nie wszystko co jest związane z erotyką jest spamem. Niemniej jednak, jeśli na danym IP dominują serwisy spamerskie może to być źródłem kłopotów z pozycjonowaniem Twojej domeny. Ja właśnie testuje jedną domenę na darmowym hostingu, gdzie jest sporo spamu. Na razie jest raczej kiepsko. Po zakończeniu FSB strona zjechała dosyć mocno. Ale jeszcze za wcześnie by wyciągać jakieś wnioski. Wrzuce jeszcze trochę kontentu i poczekam pół roku. Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agland Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 To są raczej zapleczówki jakiegoś serwisu erotycznego, dużo treści, kilka zdjęć. Poza tym na jednym IP jest średnio 5 domen razem z moją i tylko jedna jest o "lekkim zabarwieniu erotycznym". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusz Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Nie martw się, google na pewno zna definicję "hosting dzielony" Jeszcze by tego brakowało, żeby klient pisał do supportu "panie, strona xyz.pl która jest na tym samym IP mi się nie podoba" "Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem" Dick Steele, Agent WD-40 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agland Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Masz rację. Mnie się trochę zmyło pojęcie złego sąsiedztwa w przypadku linków i dlatego ten wątek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszczur Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Tutaj Matt Cutts wypowiada się na ten temat: Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusz Opublikowano 18 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Tutaj Matt Cutts wypowiada się na ten temat: I wszystko w temacie :] "Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem" Dick Steele, Agent WD-40 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agland Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2010 Dziękuję wszystkim za pomoc. Teraz spokojnie mogę brać się do stawiania pierwszego zaplecza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.