xride Opublikowano 27 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 A ja sobie w sieci znalazłem skrypt do zrobienia fałszywego PageRankingu -oczywiście nie używam tego do stron na których bardzo mi zależy. Ale bawiłęm się tak dla własnego doświadczenia. Faktycznie skrypt zadziałał i po aktualizacji mam pr = 6 A oto skrypt: <?php if (strstr($_SERVER}'HTTP_USER_AGENT'], "Googlebot")) { header("HTTP/1.1 301"); header{"Location: https://www.cyberjoy.com.pl");/ } ?> https://www.cyberjoy.com.pl to adres jaki chcesz mieć pr, w tym przypadku cyberjoy ma pr 6, więc ja sobie go wpisałem i mam tej strony wartość pr. Są też minusy tego skryptu bardzej wtajemniczoni wiedzą o co chodzi. Rowery, Kolarstwo Opisy GG i Gry Online Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
°K° Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 To po co daesz ten skrypt tutaj, chcesz żeby zaraz pojawiła się masa tematów i na allegro masa mam pr 8 pr 10 etc.... ? Zastanów się zanim podasz coś na ten styl..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq- Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 proponuję kosz. https://' target="_blank"> sq- Aero Plan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 A jeszcze lepiej skasować - bo w koszu skrypt jednak pozostanie. Wpisy Wodzirej Historia, religia, dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 27 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 A ja sobie w sieci znalazłem skrypt do zrobienia fałszywego PageRankingu -oczywiście nie używam tego do stron na których bardzo mi zależy. Jak dla mnie to ten skrypt nic innego nie robi [ tak wynika z kodu php ] jak tylko przekierowuje agent usera przedstawiającego się jako "Googlebot" na stronę podana w funkcji Headre(location:""). Wiec nie wiem skąd by miała być jego magiczna właściwość generowania zawyżonych PR. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xride Opublikowano 27 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2005 działać działa A myślisz że oburzenie userów powyżej to od tak sobie jest. Jakby nie działało to by sie tak nie burzyli Rowery, Kolarstwo Opisy GG i Gry Online Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proks Opublikowano 28 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2005 To ma sens tylko do sztucznego podniesienia pr w celu podniesienia ceny linka i oszukania klientów, bo jak odeślesz robota, to linki nie zostaną zaindeksowane. Z punktu widzenia pozycjonowania same szkody dla sewisu, który z tego skorzysta. Jak najszybciej zamknąć skasować, cokolwiek proszę. Takie posty uderzają w czystość branży i tego forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erbit Opublikowano 28 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2005 No co z tym plikiem .htaccess bo mam www w HTMLu napisane ? 92404[/snapback] Tak zapytam... a co tobie to da ? Przekierowanie bedzie wisialo tylko do czasu istnienia domeny... a potem ? A potem linki nadal beda wskazywaly stary juz nie istniejacy adres... Wracajac do sztucznego PR... a Czym Wy sie martwicie ? Niech pokemony sie tym bawią... ja tam bede mial same korzysci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xride Opublikowano 28 Października 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2005 ludzie ludzie ... tak dla jaj dałem skrypt a wy się tu tak burzycie że ... Rowery, Kolarstwo Opisy GG i Gry Online Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihau Opublikowano 29 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2005 A ja sobie w sieci znalazłem skrypt do zrobienia fałszywego PageRankingu -oczywiście nie używam tego do stron na których bardzo mi zależy. Jakie są negatywne skutki stosowania takich przekierowań? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 29 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2005 Jakie są negatywne skutki stosowania takich przekierowań? Przy niewłaściwym ustawieniu PHP na serwerze może dojść do uzyskania przepływu strumienia funkcji headrer() nie w tym kierunku co powinien i domena uzyska ujemny PR.... Ale można to zniwelować odpowiednim wpisem w .htaccess. HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erbit Opublikowano 29 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2005 Są jeszcze inne... w wynikach wyszukiwan google jest obca strona na Twej domenie.. bo dokładnie to robi ten skrypt i czort jeden wie w jakim czasie po zdjeciu skryptu na Twojej domenia pojawi sie znow Twój serwis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihau Opublikowano 29 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2005 Ale można to zniwelować odpowiednim wpisem w .htaccess. Jaki to wpis? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 30 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 Jaki to wpis?Jak chodzi o wpis w .htaccess to Musisz go ustalić indywidualnie z administratorem serwera ponieważ tylko on wie jak ma ustawione PHP.INI ... Ale nie powinno być z tym problemu. Chodzi o ustawienie dodatniej zbieżności strumienia dla funkcji przekierowującej Header(); oraz instancji obiektów z google.pl oraz google.com. Dzięki temu mamy pewność, że uzyskamy wysoki PR nie ryzykując zjawiskiem opisanym przez Erbita HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erbit Opublikowano 30 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 Mion ma racje przy jednym założeniu... Z tego co pamiętam nie na wszystkich serwerach jest to możliwe. Jedynie chyba te postawione na Apache/Unix z załadowanym odpowiednim modułem potrafią to zrobić ale nie będę się upierał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.