Skocz do zawartości

Dywagacje na temat limitów CPU w prohost.pl

Pozycjoner.pro

Rekomendowane odpowiedzi

nie zgadzam się. Prohost ma świetne serwery. Mam forum , które ma 6k uu dziennie i daje rady. Wszystko w kwestii optymalizacji.

Muszę się właśnie przyłożyć bo o 3% przekraczam limit (5%). Da się zrobić ale niekiedy zdublowane ostrzeżenia mi przychodzą a najgorsze, że w środku weekendu...

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

• Odpowiedzi 131
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Mi też te twoje 0.025% wygląda na kombinacje ;):D:D

zatem może naprawdę wysyłać informacje do tych co faktycznie przekraczają limit, a nie tylko 'pykną' ledwo co widać ponad kreskę....

Zainstalowałem wp supercache - może ulży trochę.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Mi też te twoje 0.025% wygląda na kombinacje ;):D:D

zatem może naprawdę wysyłać informacje do tych co faktycznie przekraczają limit, a nie tylko 'pykną' ledwo co widać ponad kreskę....

Zainstalowałem wp supercache - może ulży trochę.

M

A dlaczego do ciebie nie? Przekraczasz limit to dostajesz info.

prohost.pl - Hosting na profesjonalnych serwerach Dell PowerEdge zlokalizowanych w Polsce.
Minimalna konfiguracja: 2 procesory, 32gb ram, dyski ssd.
Codzienne kopie bezpieczeństwa. Support 24/7 Serwery VPS i Dedykowane.

Nie przekraczasz nigdy prędkości samochodem ? Nawet o 5 km/h ? To jest normalne czy nie ?

Zatem straszenie zablokowaniem na jakiś czas konta za 3% przekroczenia limitu jest CHORE. Ale to rozumiem, macie prawo.

Najważniejsze, że docelowo WSZYSCY będą się zadowoleni : ja i może ktoś jeszcze zmieni hosting i nie będzie miał problemów z 3% oraz WY, że przestaniemy przeciążać Wam serwery.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Nie przekraczasz nigdy prędkości samochodem ? Nawet o 5 km/h ? To jest normalne czy nie ?

Zatem straszenie zablokowaniem na jakiś czas konta za 3% przekroczenia limitu jest CHORE. Ale to rozumiem, macie prawo.

Najważniejsze, że docelowo WSZYSCY będą się zadowoleni : ja i może ktoś jeszcze zmieni hosting i nie będzie miał problemów z 3% oraz WY, że przestaniemy przeciążać Wam serwery.

M

A ja mam radar który wykrywa wszystko - jakby policja miała to byś nie pojeździł ;)

Oczywiście, że będą zadowoleni.

prohost.pl - Hosting na profesjonalnych serwerach Dell PowerEdge zlokalizowanych w Polsce.

A ja mam radar który wykrywa wszystko - jakby policja miała to byś nie pojeździł ;)

nie sądzisz, że ciągnąc ten wątek bezsensownie raczej nie budujesz dobrego wizerunku firmy ? Ale to Twoja firma, Ty tu rządzisz.....

M

1. a co z osobami które np. przekroczą limit w jednym dniu w miesiącu ? Też konto blokowane ?

2. uważam że inaczej powinno się traktować klienta który przekracza tylko o 0.2% a inaczej tego co o 2%.

3. Ocena podczas czytania regulaminu limitu CPU jest trudna, bo przecież każda firma ma inny serwer, inne procesory.

1. a co z osobami które np. przekroczą limit w jednym dniu w miesiącu ? Też konto blokowane ?

2. uważam że inaczej powinno się traktować klienta który przekracza tylko o 0.2% a inaczej tego co o 2%.

3. Ocena podczas czytania regulaminu limitu CPU jest trudna, bo przecież każda firma ma inny serwer, inne procesory.

3 dni pod rząd w tej chwili potrzeba.

nie sądzisz, że ciągnąc ten wątek bezsensownie raczej nie budujesz dobrego wizerunku firmy ? Ale to Twoja firma, Ty tu rządzisz.....

M

Nie sądzę. Raczej płacz, że limit przekraczasz i masz z tego powodu pretensje to jest bezsensowne. Ale masz rację idę sobie bo mam lepsze rzeczy do roboty.

3 dni pod rząd w tej chwili potrzeba.
Raczej płacz, że limit przekraczasz i masz z tego powodu pretensje to jest bezsensowne.

Raczej nie podoba mi się, że chcesz mnie OKRADAĆ.

"UWAGA: Trzecie przekroczenie limitu skutkować będzie zawieszeniem konta na minimum 24 godziny. "

3 dni z rzędu przekroczysz 3 % i tracisz 24 godziny (znaczy MINIMUM, bo może więcej)......czyli tracisz około 3% całego miesiąca......

Idąc tym tokiem rozumowania jeśli na stałe będziesz przekraczał 3% codziennie, to prohost zabierze Ci około 30% działania konta w miesiącu..................

Bardzo sprawiedliwe rozwiązanie - na szczęście niewiele firm tak postępuje.

M

Jakbyś czytał to byś wiedział, że będzie system podobny do liczenia transferu. Więc mniej krzycz, więcej myśl.

że będzie system podobny do liczenia transferu

Póki co straszysz mnie i innych tym co podałem - właśnie to CZYTAM na kierowanych do mnie mailach.....

Tak zastanawiam się po co ja walczę tutaj.......zdaje się, że zapłaciłem jakieś nędzne grosze za rok (30 zł ?? możliwe to ??) , a 'udzielam się' jak by to było nie wiadomo ile....

M

że będzie system podobny do liczenia transferu

Póki co straszysz mnie i innych tym co podałem - właśnie to CZYTAM na kierowanych do mnie mailach.....

Tak zastanawiam się po co ja walczę tutaj.......zdaje się, że zapłaciłem jakieś nędzne grosze za rok (30 zł ?? możliwe to ??) , a 'udzielam się' jak by to było nie wiadomo ile....

M

Jak piszę będzie to znaczy jest tylko testujemy.

Ale ci co płacą najmniej mają najwięcej do powiedzenia dlatego :jezyk1:

Ale ci co płacą najmniej mają najwięcej do powiedzenia dlatego :jezyk1:

jasne, najlepiej sprzedawać coś taniego, bo zawsze można olać takich klientów.... są bezczelni - walczą o głupie 30 zł....

M

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności