fobi Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Sprzedaż własna powierzchni jest trudna, albo bardzo trudna. Ale jak słyszę 1zł za 1000 odsłon to mi się śmiać chce i płakać. Mi wychodzi średnio 20zł. (ruch poniżej 0,5mln odsłon). Chyba, nie mam ochoty mieć serwisu > 10mln WebHostingTalk.pl - wszystko o webhostingu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luman Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 co to znaczy wychodzi ?? sprzedajesz sam czy jak ... Toreuse.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackoPL Opublikowano 24 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Wow, nieźle. Dla mnie to jest nienormalne, człowiek ciężko pracuje, tworzy bardzo duży serwis, ma mnóstwo wejść dziennie i co? Lipa. @fobi, agencja reklamowa, adsense czy sprzedaż własna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotsauce007 Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Wow, nieźle. Dla mnie to jest nienormalne, człowiek ciężko pracuje, tworzy bardzo duży serwis, ma mnóstwo wejść dziennie i co? Lipa.@fobi, agencja reklamowa, adsense czy sprzedaż własna? Ja już mam 10 projektów za sobą a na ta chwile wypaliły tylko 3. Z porażkami trzeba się liczyć i jak jedno się nie uda to robić drugie. ciekawa strona o tematyce - programy partnerskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszczur Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Czegoś tutaj nie rozumiem. Czy nie możesz tam wstawić AdSense ? Ja na najgorszej mojej stronie mam CPM=1,5Euro co daje 6zł/tysiac wyświetleń. 1,50 za 1k wyświetlen to strasznie mało. Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mich@ł Opublikowano 28 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2010 paszczur, a ile masz tych wyświetleń ;]? Nie a co porównywać CPM stron które mają 100 000 odsłon msc i stron co mają 5 mln odsłon. Michał KryńskiZapraszam na moje forum akwarystyczne ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prawyyy Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 problem polskich agencji posredniczacych w sprzedazy reklamy jest taki, ze naliczaja sobie duzy procent, a potem daja znizki typu 60-90% dla swoich reklamodawcow, wiec zalezy jak sie trafi, czesto najlepiej poprostu sprzedac reklame samemu jesli ma sie taka mozliwosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hicarian Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 A przy jakim ruchu można uderzać bezpośrednio do firm? Pytam jak najbardziej poważnie, co sądzicie o takim: 700-1000 UU ?? - można już coś z tym robić. Czy jeszcze za wcześnie. Ładowanie strony w 2 sekundy, polecam: Lh.pl . Test Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@wel Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 1k uu (na dzien?) to w zasadzie tak mały ruch, ze nawet szkoda o tym posta pisać na forum ale.. jeśli dotyczy niszowej tematyki i jest to ścisły target to moze byc dla niektórych firm wystarczające gdyby był to duży % maksymalnej liczby odbiorców danego produktu zależy od jakości serwisu (czy jest to portal branżowy czy strona typu śmieć) i tematyki U kobiety ważniejsze są oczy niż piersi - kobieta bez oczu wygląda gorzej. Polecam montaż anten legionowo - najlepszy montaż i serwis anten. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cenzura Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2010 jak masz produkt idealny pod target to możesz dostać i nawet kilka stów za 1000 odsłon. Ciemna strona mocy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aragz Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 To zależy od miesiąca. Ja przy 0,5mln odsłon miesięcznie mam duże zróżnicowanie. Czasem 180zł netto (miesiąc np. marzec), czasem po 1300zł netto (maj-czerwiec i listopad-grudzien). To że zagwarantują Ci stawkę nie oznacza że będzie cały czas sporo reklamodawców. Przyłącze się do tematu.. Co do stawek w sieci to zgadza się że są śmieszne. Prowadzę portal motoryzacyjny i zarabiam głównie dzięki reklamom klientów, których sam pozyskuje. Vortal ma dość specyficzną tematykę więc jako taką rangę już sobie wypracował przez 4 lata funkcjonowania. Dodatkowo korzystam z sieci reklamowych ale powoli zastanawiam się czy wogóle z nich nei zrezygnować ze względu na mega duże formy reklamowe a przy tym śmieszne stawki. Ja mam miesięcznie ok 200 tyś odsłon miesięcznie i podobnie jak u kolegi ok. 180 zł / 200 zł netto miesięcznie.. Kiedyś wyglądało to lepiej ponieważ sieć pozyskiwała klientów na mniejsze pakiety i związane z moją tematyką i czasami udało się uzyskiwać nawet 700/800 zł.. no ale ostatnio same Allegro, Home, reklamy banków na których zarabia się grosze.. Zastanawia mnie tylko w takim razie na czym zarabiają duże vortale - owszem mają dużo wiekszą oglądalność na poziomie kilku milionów odsłon, no ale jeśli nawet przemnożyć tą kwotę to wychodzi kilka tyś zł, a w przypadku większych vortali wiadomo - pracownicy, opłacanie zusów itp itd... Jak Realnie zarabiać online - https://www.zarobic-online.pl/ - mój poradnik, HornSEO - hornseo.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naukazarabiania_pl Opublikowano 8 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 Witam,pytanie do osób zaznajomionych z agencjami reklamowymi w Polsce (arbo, idmnet, advice, itp). Czy 1zł 50 groszy netto za tysiąc odsłon reklamy jest możliwe do uzyskania? Jak słyszę tą stawkę to mi się płakać chce. Przecież jakby na to popatrzeć w drugą stronę to za niektóre reklamy w adwords stawka z JEDNO kliknięcię jest wyższa niż 1,50 gdybyśmy chcieli kupić sobie reklamę na jakąś popularną frazę. Nie bawiłbym się w takie śmieszne kwoty. NOWY PORTAL SPOŁECZNOŚCIOWY praca w domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gin Opublikowano 28 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 700-1000uu miesiecznie? Bardzo proste rozwiązanie - Fraza "wózki widłowe" w TOP1 i jedziesz Może to się wydaje śmieszne, ale mówie całkiem poważnie. ;] Dystrybutorzy wózków płacą po kilka stów/miesiąc. Znajdz z 3-4 i masz tysiaka :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudybronx Opublikowano 19 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2011 700-1000uu miesiecznie? Bardzo proste rozwiązanie - Fraza "wózki widłowe" w TOP1 i jedziesz Może to się wydaje śmieszne, ale mówie całkiem poważnie. ;] Dystrybutorzy wózków płacą po kilka stów/miesiąc. Znajdz z 3-4 i masz tysiaka :] Trafiłeś w dziesiątkę Gin Teraz nic tylko szukać prężnie działających niszowych branż. Już lecę za tym https://krakow.in Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wree Opublikowano 31 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 nie zrozumiałem, wszystkim się chce płakać jak słyszą 1,5 zł za 1000 wyświetleń ale nikt nie podał w jaki sposób oprócz adsense zarobić więcej na wyświetleniach... mekeke i co z tego, że dom mediowy zarobi na tobie? to właśnie się nazywa biznes, ktoś musi na tobie zarobić inaczej nie będzie z tobą współpracował... no chyba, że tobie wszyscy za darmo robią i kłaniają się w pół... w dziwny sposób insynuujesz aby nikt na tobie nie zarabiał.. a niech sobie narzucą marżę nawet 1000% do czasu kiedy ja dostaje swoje pieniądze jest ok. Jak kupujesz buty w sklepie to też narzekasz ze narzucili marżę 100%? Zarabiaj na wyświetleniach reklam - wszystkie serwisy akceptowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.