thaal Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Witam, jak w temacie - czy wszyscy na tym forum swoje stronki budują tylko na tym tandemie?? czy może ktoś jednak korzysta z innych narzędzi?? najlepszy katalog stron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximus Marius Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Do wyboru do koloru w zależnosci co kto umie i che użyskać: Asembler - choć troche to sztuka dla sztuki no i trzeba by prace rozpaczac od napisania serwera HTTP Delphi + Dowolna baza SQL , ale to raczej korporacyjne zastosowania w PL raczej niespotykane (serwer na windows IIS) Stronę można zrobić w SQL oracle (ciekawe czy to żyje jeszcze ? ) W C/C++ , swego czasu używałem dość duży system do obsługi uczelni wyższej cały napisany z użyciem C/C++ i była to www A z bardziej normalnych to masz python, perl , java ( ta od SUN-ORACLE ) , trochę narzędzi od Adobe i od firmy MS Tak wiec jak masz awersje na PHP to coś tam sobie znajdziesz Zamiast pozycjonowania gram na gitarze i polecam kurs gitarowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thaal Opublikowano 19 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Do wyboru do koloru w zależnosci co kto umie i che użyskać: Asembler - choć troche to sztuka dla sztuki no i trzeba by prace rozpaczac od napisania serwera HTTP Delphi + Dowolna baza SQL , ale to raczej korporacyjne zastosowania w PL raczej niespotykane (serwer na windows IIS) Stronę można zrobić w SQL oracle (ciekawe czy to żyje jeszcze ? ) W C/C++ , swego czasu używałem dość duży system do obsługi uczelni wyższej cały napisany z użyciem C/C++ i była to www A z bardziej normalnych to masz python, perl , java ( ta od SUN-ORACLE ) , trochę narzędzi od Adobe i od firmy MS Tak wiec jak masz awersje na PHP to coś tam sobie znajdziesz co istnieje to wiem, sam pisze w pythoni i trochę w javie/php/.net, interesuje mnie co używają ludzie którzy korzystają z tego forum najlepszy katalog stron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leadersmind Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Ja korzystam głównie z php/mysql oraz python/postgresql moja firma: strony www, sklepy internetowe, oprogramowanie Portal Bielsk Podlaski: ogłoszenia, katalog firm - Bielsk Podlaski Portal Siemiatycze: ogłoszenia, katalog firm - Siemiatycze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbox Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 interesuje mnie co używają ludzie którzy korzystają z tego forum !!! python/postgres/sqlite Tanie SEO Templatki Najlepsze serwery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Gugała Opublikowano 19 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2010 Od kiedy zacząłem interesować się Django, coś czuję, ze PHP to chyba zapomnę. Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thaal Opublikowano 20 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Od kiedy zacząłem interesować się Django, coś czuję, ze PHP to chyba zapomnę. fakt - w Django strony tworzy się całkiem przyjemnie najlepszy katalog stron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaromir76 Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Technologia i język do tworzenia aplikacji - ASP, wykorzystuje ten min. ten język program Dreamwaver masz dosyć pracy na etacie, własna firma? - własny biznes szukasz pracy? - pomocne materiały: CV wzory oszczędzasz - lokaty ranking - lokaty bankowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek22 Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 C++ i Assembler do www Fakt świetne narzędzia... tak się nadają pod WEB jak skalpel chirurgiczny do kopania rowów C++ to zamierzchłe czasy, kiedy witryny to była sterta animowanych gifów, licznik i formularz kontaktowy w CGI. Małe i średnie projekty: PHP i .NET. Duże i skomplikowane - java. Jakikolwiek projekt który ma więcej niż kilka k linijek w perlu to koszmar (kto pisał, pewnie wie czemu). Raz w tym pisałem czytnik B-Drzewa pod WWW, na szczęście krótki więc dało się jakoś ogarnąć burdel w kodzie Są jeszcze języki "do wszystkiego" (czyli do niczego)... typu python. Jak nie lubisz PHP to ucz się .NET. Jak idziesz na studia i masz ambicje - java. Tylko ja z tymi ambicjami bym nie przesadzał. Większość tzw. "programistów" PHP nie umie praktycznie niczego zrobić do porządku, z javą pewnie jest jeszcze gorzej. Chcesz pisać aplikacje pod WEB? Wszystkie inne języki serwerowe to strata czasu (chyba, że jako hobby). ASM jest do pisania sterowników... C++ pod aplikacje desktopowe, ale głównie gry. Oprogramowania dzisiaj raczej się w tym nie pisze, raczej rozwija to co już jest (skoro w .NET czy javie możesz napisać to samo 10x szybciej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 @slawek22 - dlaczego python jest be ? A dla leniwych: sprzątanie białystok ;] A dla relaksu możesz zapalić kadzidełka Punkty FanCop od 3pln / 1k SPRZEDAM: Volvo S40 1.9D, 2002; 220k przebiegu. Lokalizacja: Białystok; Tel 724-148-596 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek22 Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=709347 Jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Dzisiaj mamy specjalizację. Jak chcesz pisać gry to musisz się tego uczyć całe życie (tak samo z bazami danych, aplikacjami web, etc). Język ogólnego przeznaczenia nie jest potrzebny. Co z tego, że w pythonie możesz sklecić aplikację web i desktopową? To całkowicie inny "tryb" myślenia. Pod każde zadanie masz specjalizowany język programowania, w którym zrobisz to co masz zrobić lepiej. Jak chcesz pisać w pythonie aplikacje www to nikt cię nie zatrudni bo jest .NET, ASP i Java. Jak chcesz pisać gry - to samo - jest C. Tak można by wymieniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbox Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Jak chcesz pisać w pythonie aplikacje www to nikt cię nie zatrudni bo jest .NET, ASP i Java. To po co komu PHP- skoro jest .NET, ASP i Java? Tanie SEO Templatki Najlepsze serwery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek22 Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 W PHP szybciej napiszesz, infrastruktura i utrzymanie jest tańsze. Python to dobry język (w sensie że wszystko w nim zrobisz) i ma tak na prawdę tylko jedną wadę - brak zalet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszczur Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Odnośnie C++ to jesteś w błędzie. Wprowadzanie zmian nie jest takie szybkie jak w skryptach ale dla ustabiblizowanych serwisów jak najbardziej OK. Na ogół stronki tak generowane charakteryzują się b. dużą wydajnością. Bildero - super wydajny serwer zdjęć, możliwość skalowania w locie, zoom, zdjęcia obrotowe (360 stopni), własny znak wodny i wiele innych możliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek22 Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Taaa... i co jeszcze? Daj przykład takiej strony. Co z tego, że w php wygeneruje się 5 ms wolniej, skoro całość można cacheować, pisze się to 10x krócej a większość zasobów i tak pożera... dostęp do bazy danych (tego c++ nie przyspieszy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.